کد خبر: 1057876
تاریخ انتشار: ۱۳ مرداد ۱۴۰۰ - ۲۱:۵۹
فصل فوتبال بـاشــگاهـی به‌خصوص لیگ برتر که تمام می‌شود همه متوجه بازار نقل و انتقالات می‌شوند. بازاری که تا دلتان بخواهد هم پول بیت‌المال در آن رد و بدل می‌شود و هم جیب دلال‌ها پر می‌شود.
فریدون حسن

فصل فوتبال بـاشــگاهـی به‌خصوص لیگ برتر که تمام می‌شود همه متوجه بازار نقل و انتقالات می‌شوند. بازاری که تا دلتان بخواهد هم پول بیت‌المال در آن رد و بدل می‌شود و هم جیب دلال‌ها پر می‌شود.
خرداد‌ماه ۸۹ بود که سازمان لیگ حرفه‌ای با ارسال نامه‌ای به باشگاه‌های حاضر در لیگ برتر فوتبال از آن‌ها خواست طبق مقررات فیفا در راستای اهداف ورزش فوتبال کشور و رفع اشکالات موجود در بخش نقل و انتقالات بازیکنان ۱۷ مورد را رعایت کنند. در بند‌های ۱۴ و ۱۵ این نامه از باشگاه‌ها خواسته شده بود حق‌الزحمه بازیکنان داخلی اعم از نقدی و غیرنقدی در هر فصل نباید بیش از مبلغ ۳۵۰ میلیون تومان باشد و برابر مقررات پیش‌بینی شده باید نحوه پرداخت در قرارداد‌ها مشخص و تمام اجزای قرارداد بین باشگاه و بازیکن دقیقاً اجرا شود. تمامی پرداخت‌ها تحت هر عنوان (پاداش، تشویق و هدیه) نباید از یک‌پنجم کل قرارداد فراتر رود. حق‌الزحمه بازیکنان خارجی هم در هر فصل همان مبلغ است، به اضافه سایر هزینه‌های متعارف مرتبط که باید در قرارداد به‌طور شفاف ذکر شود و موارد خاص در هیئت رئیسه سازمان لیگ مطرح و اتخاذ تصمیم می‌شود.
با گذشت بیش از یک دهه از اتخاذ این تصمیم، اما هنوز هیچ نشانی از اجرای مفاد این دستورالعمل در فوتبال باشگاهی، به‌ویژه لیگ برتر دیده نمی‌شود. این ماجرا به‌خصوص در مورد تیم‌های صنعتی که زیاد هم جلوی چشم نیستند بیشتر دیده می‌شود. هرچند تیم‌های پرهوادار هم دست‌کمی از تیم‌های صنعتی در این مورد ندارند. هرچند حتی پیش از این ابلاغ هم وزرای صنایع، راه و ترابری و نیرو نسبت به قرارداد‌های بازیکنان تیم‌های‌شان هشدار داده بودند، اما تأثیری نداشت و حتی اعتراض برخی تیم‌های دیگر را هم در پی داشت، تا جایی که سخنگوی یکی از باشگاه‌ها با انتقاد از مذاکرات پنهانی تیم‌های صنعتی با بازیکنان تیم‌های دیگر گفت: «این باشگاه‌ها به بازیکنان ما پیشنهاد‌هایی می‌دهند که کار را سخت می‌کند. در کل یک تیم خصوصی داریم، اما سایر تیم‌های صنعتی و نفتی از بودجه دولتی استفاده می‌کنند. این تیم‌ها از کجا درآمد دارند و چگونه به بازیکنی که نیم‌فصل از پرسپولیس جدا شد، رقم چهار و پنج برابری پرداخت می‌کنند.»
حالا ۱۱ سال پس از آن ابلاغ و در پایان بیستمین دوره لیگ برتر موضوع تعیین سقف قرارداد‌ها زیر ذره‌بین سازمان بازرسی کل کشور قرار گرفته است. عصر سه‌شنبه در جلسه‌ای که به منظور تعیین سقف قرارداد برای فصل آینده لیگ برتر فوتبال برگزار شد، مدیران عامل باشگاه‌های استقلال، پرسپولیس، سپاهان، ذوب‌آهن، فولاد، گل‌گهر و مس رفسنجان به همراه مسئول کمیته نقل و انتقالات سازمان لیگ فوتبال در این سازمان حضور یافتند. مسعود طاهری‌جعفری، بازرس کل امور ورزش، جوانان و میراث فرهنگی سازمان بازرسی کل کشور در این نشست با انتقاد از وضعیت قرارداد‌ها در باشگاه‌های دولتی و صنعتی گفت: «متأسفانه برخی بازیکنان به ازای تنها چند دقیقه بازی در یک فصل مبالغ هنگفت و میلیاردی از باشگاه‌ها دریافت می‌کنند که این وضعیت قابل قبول نیست.»
وی افزود: «باشگاه‌های دولتی بر اساس قوانین خود عمل می‌کنند، لیکن باشگاه‌های صنعتی از آنجا که بخشی از سهام آن‌ها از طریق سهام عدالت متعلق به مردم و بخشی هم متعلق به دولت است. بنابراین مکلف به تأمین منافع مردم و دولت هستند و قرارداد‌های نجومی به حقوق مردم و دولت لطمه می‌زند، پس اگر باشگاه‌های دولتی یا صنعتی بخواهند در عقد یا حتی تمدید قرارداد‌ها خارج از عرف عمل کند و رفتار آن‌ها مبتنی بر فعل مجرمانه باشد، قطعاً سازمان بازرسی کل کشور به آن موضوع ورود و با خاطیان برخورد خواهد کرد. در گذشته نیز مواردی در قالب جرم احصا شد که پرونده کیفری آن‌ها به دادسرا ارسال شده و در دست بررسی است.»
اشکان میرمحمدی، بازرس کل امور صمت سازمان بازرسی کل کشور در این نشست با انتقاد از وضعیت قرارداد بازیکنان برخی باشگاه‌های صنعتی گفت: متأسفانه این باشگاه‌ها به برخی از بازیکنان خود حواله فولاد می‌دهند. فولاد طبق قانون باید در بورس عرضه شود، مگر اجازه دارند خارج از روال قانونی به باشگاه یا بازیکن حواله فولاد بدهند. بنابراین اگر با چنین اقداماتی روبه‌رو شویم، به طور قطع به مراجع قضایی معرفی خواهیم کرد.»

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار