کد خبر: 1063429
تاریخ انتشار: ۰۳ مهر ۱۴۰۰ - ۲۱:۴۹
یک اندیشکده امریکایی زیر چتر حمایت صهیونیست‌ها، در اقلیم کردستان عراق کنفرانسی برای عادی‌سازی روابط بغداد با تل‌آویو برگزار کرده است. نه تنها دولت اقلیم کردستان این کنفرانس را به رسمیت نشناخته، بلکه دولت و گروه‌های عراقی نیز به شدت چنین تحرکاتی را محکوم کرده‌اند.

 

یک اندیشکده امریکایی زیر چتر حمایت صهیونیست‌ها، در اقلیم کردستان عراق کنفرانسی برای عادی‌سازی روابط بغداد با تل‌آویو برگزار کرده است. نه تنها دولت اقلیم کردستان این کنفرانس را به رسمیت نشناخته، بلکه دولت و گروه‌های عراقی نیز به شدت چنین تحرکاتی را محکوم کرده‌اند.
طی چند دهه گذشته، رهبران اقلیم کردستان عراق در جریان سفر به اراضی اشغالی، آشکارا از عادی‌سازی روابط عراق با رژیم صهیونیستی حمایت کرده‌اند. در پی همه‌پرسی جنجالی استقلال اقلیم کردستان نیز صهیونیست‌ها از آن‌ها حمایت کردند. به دنبال این تحرکات و با آغاز روند عادی‌سازی که سپتامبر سال گذشته با برقراری ارتباط صهیونیست‌ها با امارات و بحرین کلید خورد، حالا روند عادی‌سازی روابط عراق با رژیم صهیونیستی در اقلیم کردستان عراق که با تل‌آویو روابط دارد، پیگیری می‌شود. روز شنبه رسانه‌ها خبری منتشر کردند مبنی بر اینکه اندیشکده مرکز ارتباطات صلح، فعال در زمینه عادی‌سازی که مقر آن در نیویورک است، با گرد هم آوردن ده‌ها عراقی از جمله برخی از رؤسای قبایل (عشایر) تحت لوای کنفرانسی، با حمایت یک سازمان امریکایی، خواهان عادی‌سازی روابط بغداد با رژیم صهیونیستی شده است. جوزف براود، بنیانگذار این اندیشکده، از یهودی‌تباران عراق در مورد کنفرانس اخیر به خبرگزاری فرانسه گفت: «تقریباً ۳۰۰ شرکت‌کننده سنی و شیعه از شش استان بغداد، موصل، صلاح‌الدین، الانبار، دیاله و بابل به اربیل آمده بودند». وی افزود که برخی از رؤسای قبایل از این استان‌ها، روشنفکران و نویسندگان در این همایش نیز حضور داشتند. در بیانیه پایانی این همایش آمده است: «ما خواستار هماهنگی و ادغام در توافقنامه‌های ابراهیم هستیم. همانطور که این توافقنامه‌ها روابط دیپلماتیک با اسرائیل را فراهم می‌کند ما نیز خواهان عادی‌سازی روابط با اسرائیل هستیم. هیچ نیروی داخلی یا خارجی حق ندارد مانع از این درخواست ما شود.»‌شمی پرز، فرزند شیمون پرز، نخست‌وزیر پیشین رژیم صهیونیستی از جمله افرادی بود که در این کنفراس سخنرانی کرد و رسانه‌های صهیونیستی هم از آن استقبال کردند.
تلاش برای تشویش و نفرت‌پراکنی
این نشست پرحاشیه در شرایطی برگزار شد که وزارت داخلی دولت اقلیم کردستان عراق با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد: «نشست بدون اطلاع، موافقت و مشارکت دولت اقلیم کردستان عراق برگزار شده است. این نشست به هیچ وجه بیانگر موضع اقلیم کردستان نیست.»‌این وزارت تأکید کرد که اقدامات لازم برای پیگیری چگونگی برگزاری این نشست اتخاذ خواهد شد. دولت عراق هم در رد مواضع کنفرانس اخیر و تأکید بر پایبندی بغداد به آرمان‌های فلسطین بیانیه‌ای صادر کرده که در آن آمده است: «دولت ابتدا تأکید می‌کند که چنین نشست‌هایی به نمایندگی از طرف مردم شهر‌های این کشور برگزار نمی‌شوند بلکه تنها موضع افرادی را که در آن‌ها مشارکت کرده‌اند، اعلام می‌کند. بغداد همچنین تأکید کرد که این همایش‌ها تلاشی برای بر هم ریختن وضعیت عمومی و احیای لحن نفرت‌انگیز فرقه‌گرایی است آن هم در شرایطی که عراق در حال آماده شدن برای ورود به انتخابات زودهنگام و منصفانه است.»‌برهم صالح، رئیس‌جمهور عراق نیز با انتشار بیانیه‌ای به برگزاری این نشست واکنش نشان داد و اعلام کرد که چنین نشستی برای تشویش اذهان و آسیب زدن به مسالمت اجتماعی در عراق برگزار شده است.
کنفرانسی بی‌اهمیت و ناقض قانون
علاوه بر مواضع دولت، بیانیه پایانی این کنفرانس واکنش‌های شدیدی را در بین عراقی‌های مخالف عادی‌سازی روابط با اسرائیل ایجاد کرد. محمد الحلبوسی، رئیس پارلمان عراق گفت: «موضع عراق در خصوص قضیه فلسطین ثابت است و ما عادی‌سازی را رد می‌کنیم.»‌قاسم الاعرجی، مشاور امنیت ملی عراق نیز تأکید کرد: «هماهنگی‌ها با اقلیم کردستان برای پاسخگو کردن کسانی که دعوت به عادی‌سازی می‌کنند، در جریان است.»‌ائتلاف دولت قانون هم با محکوم کردن برگزاری کنفرانس یاد شده، از دولت مرکزی بغداد خواست اقدامات بازدارنده‌ای درباره سازمان‌دهندگان این کنفرانس در داخل در دستور کار قرار دهد. همچنین مقتدی صدر، رهبر جریان صدر تأکید کرد: «دولت عراق حاضران در نشست اربیل را بازداشت کند در غیر این صورت ما مسئول آنچه که اتفاق می‌افتد، نخواهیم بود.»
عمار طعمه، رئیس حزب نهج وطنی با اعلام اینکه پرداختن به چنین مسائلی بنابر قوانین عراق جرم است، در بیانیه‌ای تلاش‌ها برای ایجاد فضای عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی در عراق را محکوم کرد و خواستار پیگرد قانونی افرادی شد که این سخنان را به زبان آورده‌اند. وی افزود: «این موضوع با مواضع تاریخی عراقی‌ها در حمایت از فلسطین در تضاد است.»‌همچنین، جنبش النجبا با سفارشی و کم اهمیت دانستن کنفرانس یاد شده، اعلام کرد که هواداران عادی‌سازی نه تنها در عراق جایگاهی ندارند بلکه مهدورالدم هستند و مردم عراق آن‌ها را مجازات خواهد کرد. النجبا، اقلیم کردستان را مسئول برگزاری چنین کنفرانسی دانست.
سید عمار الحکیم، رهبر جریان حکمت ملی عراق، دیگر چهره عراقی بود که در این مورد بیانیه صادر کرد: «ما اجلاس‌ها، تجمع‌ها و فراخوانی‌ها برای عادی‌سازی روابط با رژیم غاصب صهیونیستی در عراق را رد و آن را محکوم می‌کنیم.» وی تأکید کرد که آرمان فلسطین با گذر زمان از بین نخواهد رفت. قیس خزعلی، دبیرکل گردان‌های اهل حق درخصوص کنفرانس صهیونیستی اربیل گفت: «مقاومت عراق هرگز در قبال این خیانت عظیم سکوت نمی‌کند. آنچه در اربیل اتفاق افتاد مغایر با تمام ارزش‌ها، آرمان‌های ملی و انسانی و نیز نقض آشکار قانون مجازات است.»

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار