کد خبر: 1062878
تاریخ انتشار: ۲۹ شهريور ۱۴۰۰ - ۲۲:۰۰
در حالی که پیش بینی شده بود در نیم سال ابتدایی سال جاری حدود ۱۰‌میلیون تن‌گندم خرید تضمینی شود، به گفته سرپرست خدمات بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی در پایان زمان خرید تضمینی گندم تنها ۴‌میلیون و ۶۰۰‌هزار تن گندم خریداری شده که این میزان نصف پیش‌بینی انجام شده‌است، بدین ترتیب دولت سیزدهم باید هزینه اشتباهات محاسباتی دولت دوازدهم را در تنظیم بازار گندم پرداخت کند.
هادی غلامحسینی

در حالی که پیش بینی شده بود در نیم سال ابتدایی سال جاری حدود ۱۰‌میلیون تن‌گندم خرید تضمینی شود، به گفته سرپرست خدمات بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی در پایان زمان خرید تضمینی گندم تنها ۴‌میلیون و ۶۰۰‌هزار تن گندم خریداری شده که این میزان نصف پیش‌بینی انجام شده‌است، بدین ترتیب دولت سیزدهم باید هزینه اشتباهات محاسباتی دولت دوازدهم را در تنظیم بازار گندم پرداخت کند.
با اینکه نان باید به عنوان قوت لایموت مردم تأمین باشد چاره‌ای نیست جز اینکه روی تنظیم بازار گندم حساسیت وجود داشته‌باشد، منتهای مراتب گویا بی‌حوصله بودن دولت دوازدهم در ماه‌های پایانی خود زمینه‌ساز اشتباهات محاسباتی این دولت در تأمین گندم مورد نیاز کشور شد که دردسر این اشتباهات محاسباتی را دولت جدید باید به جان بخرد تا نان مردم در دولت سیزدهم به دلیل اشتباه دولت قبل آجر نشود. خوش بینانه‌ترین پیش‌بینی تولید گندم در سال‌جاری که از طرف وزیر جهاد کشاورزی دولت دوازدهم اعلام شد ۱۲‌میلیون‌تن بود که از همان ابتدای سال عده‌ای از کارشناسان معتقد بودند خرید دولتی گندم روند مناسبی ندارد و آخرین آمار‌های شرکت بازرگانی دولتی هم به عنوان مسئول خرید کسری گندم مورد نیاز کشور چنگی به دل نمی‌زند، اما گوش دولت قبل حتی بدهکار شنیدن انتقاد‌های مرتبط با نان شب مردم نیز نبود. برخی تحلیلگران پیش‌بینی می‌کردند که با این روند مدیریتی در دولت دوازدهم کشور به واردات پنج تا هفت‌میلیون تن گندم در سال جاری نیاز پیدا خواهد کرد، در حقیقت در سال آخر دولت حسن روحانی دستاورد خودکفایی در تولید گندم نیز به باد رفت. گندم راهبردی‌ترین محصول برای امنیت غذایی کشور است که ۴۲‌درصد پروتئین هر فرد ایرانی را تأمین می‌کند، علاوه بر آن در مناسبات سیاسی کشور‌ها هم حائز اهمیت است.
بررسی‌ها نشان می‌دهد که بر خلاف پیش‌بینی دولت دوازدهم خرید تضمینی گندم در سال جاری ۹‌میلیون تن نبوده بلکه کمتر از ۵‌میلیون تن بوده‌است، از این‌رو برای نیمه‌دوم سال جاری کشور نیازمند واردات ۵ تا ۷ میلیون تن گندم است. حسن عباسی معروفان، سرپرست دفتر خدمات بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی در گفتگو با خبرگزاری تسنیم اظهار داشت: بر اساسی برآوردی که سال قبل وزارت جهاد کشاورزی وقت برنامه‌ریزی کرده‌بود، حدود ۹‌میلیون تن گندم خرید تضمینی داشته باشیم، اما این امر در سال جاری عملی نشد. وی افزود: اکنون در پایان زمان خرید تضمینی گندم هستیم، اما تنها ۴‌میلیون و ۶۰۰‌هزار تن گندم خریداری شده و میزان خرید تضمینی گندم نصف پیش‌بینی انجام شده است.
سرپرست دفتر خدمات بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: دولت قبل قصد آن را داشت که گندم از خارج کشور وارد نکند و در تولید این محصول خودکفا شویم، اما شرایط شکل دیگری رقم خود و اکنون دولت جدید در ابتدای کار خود باید ۶‌میلیون تن گندم برای کسری تولید وارد کند. وی تصریح کرد: سال قبل حتی پیش‌بینی کسری ۲‌میلیون تنی شده‌بود که این رقم نیز محقق نشد و برای تأمین نیاز مردم باید ۶‌میلیون تن گندم وارد کنیم. عباسی معروفان گفت: دولت جدید در این شرایط باید برای افزایش نیاز ارزی واردات این محصولات، تدارکات لازم را ببیند. وی اظهار داشت: دولت قبل برای تأمین نیاز شش‌ماه برنامه‌ریزی کرده‌بود و اکنون دولت جدید باید برای تأمین این نیاز تلاش کند و ارز مورد نیاز را اختصاص دهد. وی وضعیت تأمین ذخایر استراتژیک را مطلوب دانست و گفت: وضعیت ذخایر استراتژیک مناسب است، اما به صورت ۱۰۰‌درصدی که در قانون اشاره دارد، تأمین نشده زیرا ۳۰‌درصد از این ذخایر در چرخش است و باید محصولات جدید جایگزین شود. وی تأکید کرد: در مجموع می‌توان گفت که مشکلی برای تأمین کالا‌های اساسی وجود ندارد و در حال تکمیل ۱۰۰ درصدی ذخایر کالا‌های اساسی هستیم.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار