کد خبر: 1062565
تاریخ انتشار: ۲۷ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۹:۳۹
شیوا نوروزی

دیدار مدال‌آوران بازی‌های المپیک و پارالمپیک با مقام معظم رهبری مهم‌ترین اتفاق روز گذشته ورزش ایران بود. اتفاقی که اگر مسئولان حاضر در جلسه قدرش را بدانند، رهنمود‌های رهبری را سرلوحه کار خود قرار دهند و عمل به آن‌ها را به مدیران زیرمجموعه‌های‌شان ابلاغ کنند، قطعاً تحولی بزرگ در انتظار ورزش کشور خواهد بود.
رسیدن به سکوی المپیک و پارالمپیک برای همه ورزشکاران سخت است؛ حاصل سال‌ها تلاش و کوشش این عزیزان رسیدن به یک مدال خوشرنگ این بازی‌هاست که آن را هم بسیاری از مدیران ارشد ورزش به نام خود ثبت می‌کنند و در حقیقت با گرفتن عکس‌های یادگاری به اهداف خود می‌رسند. در حالی که زحمت اصلی را عده‌ای دیگر کشیده‌اند و بار اصلی به دوش ورزشکاران بی‌ادعاست، ورزشکارانی که با حداقل امکانات و به رغم تمام بی‌مهری‌ها و خلف وعده مسئولان دست از رقابت نمی‌کشند و به قول رهبر انقلاب «پیام امید را به کل جامعه تزریق می‌کنند.» در واقع درخشش ورزشکاران ما در آوردگاه‌های بین‌المللی و ایجاد شور و امید توسط مدال‌آوران ثمره اجتماعی پیشرفت ورزش است. با این حال نه تنها اهمیتی به مشکلات معیشتی قهرمانان داده نمی‌شود، بلکه استفاده از نیروی انسانی و ظرفیت‌های داخلی نیز همواره در حد شعار و حرف بوده است.
سال‌هاست که مدال‌آوران رشته‌های غیرفوتبالی از بی‌توجهی، تبعیض‌های شدید و مشکلات معیشتی بسیار گلایه می‌کنند. هم المپیکی‌ها و هم پارالمپیکی‌ها بار‌ها و بار‌ها از مسئولان وزارت ورزش خواسته‌اند چالش‌هایی از جمله بیکاری، بیمه و مسکن ورزشکاران را مدنظر قرار دهند و به جای آنکه بخش اعظم بودجه را صرف یک رشته خاص کنند، قدری نیز به رشته‌های موفق غیرفوتبالی توجه داشته باشند. اما در مقابل این خواسته‌های بحق گوش شنوایی وجود نداشته و فقط برخی با دادن وعده‌های پوچ از زیر بار مسئولیت شانه خالی کرده‌اند. خوشبختانه این گلایه به گوش مقام معظم رهبری رسیده و شرایط سخت مدال‌آوران به گونه‌ای بوده که ایشان در دیدار صمیمانه با آن‌ها صراحتاً به موضوع اشتغال، معیشت و همچنین اجرای عدالت اشاره کرده‌اند. قطعاً اگر در این سال‌ها مدیران ارشد و دولت‌ها حواس‌شان به این مقوله‌های مهم و تأثیرگذار بود و در جهت رفع این موانع قدم برمی‌داشتند، دیگر داشتن شغل و زندگی برای قهرمانانمان رؤیا نبود. اگر یک رشته خاص هزینه‌های سرسام‌آور و بی‌حساب کتاب نداشت، آقایان جلوی قرارداد‌های چندین میلیاردی و نجومی را می‌گرفتند و قدری هم به سایر رشته‌ها توجه می‌کردند دیگر لازم نبود رهبری این نکات را به مدیران گوشزد کنند.
شعار استفاده از ظرفیت‌های داخلی اگرچه تکه‌کلام بسیاری از مدیران و دست‌اندرکاران ورزش کشور است، ولی در واقع آن‌ها اعتقادی به این مسئله ندارند. جدا از بحث به کارگیری نیرو‌های مستعد و تراز اول داخلی در عرصه‌های مدیریتی و مربیگری، توجه به تولیدات وطنی همواره از تأکیدات مهم حضرت آقا بوده تا جایی ایشان استفاده از محصولات داخلی باکیفیت را ارجح می‌دانند. ایشان روز گذشته نیز استفاده چند کشور از البسه ایرانی را نشانه رشد در بحث تولید خواندند و از مسئولان خواستند در جهت شکستن انحصار نشان‌های بین‌المللی تلاش کنند. طی این سال‌ها برخی فدراسیون‌ها استفاده از تولید داخلی را به شکلی عملی در دستور کار قرار داده و در حال حاضر نیز با تکیه بر توانمندی‌های ایرانی به مسیر خود ادامه می‌دهند. انتظار می‌رود اهمیت این مسئله از سوی همه ارکان ورزش علی‌الخصوص وزارت ورزش درک شود و مدیران و مسئولان با پرهیز از هرگونه شعار، وعده و فریب افکار عمومی، تأکید نفر اول ممکلت را سرلوحه کار خود قرار دهند و در جهت رسیدن به آن گام بردارند.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار