کد خبر: 1057596
تاریخ انتشار: ۱۱ مرداد ۱۴۰۰ - ۲۱:۳۰
کمپین طالبان برای تصرف شهر‌های بزرگ
جنگ در افغانستان یک بار دیگر در حال شدت گرفتن است. طالبان عملیات تصرف شهر‌های بزرگی مثل هرات و قندهار را تشدید کرده و به منطقه چاریکار در نزدیک کابل نیز حمله کرد. با تندتر شدن ضرباهنگ تصرفات طالبان، اشرف غنی دیروز در اقدامی کم‌سابقه فرمان بسیج ملی علیه طالبان داد و در نشست فوق‌العاده پارلمان گفت که دولت و مردم افغانستان انتخاب خود را کرده و در مقابل هیچ نیروی ویرانگری زانو نخواهند زد.

سرویس بین‌الملل جوان آنلاین: جنگ در افغانستان یک بار دیگر در حال شدت گرفتن است. طالبان عملیات تصرف شهر‌های بزرگی مثل هرات و قندهار را تشدید کرده و به منطقه چاریکار در نزدیک کابل نیز حمله کرد. با تندتر شدن ضرباهنگ تصرفات طالبان، اشرف غنی دیروز در اقدامی کم‌سابقه فرمان بسیج ملی علیه طالبان داد و در نشست فوق‌العاده پارلمان گفت که دولت و مردم افغانستان انتخاب خود را کرده و در مقابل هیچ نیروی ویرانگری زانو نخواهند زد.

دیوید پترائوس مدیر سابق سیا درباره جنگ داخلی در افغانستان هشدار داده و گفته بد‌ترین سناریو یک جنگ داخلی خونین بی‌رحمانه مشابه با جنگ دهه ۱۹۹۰ است که در آن طالبان غالب شد. در حالی که به تازگی جو بایدن، رئیس‌جمهور امریکا دلیل پایان مأموریت امریکا و خروج از افغانستان را شکست تروریسم خوانده، پترائوس در گفتگو با تایمز پیش‌بینی کرد که در صورت بازگشت طالبان به نفوذ در افغانستان ممکن است بازگشت تروریست‌های القاعده را تسهیل کند. به گفته پترائوس، اگر چنین اتفاقی بیفتد، احتمالاً شاهد بازگشت یک پناهگاه القاعده خواهیم بود، هرچند او تأکید کرده که «فکر نمی‌کنم القاعده بتواند سرزمین ما و اروپا را در کوتاه مدت تهدید کند.» بعد از چند روز کاهش حملات طالبان در افغانستان، ولایات مختلف طی روز‌های گذشته شاهد درگیری‌های شدید بین طالبان و نیرو‌های دولتی است. در هرات که از ۴-۵ روز قبل درگیری‌ها تشدید شده، دیروز جنگ به نقطه اوج جدیدی رسید و همزمان، نیرو‌های تازه نفس به فرماندهی معاون ارشد امنیتی وزارت کشور افغانستان در این شهر مستقر شدند تا اوضاع امنیتی را به کنترل خود در آورند.
«اسماعیل خان» فرمانده جهادی و یکی از شخصیت‌های سیاسی افغان که از شهر هرات در برابر طالبان دفاع می‌کند، پیش از این از بی‌توجهی دولت افغانستان در اعزام نیرو‌های نظامی به این شهر انتقاد کرده بود. طالبان همچنین تلاش گسترده‌ای برای تصرف قندهار، دومین شهر بزرگ افغانستان انجام می‌دهد. گل احمد کمین، یک نماینده پارلمان افغانستان گفته که «قندهار در خطر سقوط است و هزاران نفر آواره شده‌اند. اوضاع هر ساعت بدتر می‌شود.» به گفته کمین، شدت نبرد در داخل شهر قندهار در ۲۰ سال گذشته سابقه نداشته است. او می‌گوید: «قندهار از دید طالبان نقشی اساسی دارد، زیرا آن را به عنوان پایتخت موقت خود در نظر گرفته است. در صورت سقوط قندهار، پنج یا شش ولایت آن منطقه نیز از دست خواهد رفت. نیرو‌های امریکا هنوز برای پشتیبانی از دولت افغانستان، از راه هوا به طالبان حمله می‌کنند.» درگیری‌ها در شهر «لشکرگاه» مرکز استان هلمند نیز اوج گرفته است، درحالی که طالبان ادعا می‌کند بخش‌هایی از این شهر را به تصرف خود درآورده، دولت افغانستان از تلفات سنگین طالبان در شهر لشکرگاه خبر می‌دهد.» «فؤاد امان» معاون سخنگوی وزارت دفاع افغانستان روز دو شنبه گفت که نیرو‌های امنیتی در پی اقدام طالبان در حمله به یک زندان در شهر «لشکرگاه» مرکز ولایت «هلمند» در جنوب غربی این کشور، تعداد ۳۸ تن از اعضای گروه طالبان را کشتند و دو تن دیگر را نیز زخمی کردند. همچنین منابع حکومتی در ولایت پروان واقع در شمال کابل پایتخت افغانستان از حمله تهاجمی گروه طالبان به غرب شهر چاریکار مرکز این ولایت خبر دادند که دفع شد، اما طالبان مدعی پیشروی شده است. مسئولان دفاعی و امنیتی ولایت پروان می‌گویند که حملات تهاجمی یک شنبه شب طالبان در نزدیکی شهر چاریکار را دفع کردند و در این درگیری‌ها پنج نفر از نیرو‌های خیزش مردمی کشته شدند.
غنی: زانوی طالبان را می‌شکنیم
با تصاعد مجدد بحران، اشرف غنی، رئیس‌جمهور افغانستان دیروز در یک سخنرانی احساسی در پارلمان افغانستان، خطاب به طالبان گفت: «یا در میز مذاکره واقعی زانو به زانو می‌نشینیم یا در میدان جنگ زانوهای‌تان را می‌شکنیم. ما انتخاب خود را کرده‌ایم، طالبان و حامیان انتخاب خود را بکنند.» او گفت: «دولت و مردم افغانستان انتخاب خود را کرده و در مقابل هیچ نیروی ویرانگری زانو نخواهند زد.» غنی با بیان اینکه طالبان اراده‌ای برای صلح ندارد، خواستار بسیج ملی در برابر گروه طالبان شد. رئیس‌جمهور افغانستان گفت که کشور با تاریخ چند هزار ساله هرگز تسلیم شاگردان مدارس منحرف نخواهد شد و بر تروریست‌های بین‌المللی پیروز می‌شود. اشرف غنی گفت که طالبان از صداقت و نرمش دولت سوءاستفاده کرده و آن را به منزله ضعف دولت دانسته است، ولی از این به بعد با قاطعیت بیشتری در مقابل لشکر جهل و خونخوار ایستادگی می‌کند. به گفته غنی، علت وضعیت فعلی این است که امریکا به طور ناگهانی تصمیم به خروج گرفته است؛ اقدامی که غنی می‌گوید درباره‌اش «پیش‌تر به واشنگتن هشدار داده که خروج نظامیان امریکایی عواقبی در پی خواهد داشت.» غنی از نمایندگان مجلس و سیاستمداران خواست که صدای خود را در برابر تجاوز طالبان بلند کنند و خاطرنشان کرد که ما با دشمنی روبه‌رو هستیم که جز خشم، اندوه و درد چیز دیگری برای این مردم به ارمغان نیاورده است. طالبان در واکنش به سخنان غنی گفته که مردم خواهان از بین رفتن دولت هستند و به زودی دوران اشرف غنی به اتمام خواهد رسید. «ذبیح‌الله مجاهد» سخنگوی طالبان گفت: «وقت اشرف غنی به پایان رسیده و اعلام جنگ، اتهام‌زنی و ارائه اطلاعات کذب نمی‌تواند عمر دولت وی را افزایش دهد.» سخنگوی طالبان با هشدار به رئیس‌جمهور افغانستان گفت: «ملت تصمیم گرفته خائنان ملی را مورد پیگرد قرار دهد و به میز عدالت بکشاند.»
استقرار ۸۰۰ نیروی روس در مرز
وزارت دفاع روسیه اعلام کرد ۸۰۰ نیروی اضافی را علاوه بر هزار نیروی این کشور که پیش‌تر برای شرکت در رزمایش مشترک نزدیک مرز افغانستان پیش‌بینی شده بود، اعزام می‌کند. خبرگزاری «اینترفاکس» روسیه روز دوشنبه گزارش کرد که پیش از این دفتر مطبوعاتی منطقه نظامی مرکزی روسیه اعلام کرده بود بیش از ۱۵۰۰ نظامی از روسیه، تاجیکستان و ازبکستان در رزمایش مشترک در منطقه نظامی «حرب میدون» در ۲۰ کیلومتری مرز افغانستان که قرار است بین ۵ تا ۱۰ اوت (۱۴ تا ۱۹ مرداد) برگزار شود، شرکت خواهند کرد.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار