کد خبر: 1059945
تاریخ انتشار: ۰۶ شهريور ۱۴۰۰ - ۲۰:۳۰
به بهانه انتشار یادمان استاد سیدغلامرضا سعیدی بیرجندی
شخصیت‌های مانا، عنوان مجموعه آثاری است که از سوی انتشارات سوره مهر، در معرفی مصلحان دینی معاصر و رهبران نامور انقلاب اسلامی، نشر یافته است. در میان مجلدات این مجموعه، کتابی در باب زندگی و زمانه استاد سیدغلامرضا سعیدی بیرجندی نیز وجود دارد که می‌توان وی را از جمله اندیشه‌ورزان دوران حاضر، در مواجهه با انحطاط و عقب‌ماندگی مسلمین قلمداد کرد
محمدرضا کائینی

شخصیت‌های مانا، عنوان مجموعه آثاری است که از سوی انتشارات سوره مهر، در معرفی مصلحان دینی معاصر و رهبران نامور انقلاب اسلامی، نشر یافته است. در میان مجلدات این مجموعه، کتابی در باب زندگی و زمانه استاد سیدغلامرضا سعیدی بیرجندی نیز وجود دارد که می‌توان وی را از جمله اندیشه‌ورزان دوران حاضر، در مواجهه با انحطاط و عقب‌ماندگی مسلمین قلمداد کرد. او با عمری طولانی و مشاهده وقایعی متنوع و بسیار، با الهام از شخصیت‌هایی، چون سیدجمال‌الدین اسدآبادی و اقبال لاهوری، به مبارزه نظری و فرهنگی با این پدیده پرداخت و در این طریق، توفیقاتی فراوان به کف آورد. سعیدی علاوه بر نگارش و به ویژه ترجمه آثاری مفید در این باره، با مؤسسات تبلیغاتی دینی نیز همکاری داشت و با ایراد سخنرانی‌های پرشمار، پروژه دینی و فرهنگی خود را از طریق خطابه هم پیش می‌برد. حاصل این همه تکاپو، مجموعه‌ای گران از میراث فرهنگی و دینی است که برای آیندگان به ودیعت گذارده شده است. اثر مورد معرفی، توسط اکبر خوش‌زاد به نگارش در آمده که سعی دارد در این پژوهش، هیچ‌یک از ساحت‌های مهم تلاش فرهنگی آن نویسنده و مترجم پرآوازه را مغفول نگذارد. نویسنده در دیباچه خویش بر این اثر، در معرفی سوژه کتاب و موضوعاتی که در آن بررسی شده است، چنین می‌نویسد:
«کتاب حاضر بررسی کوتاهی است از زندگی و فعالیت‌های فرهنگی و سیاسی استاد سیدغلامرضا سعیدی. محدوده زمانی این اثر، از بدو تولد وی در ۱۲۷۵ ش، مطابق با ۱۳۱۴ ق، تا زمان فوتش در ۱۳۶۷ ش است. او با عمری نزدیک به یک قرن، شاهد وقایع مهمی در تاریخ ایران و جهان بوده که از آن جمله می‌توان به انقلاب مشروطیت، جنگ جهانی اول و دوم و تأثیرات آن بر ایران و جهان، استقلال کشور‌های مسلمان، ملی شدن صنعت نفت در ایران و پیروزی انقلاب اسلامی ایران اشاره کرد. در دورانی که تفکرات سکولاریسم و کمونیسم در جهان گسترش می‌یافت، وی متأثر از سیدجمال‌الدین اسدآبادی و اقبال لاهوری، تحولی در افکار خود ایجاد کرد و با نگرشی جدید، هویت مذهبی و ملی خود را بازیافت. او با دیدی انتقادی به فرهنگ غرب، در آگاهی بخشی به مسلمانان تلاش بسیاری کرد. سیدغلامرضا سعیدی با تسلط بر چند زبان خارجی و شرکت در مجامع و کنفرانس‌های بین‌المللی اسلامی، با رهبران مسلمانان جهان بحث و تبادل‌نظر می‌کرد. وی نقش فعالی در احیای تفکر دینی و بازیابی هویت اسلامی در عصر حاضر دارد.
این اثر شامل بخش‌هایی درباره دوران کودکی و تحصیل در مدرسه شوکتیه بیرجند و فعالیت‌های علمی و فرهنگی سعیدی در قم و تهران، مانند همکاری با مجامع مذهبی چون: جمعیت اتحادیه مسلمین و دارالتبلیغ اسلامی قم و حسینیه ارشاد است. به دلیل توجه خاص سعیدی به مشکلات مسلمانان شبه‌قاره هند، بخشی از کتاب نیز به موضوع استقلال پاکستان، اختصاص یافته است. علاقه بسیار وی به علامه اقبال لاهوری و آثاری که درباره اقبال منتشر کرده، بخش دیگری از این کتاب است. به مسئله فلسطین و صهیونیسم نیز که از دغدغه‌های سعیدی بود، جداگانه پرداخته شده است. همچنین در بخش پایانی، آرا و نظریات وی بررسی شده است. در بخش تألیف و ترجمه هم با نگاهی کوتاه به برخی از آثار مشهور وی، همه آثار انتشار یافته سعیدی به ترتیب الفبا معرفی شده است.»

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار