کد خبر: 1061522
تاریخ انتشار: ۱۹ شهريور ۱۴۰۰ - ۲۱:۰۰
ناوگان گروه ۷۵ نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی پس از یک سفر بی‌نظیر دریایی و عبور از اقیانوس اطلس و هند و حضور در رژه دریایی در دریای بالتیک با استقبال مقامات نظامی ارشد این نیرو به کشور بازگشت. این سفر طولانی‌ترین سفر دریایی در بین مأموریت‌های برون‌مرزی نیروی دریایی و عبور از چنین جریان‌های سهمگینی همچون جریان دریایی در نزدیکی دماغه امیدنیک در آفریقای جنوبی نقطه عطفی در سفر‌های راهبردی نیروی دریایی محسوب می‌شود.
مهدی پورصفا

سرویس سیاسی جوان آنلاین: ناوگان گروه ۷۵ نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی پس از یک سفر بی‌نظیر دریایی و عبور از اقیانوس اطلس و هند و حضور در رژه دریایی در دریای بالتیک با استقبال مقامات نظامی ارشد این نیرو به کشور بازگشت. این سفر طولانی‌ترین سفر دریایی در بین مأموریت‌های برون‌مرزی نیروی دریایی و عبور از چنین جریان‌های سهمگینی همچون جریان دریایی در نزدیکی دماغه امیدنیک در آفریقای جنوبی نقطه عطفی در سفر‌های راهبردی نیروی دریایی محسوب می‌شود.

روز پنج‌شنبه ناوگان گروه ۷۵ نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران بعد از ۱۳۳ روز مأموریت دریایی و طی ۴۴ هزار کیلومتر مسیر با استقبال دو فروند شناور رزمی ناوتیپ سطحی از منطقه یکم نیروی دریایی و دو فروند جنگنده شکاری پایگاه هوایی شهید عبدالکریمی نیروی هوایی ارتش مستقر در بندر عباس وارد این آب‌های کشورمان شد.
ناوگروه ۷۵ نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی از اردیبهشت ماه امسال برای تقویت دیپلماسی دریایی راهی اقیانوس هند، اقیانوس اطلس شمالی و دریای بالتیک شد.
حضور این ناوگروه و طی این مسافت تا دریای بالتیک یک رکورد بی‌نظیر در طول تاریخ محسوب می‌شود. این در حالی بود که از همان ابتدا تبلیغات فراوانی بر ضد اهداف این ناگروه از انجام این مأموریت از سوی رسانه‌های خارجی انجام شد، با این حال این سفر یک رکورد بی‌نظیر برای نیروی دریایی محسوب می‌شد.
تجربه بی‌نظیر ارتش در سفرهای اقیانوسی
پیش از این نیز نیروی دریایی مأموریت‌های برون‌مرزی فراوانی را به مرحله اجرا رسانده بود. شاید بتوان نقطه شروع این مأموریت‌ها را بحث مقابله با دزدان دریایی در تنگه باب‌المندب، دریای عرب و دریای سرخ دانست. در آن زمان با مصوبه شورای امنیت سازمان ملل متحد بسیاری از کشور‌ها اقدام به ارسال ناوگان‌های دریایی خود به این منطقه کردند و نیروی دریایی جمهوری اسلامی نیز حضور پررنگی در این مسئله داشت.
پس از آن بود که ارسال ناوگروه‌های جدید به یک رویه جدید برای نیروی دریایی کشورمان تبدیل شد. قدم بعدی در این دوره سفر دو ناوچه کشورمان به دریای مدیترانه و عبور از تنگه سوئز در زمان انقلاب مردم کشور مصر در سال ۱۳۸۹ بود.
از آن زمان تاکنون ناو‌های ایرانی به آب‌های دوردستی از جمله در آسیای جنوب شرقی همچون بنادر اندونزی، هند و همچنین چین سفر کرده‌اند که علاوه بر اثبات توانمندی حضور نیرو‌های دریایی ما تمرین مناسبی برای نیرو‌های نظامی ایران محسوب می‌شود، به خصوص اینکه به صورت معمول نیروی دریایی ایران تجربیات چنین سفری را نداشت.
در این میان سفر ناوگروه نیروی دریایی ایران یعنی ناوچه سهند به همراه ناوبندر مکران به دریای بالتیک و حضور در رژه دریایی نیروی دریایی روسیه به عنوان مهمان تجربه مهمی بود.
یکی از نقاط تمایز این سفر با سفر‌های قبلی تبدیل شدن آن به اولین حضور ایران در منطقه اقیانوس اطلس و دریای بالتیک بود. به صورت کلی علاوه بر دور بودن مسافت سفر در این مسیر چالش‌های متعددی همچون روبه‌رو شدن با جریان‌های دریایی بسیار قدرتمند در مناطق مختلف پیش روی نیروی دریایی ایران بود. با توجه به اینکه کشتی‌های نظامی ایران تاکنون تجربه حضور در این منطقه را نداشتند، عبور از چنین جریان‌های سهمگینی همچون جریان دریایی در نزدیکی دماغه امیدنیک در آفریقای جنوبی نقطه عطفی در سفر‌های راهبردی نیروی دریایی محسوب می‌شود. در نهایت این ناوگان با حضور در رژه عظیم سیصدو‌بیست‌و‌پنجمین سالگرد تأسیس ناوگان دریایی روسیه در رودخانه نوا که از شهر سنت‌پترزبورگ عبور می‌کند، از مقابل مقامات ارشد نظامی دنیا رژه رفتند.


«ناوگروه۷۵» ۳ اقیانوس را پشت سرگذاشته است
در این مراسم دریادار دوم شفقت، فرمانده قرارگاه مقدم جنوب نداجا با اشاره به این موفقیت بزرگ در مراسم استقبال از این ناوگان گفت: ناوگروه۷۵ سه اقیانوس را پشت سرگذاشته است و ما توانستیم با یک محصول تمام ایرانی به نام ناوشکن سهند از سه مسیر دریایی بسیار خروشان عبور کنیم، اقیانوس اطلس جزو اقیانوس‌های وحشی دنیا محسوب می‌شود.
شفقت با اشاره به اینکه این دستاورد را هیچ کسی باور نداشت، اضافه کرد: مهم‌ترین دستاورد این سفر خودباوری بود که امروز به آن رسیدیم و جوانان ما حاصل تلاش خودشان را می‌بینند که با اقتدار و افتخار یک مسیر طولانی ۴۵هزار کیلومتری را با صلابت طی کردند و به سلامت به آب‌های سرزمین بازگشتند.
وی با بیان اینکه این ناوگروه نشان داد می‌توانیم در هر کجای آب‌های کره زمین که منافع جمهوری اسلامی ایران را تأمین می‌کند، حضور پیدا کنیم، خاطرنشان کرد: حدود ۹۰درصد تجارت ما از طریق دریا انجام می‌شود و دریا امروز هم توسط بازیگران فرامنطقه‌ای و بعضاً توسط تروریسم دریایی تهدید می‌شود و این محور که محور اقتصادی ما می‌باشد، مورد تهدید بوده است.
ارشد نظامی آجا در هرمزگان گفت: امروز با افتخار اعلام می‌کنیم به عنوان یک کشور مستقل توانستیم خطوط مواصلاتی خودمان را در امنیت کامل باز نگه داریم و شناور‌ها و تجارت ما در حوزه دریا با موفقیت در حال انجام است.
اعتماد به نفس این حضور غرور انگیز را ثبت کرد
همچنین فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی نیز با حضور در عرشه این ناوگان ضمن تشکر از کارکنان این ناوگان با اشاره به اینکه در این مأموریت بزرگ، خوداتکایی به دانش جوانان ایرانی و استفاده از ناوشکن تمام ایرانی سهند از نکات بارز و ارزشمند بود، گفت: اعتماد به نفس و خودباوری، تعهد و تخصص و ولایتمداری کارکنان این نیرو موجب شد به رغم همه تهدید‌ها و تحریم‌های ظالمانه دشمنان، این حضور غرورانگیز در تاریخ ثبت شود و خشنودی مردم عزیز و تحیر و هراس دشمنان ما از این حضور راهبردی را رقم زند.
امیر ایرانی با اشاره به ضرورت بهره‌مندی از تجربیات ارزشمند اطلاعاتی، عملیاتی و آموزشی این مأموریت، افزود: ان‌شاءالله این حضور تعیین‌کننده در اقیانوس‌ها و تقویت تعاملات جهانی، تحت رهنمود‌های فرماندهی معظم کل قوا (مدظله‌العالی) ادامه خواهد داشت.


امریکایی‌ها و صهیونیست‌ها به دنبال عدم‌موفقیت ناوگروه ۷۵ ارتش بودند
همچنین امیر موسوی، فرمانده ارتش جمهوری اسلامی با اشاره به ابعاد راهبردی این مأموریت گفت: مسئله قابل توجه در خصوص این مأموریت ناوگروه ۷۵ نداجا، این است که این مأموریت بدون توقف در بندری انجام شده است. کشور‌های دیگر نیز از این مأموریت‌ها انجام می‌دهند، اما در این مأموریت و دریانوردی خود، در بنادر مختلف توقف کرده و مدتی را در آن بنادر استراحت و آب و غذا دریافت می‌کنند. این در حالی است که ناوگروه نیروی دریایی ارتش در ۱۵اردیبهشت از بندر بندرعباس جدا شده و با انجام این مأموریت و عبور از چندین تنگه و سه اقیانوس جهان، مأموریت خود را به بهترین شکل ممکن انجام داده و ۱۸شهریور وارد آب‌های سرزمینی می‌شود.
فرمانده کل ارتش اظهار داشت: ناوگروه ۷۵ در همه ابعاد پشتیبانی و تجهیزاتی متکی به خود بوده و از هیچ کشور یا بندری در انجام این مأموریت کمک نگرفته است، از سوی دیگر بر اساس قوانین بین‌المللی، شناور‌ها خاک آن کشور محسوب می‌شوند، بنابراین زمانی که شما یک ناوبندر دارید، هر جایی که این ناوبندر توقف کند مانند این است که شما یک جزیره در آن منطقه دارید.
سرلشکر موسوی همچنین به اهمیت داشتن ناوبندر اشاره کرد و گفت: تاکنون در دنیا تنها دو کشور دارای ناوبندر بوده‌اند و ایران سومین کشوری است که دارای ناوبندر است. داشتن ناوبندر اهمیت بسیار بالایی دارد و هر جایی که این ناوبندر توقف کند، ناوگان آن کشور اعم از تجاری، نفتکش و نظامی می‌تواند از پشتیبانی آن استفاده کند.
وی اظهار داشت: ناوبندر در کنار خدمات پشتیبانی که می‌تواند به ناوگان ما ارائه دهد، قابلیت حمل چندین بالگرد، تجهیزات و تسلیحات گوناگونی را دارد و افرادی می‌توانند به اهمیت این موضوع پی ببرند که در حوزه دریایی دارای تخصص هستند.
فرمانده کل ارتش توانمندی دریایی هر کشور را منوط بر حضور در آب‌های بین‌المللی دانست و گفت: بسیاری از آب‌های آزاد و اقیانوس‌ها مناطقی هستند که کشور‌های زیادی جرئت حضور در این آب‌های خروشان را ندارند.
سرلشکر موسوی، یکی دیگر از دستاورد‌های مأموریت ناوگروه نیروی دریایی ارتش را اهتزاز پرچم کشور در آب‌های دوردست اعلام کرد و گفت: این ناوها، ناو‌های نظامی هستند و در هر جایی که حضور یابند یک پایگاه اطلاعاتی شناور هستند و مثل این است که شما در کنار پایگاه‌های امریکایی یک دکل اطلاعاتی ایجاد کنید.
وی در خصوص مواضع سران رژیم صهیونیستی درباره عملیات ناوگروه ۷۵ نیروی دریایی ارتش، تصریح کرد: دشمنان ما یعنی امریکایی‌ها و رژیم صهیونیستی تمام توان خود را به کار گرفتند تا این اتفاق مهم رخ ندهد و پس از آغاز این مأموریت تلاش فراوانی کردند که نصفه کاره بماند و در مرحله بعد، تلاششان متمرکز بر این بود که این مأموریت به پایان نرسد، اما شاهد بودیم که تلاش‌ها و توطئه‌های آن‌ها نتیجه‌ای دربر نداشت و فرزندان این ملت مأموریت خود را به بهترین شکل ممکن انجام دادند و به کشورمان بازگشتند.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار