کد خبر: 1057886
تعداد نظرات: ۳ نظر
تاریخ انتشار: ۱۳ مرداد ۱۴۰۰ - ۲۲:۲۱
علیرضا غروی*

تأسفانه هیچ‌وقت آمار دقیق و رسمی در مورد میزان کتابخوانی یا نرخ مطالعه در ایران منتشر نشده است، با وجود این همه قبول داریم که میزان مطالعه در کشورمان نسبت به سرانه جهانی در وضعیت خوبی نیست. باید این واقعیت را پذیرفت که فرهنگ کتابخوانی در وضعیت فعلی ایران تأسف‌برانگیز است و تنها اقشار خاص جامعه، مطابق سلیقه خود کتاب می‌خوانند.
پاسخ دادن به این سؤال که چگونه می‌توان به گسترش فرهنگ مطالعه و کتاب‌خوانی کمک کرد، پیچیده و تااندازه‌ای دشوار است. آمار وقتی ناگوارتر می‌شود که ما از مطالعه کاربردی صحبت می‌کنیم؛ مطالعه‌ای که برای خواننده کتاب در زمینه‌های شغلی و حرفه‌ای کارایی داشته و بر سواد و میزان عملکرد او در حرفه‌اش تأثیرگذار باشد، مانند کتاب‌های کشاورزی که یک کشاورز با مطالعه آن‌ها می‌تواند بر بهره‌وری کاری خود بیفزاید.
سعی ما بر این است با توجه به اینکه یکی از ضروری‌ترین نیاز‌های جامعه کشاورزی گسترش فرهنگ مطالعه است و نیز با مدنظر قرار دادن شرایط کنونی با مشکلات و معضلات موجود (کمبود منابع آبی)، همچنین با ورود به عصر نوین کشاورزی در ایران و نیز لزوم استفاده از دانش روز دنیا در بخش کشاورزی با معرفی کردن آثار و منابع انتشار یافته در این زمینه بتوانیم در جهت بالا بردن سطح علمی و دانش‌افزایی مخاطبان کمک بسزایی کرده باشیم.
امروزه با توجه به میزان کم بارش‌ها و کمبود منابع طبیعی کشاورزان باید برای آبیاری، نوع محصول زیر کشت و باید‌ها و نباید‌ها بهترین راهکار را دریابند و این امر ممکن نخواهد شد جز با مطالعه کتب شاخص در این حوزه، لازم به ذکر است سعی شده است در تمامی شاخه‌های صنعت کشاورزی منابع انتخاب و معرفی گردد تا مخاطبان با هر سطح علمی بتوانند از این منابع برخوردار شوند. امیدواریم بتوانیم در جهت اعتلای صنعت کشاورزی و ترویج مخاطبان به خواندن و مطالعه، رسالت خود را به درستی و کامل انجام دهیم. با توجه به رشد جمعیت و افزایش تقاضا برای محصولات کشاورزی و دامی، یافتن منابع جدید برای تولید محصولات کشاورزی از جمله راهکار‌های مؤثر در مقابل این بحران است و از طرف دیگر مشکل کمبود آب کره زمین، دست و بال کشاورزان و مسئولان را برای تولید بیشتر و بی‌وقفه می‌بندد و دقیقاً ما در این نقطه هدف‌گذاری کرده‌ایم تا با در اختیار قرار دادن و معرفی منابع علمی و آموزشی کمکی شایان را به این عزیزان داشته باشیم. سعی بر این است بهترین منابع را با توجه به ناشر و مؤلفان انتخاب و معرفی کنیم.
کتاب‌هایی که در برنامه «صدای دانه‌ها» معرفی می‌شوند با موضوع کشاورزی پایدار، فیزیک خاک و محیط زیست، هواشناسی و اقلیم‌شناسی، اصول کاربردی مواد آلی، مدیریت زیست محیطی، آمایش سرزمینی، ژنتیک، اصلاح بذر و امثالهم به کشاورز عزیز ایرانی می‌آموزد که چطور با شرایط جغرافیایی کشورمان و بی‌آبی‌ای که گرفتار آن هستیم، بهترین انتخاب و بیشترین بازدهی را داشته باشد. هدف ما این است تا بتوانیم کشاورزان زحمتکش را ترغیب به کتابخوانی کنیم. زحمتکشان صنعت کشاورزی تأمین کننده مواد غذایی کشور هستند و با توجه به شرایط موجود برای این امر نیاز به بکارگیری راه‌حل‌های مناسب و به‌روز احساس می‌شود. کشاورزان و دامداران باید بتوانند برای تولید محصولات بهترین روش‌ها را در اختیار بگیرند، یاد‌گیری روش‌های نوین آبیاری، اصلاح بذر‌ها و ژنتیک فقط و فقط از طریق تحقیق و مطالعه به دست می‌آید.

* کارشناس رسانه و مجری سیما

غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۳
محمدابراهیم معصومی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۴۲ - ۱۴۰۰/۰۵/۱۵
0
0
فکر نیکنم مطلبی که ارایه کرده اید مفید میباشد
اما امار را نمیشود به یقین اعلام کرد
اناهیتا اریس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۳۸ - ۱۴۰۰/۰۵/۱۵
0
0
بسیار ممنون از نظرات نویسنده ارجمند، جناب آقای غروی بزرگوار در خصوص نقش مطالعه در توسعه و پیشرفت کشاورزی.
خدیجه تقی زاده
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۱۱ - ۱۴۰۰/۰۵/۱۵
0
0
من با صحبت های استاد کاملا موافقم ،واز استاد غروی تشکر میکنم از کتاب های خوبشون در رابطه با کشاورزی،امید وارم که سخنان این استاد بزرگوار مثمر ثمر واقع شود ،،،،،،به امید روزهای عالی همراه با کتاب و کتاب خوانی
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار