کد خبر: 1061993
تاریخ انتشار: ۲۳ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۱:۱۶
رئیس سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری اصفهان:
دفتر تخصصی سینما وابسته به سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری اصفهان از بخش اول فیلم‌های منتخب فراخوان حمایت از تولید فیلم رونمایی کرد.

به گزارش سعید عرفان منش خبرنگار جوان انلاین اصفهان، برای اهالی فرهنگ و هنر یادآور روز ملی سینما دست‌اندرکاران دفتر تخصصی سینما وابسته به سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری اصفهان نیز این فرصت را غنیمت شمردند تا در آیینی از بخش اول فیلم‌های منتخب فراخوان حمایت از تولید فیلم رونمایی کنند.

این مراسم که با حضور اهالی سینمای اصفهان و با گرامیداشت یاد زنده‌یاد منصور نورپور مدیر سینما قدس اصفهان و حجت‌اله نجف‌پور بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون در عمارت هنرمند برگزار شد یک مهمان ویژه هم داشت؛ اکبر اصفهانی عکاس و بازیگر سینمای ایران که نمایشگاهی از آثار او تا 31 شهریورماه در عمارت هنرمند برپاست.

به گفته رئیس دفتر تخصصی سینما سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری اصفهان، فراخوان حمایت این سازمان از تولید فیلم شهریورماه سال گذشته منتشر و 185 اثر از 185 نفر به دبیرخانه ارسال شد.

مصطفی حیدری با اشاره به انتخاب 26 اثر در دو مرحله داوری توسط شورایی پنج‌نفره اظهار داشت: چهار اثر شامل 2 فیلم کوتاه داستانی و 2 پویانمایی انصراف خود را اعلام کردند و در نهایت 22 فیلم در مرحله تولید قرار گرفت. این آثار شامل 2 فیلم بلند داستانی، یک پویانمایی، 9 فیلم کوتاه داستانی، چهار فیلم کوتاه مستند، 2 فیلم مستند نیمه‌بلند و چهار فیلم بلند مستند است.

وی افزود: سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری برای نخستین بار در تولید این فیلم‌ها نقش حامی و سرمایه‌گذار را دارد و تهیه‌کنندگی را نیز به افراد حقیقی واگذار کرده تا دست آنها برای توزیع اثر باز باشد.

رئیس دفتر تخصصی سینمای سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری اصفهان این فراخوان را سنگ محکی برای سنجش پتانسیل تولید فیلم در اصفهان دانست و ادامه داد: امیدوارم تولید این آثار به اعتلای سینمای اصفهان کمک کند. جا دارد از مدیران سازمان به دلیل حمایت از تولید فیلم و همچنین اعضای شورای کارشناسی، مدیر عمارت هنرمند و همکارانم در دفتر تخصصی سینما تشکر کنم.

رئیس سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری اصفهان نیز در این مراسم با تبریک روز ملی سینما و گرامیداشت یاد زنده‌یاد زاون قوکاسیان گفت: جای زاون همچنان خالی و خلأ نبودنش همچنان عیان است.

محمد عیدی بیان کرد: در ایران باستان الهه‌ای به نام میترا وجود داشت که آن را الهه هزار چشم و هزار دست و هزار گوش می‌دانستند و مایلم هنر سینما را به الهه میترا و توانایی آن در تأثیرگذاری بر مخاطب تشبیه کنم.

وی افزود: امروزه فلسفه بیش از هر هنر دیگری با سینما آمیخته است و بسیاری معتقدند فلسفه موجب فربگی سینما شد. پویش‌های ساختارگرایی و پساساختارگرایی نخستین تأثیرات خود را بیش و پیش از هر هنر دیگری، بر هنر سینما گذاشت. البته سینماگران فیلسوف نبودند اما با فیلم‌هایی که آفریدند موجب طرح مباحث جدید در فلسفه شدند.

وی ادامه داد: حرکت و زمان دو پدیده مشترک بین سینما و فلسفه است. فلسفه با زبان در این حوزه مفهوم‌پردازی می‌کند و سینما با تکنیک به تصویرپردازی می‌پردازد. اگر سینما را تصویر واقعیت یا واقعیت تصویر بدانیم، شکی نیست که با پدیده‌ای مواجهیم که تمام هنرها را در خود دارد و ابزار ارتباطی بسیار گسترده‌ای است.

عیدی تصریح کرد: سینما بیش از همه هنرها امکان تجربه تمام‌عیار را برای مخاطب خود در جهان فراهم کرده و از دهه 80 به این سو، بسیاری از پویش‌های اجتماعی و فرهنگی از سینما آغاز شده است.

وی اضافه کرد: ظرفیت‌های بومی شهر اصفهان می‌تواند از رهگذر سینما تبدیل به امری جهانی شود و سلایق جهانیان را شکار کند. امیدوارم شهرداری و دفتر تخصصی سینما بتوانند ظرفیت و زمینه‌ای ایجاد کنند که اصفهان و هنرمندان اصفهانی در عرصه ملی و بین‌المللی کنشگر باشند و این دور نیست، به شرطی که مدیریت شهری بداند شهر را الزاماً با تراکم‌فروشی و عوارض نمی‌توان اداره کرد و اقتصاد فرهنگ نیز می‌تواند در شهر خلاقیت فرهنگی و درآمدهای پایدار مبتنی بر توسعه فرهنگ‌محور ایجاد کند.

در این مراسم از پوستر و تیزر بخش نخست فیلم‌های منتخب فراخوان حمایت از تولید فیلم شامل 10 اثر رونمایی شد که شامل عروس سنگ، چهل-آخر پنجاه و معتمدالدوله در بخش مستند بلند، عَشین، تولد یک اسطوره و آرزو در بخش مستند کوتاه و زندگی شیرین، راز قلعه، جاده و کرم‌چاله در بخش فیلم بلند و کوتاه داستانی بود. همچنین از تهیه‌کنندگان و کارگردانان این آثار تقدیر به عمل آمد.

اما بخش ویژه این مراسم به تقدیر از اکبر اصفهانی، عکاس و بازیگر سینمای ایران و افتتاح نمایشگاه عکس او اختصاص داشت. اصفهانی با طنازی خاص خود خاطره‌ای نیز از فیلم‌برداری یکی از فیلم‌هایی که در آن حضور داشت برای حاضران تعریف کرد.

اکبر اصفهانی در سال 1329 در اصفهان متولد شد و از سال 1346 فعالیت هنری خود آغاز کرد. او علاوه بر بازیگری در 50 فیلم سینمایی در 160 فیلم از جمله فیلم‌های سرب (مسعود کیمیایی)، طلسم (داریوش فرهنگ)، اجاره‌نشین‌ها (داریوش مهرجویی)، نقطه ضعف (محمدرضا اعلامی)، شاخه‌های بید (امراله احمدجو)  و دست‌فروش (محسن مخملباف) به عکاسی پرداخته است.

گفتنی است؛ نمایشگاه آثار عکس سینمایی اکبر اصفهانی تا 31 شهریورماه در عمارت هنرمند واقع در میدان شهدا، خیابان ابن سینا، کوچه دوم برپا است.

 

 

 

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر