کد خبر: 1062167
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۲۳ شهريور ۱۴۰۰ - ۲۱:۳۰

مدیرعامل اتحادیه مرکزی تعاونی‌های کشاورزی ماهیان سردابی کشور، به دلایل گرانی ماهی اشاره کرد و خشکسالی، کاهش تولید، افزایش قیمت خوراک، حذف ارز ترجیحی تخم چشم زده ماهی، افزایش صادرات و بالارفتن تقاضای خرید مردم در هفته‌های اخیر را دلایل افزایش قیمت ماهی قزل آلا و سالمون دانست.
آرش نبی‌زاده در گفتگو با ایسنا، با بیان اینکه امسال خشکسالی، کاهش تولید و افزایش قیمت نهاده‌ها منجر به افزایش هزینه‌های تولید ماهی از جمله قزل‌آلا شده‌است، گفت: افزایش قیمت نهاده‌ها و خوراک ماهی بیشترین تأثیر را در قیمت‌ها گذاشته است، زیرا ۶۰ تا ۷۰‌درصد قیمت تمام شده ماهی قیمت خوراک است.
وی ادامه داد: همچنین سال گذشته ارز تخم‌چشم‌زده ماهی حذف شد و تولیدکنندگان با افزایش چهار تا پنج برابری قیمت بچه ماهی مواجه شدند. یعنی بچه ماهی که قیمت یک گرم آن ۵۰۰‌تومان بود به ۲ هزار‌تومان رسید.
مدیرعامل اتحادیه مرکزی تعاونی‌های کشاورزی ماهیان سردابی کشور اضافه کرد: ماهی قزل آلا و سالمون در یکماه اخیر افزایش قیمت داشته‌است و انتظار داریم که در نیمه دوم سال باز هم افزایش داشته باشد. در حال حاضر نیز قیمت عمده فروشی ماهی قزل‌آلا در بازار تهران۶۴ تا ۶۵ هزارتومان و در بازار خرده فروشی حدود ۷۵ تا ۷۷‌هزارتومان است. این عدد در استان‌هایی که تولید کم است ۱۰ تا ۱۵ درصد بالاتر است. همچنین قیمت عمده ماهی سالمون نیز به دلیل افزایش درخواست صادرات از حدود ۶۷ تا ۶۸ هزارتومان به۷۴ رسیده است.
نبی‌زاده در بخش دیگری از صحبت‌هایش افزایش تقاضای خرید ماهی در نیمه‌دوم سال را یکی دیگر از عوامل افزایش قیمت‌ها دانست و گفت: مردم در نیمه‌دوم سال بیشتر ماهی می‌خرند و این فرهنگ غلط نیز جا افتاده که باید مصرف در این بازه سال بیشتر شود. در حالی که ماهی مختص به فصل خاصی نیست و باید در تمام فصول استفاده شود.
وی در پاسخ به اینکه افزایش قیمت ماهی قزل‌آلا تا ۷۵هزارتومان دست مصرف کننده را در خرید این کالای پروتئینی کوتاه می‌کند و این قیمت‌ها قرار است تا کجا بالا رود، اظهار کرد: تولیدکنندگان ماهیان سردابی با توجه به سرمایه‌گذاری که در این بخش دارند باید ۲۰ تا ۲۵درصد سود کسب کنند، اما در سال گذشته این سود کمتر از ۸‌درصد بوده‌است. اگر سود کم باشد تولید صرفه اقتصادی ندارد و تولیدکننده عملاً دست از تولید برمی‌دارد. به بیان دیگر ظرفیت تولید قزل آلا در کشور در سال ۲۳۰ هزارتن است که از این عدد فقط ۱۲۰‌هزارتن آن امسال تولید شده است. این یعنی تولیدکنندگان رغبت تولید را از دست داده‌اند. در حقیقت نمی‌توان تولید‌کننده را مجبور کرد با افزایش هزینه‌ها کنار بیاید، ولی از سود منطقی خود بگذرد.
مدیرعامل اتحادیه مرکزی تعاونی‌های کشاورزی ماهیان سردابی کشور افزود: اینکه سطح رفاه در جامعه پایین است تقصیر تولیدکننده نیست. دولت باید این مشکل را حل کند. متأسفانه این پایین بودن سطح رفاه منجر به کاهش میل و رغبت مردم برای خرید و مصرف ماهی شده است.
وی در پایان به آمار تولید ماهی قزل‌آلا اشاره کرد و گفت: سال گذشته که شرایط تولید بهتر بود ۱۴۵هزارتن ماهی قزل‌آلا تولید کردیم. امسال به دلیل خشکسالی این عدد به حدود ۱۲۰‌هزارتن رسیده است. یعنی تولیدات ماهی قزل آلا نسبت به سال قبل حدود ۱۵ تا ۲۰ هزارتن کاهش پیدا کرده‌است.

غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۱:۵۰ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۴
0
0
بخاطر خشکسالی ماهی گران شده
یعنی مثلا خلیج فارس دریای عمان و خزر و اقیانوس هند خشک شده اند و ماهیهایشان را کلاغها خورده اند و ....
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار