کد خبر: 1063451
تاریخ انتشار: ۰۳ مهر ۱۴۰۰ - ۲۲:۴۷
پتروشیمی‌ای که افتتاح شد، اما فعال نیست
با گذشت بیش از چهار ماه از افتتاح یک مجتمع پتروشیمی، این مجموعه به دلیل عدم تأمین اکسیژن توسط یک مجتمع دیگر، هنوز به تولید نرسیده است.

با گذشت بیش از چهار ماه از افتتاح یک مجتمع پتروشیمی، این مجموعه به دلیل عدم تأمین اکسیژن توسط یک مجتمع دیگر، هنوز به تولید نرسیده است.
به گزارش ایسنا، در حالی که بیش از چهار ماه از افتتاح پتروشیمی سبلان می‌گذرد، تولید در این واحد پتروشیمی محقق نشده؛ موضوعی که از دست رفتن ارزآوری ماهانه ۳۴ میلیون دلار را به دنبال داشته است. گفته می‌شود ۵۱ درصد از سهام این شرکت متعلق به هلدینگ پتروفرهنگ، بزرگ‌ترین هلدینگ مؤسسه صندوق ذخیره فرهنگیان است.
اردیبهشت سال جاری و در آخرین روز‌های دولت دوازدهم پتروشیمی سبلان توسط رئیس‌جمهوری وقت و مسئولان صنعت نفت و پتروشیمی کشور افتتاح شد. در این مراسم مرضیه شاهدایی- مدیرعامل هلدینگ پتروفرهنگ- کل سرمایه‌گذاری برای اجرای متانول سبلان را ۴۰۶ میلیون دلار دانست و بیان کرد: ارزش محصولات این طرح پتروشیمی سالانه ۴۱۲ میلیون دلار است.
بر اساس اعلام رسمی برای ساخت پتروشیمی سبلان ۴۰۶ میلیون دلار سرمایه‌گذاری شده که شامل ۳۱۶ میلیون دلار سرمایه‌گذاری ارزی و ۱۰ هزار و ۷۳۲ میلیارد ریال سرمایه‌گذاری ریالی است. تا روز افتتاح همه چیز به ظاهر خوب پیش رفت، اما تقریباً هیچ‌کس از یک حلقه مفقوده مهم چیزی نمی‌گوید. هیچ خبری از نبود اکسیژن نیست، اما نخستین نشانه‌های بروز مشکل در آخرین روز‌های اردیبهشت پدیدار شد.
از ما اکسیژن نگیرید، خودمان لازم داریم!
دقیقاً در روز افتتاح پتروشیمی سبلان، سپهدار انصاری‌نیک- مدیرعامل پتروشیمی مرجان- خواستار عدم اجرای کاهش بیش از ۱۰ درصدی تولید در این واحد پتروشیمی برای رفع نیاز مجتمع سبلان شد و در این خصوص از شرکت ملی صنایع پتروشیمی و شرکت دماوند درخواست کرد با در پیش گرفتن مدیریت جهادی و تلاش شبانه‌روزی زمینه تولید گاز اکسیژن در پتروشیمی دماوند برای رفع نیاز شرکت سبلان فراهم شود تا این شرکت در کوتاه‌ترین زمان ممکن به ظرفیت اسمی خود برگردد.
وی توضیح داد: در شرایط کنونی شرکت پتروشیمی سبلان در مرحله راه‌اندازی است، در حالی که اکسیژنی برای ادامه تولید در این شرکت وجود ندارد. بنابر درخواستی که شرکت ملی صنایع پتروشیمی از ما داشت توافق شد که ما ۱۰ درصد کاهش ظرفیت بدهیم که البته ما در راستای منافع ملی و پشتیبانی و مانع‌زدایی از تولید همکاری کردیم، اما با توجه به تعهدی که به بازپرداخت وام سرمایه‌گذاری خارجی داریم تمایل داشتیم که در ظرفیت کامل کار کنیم و تعهدات ارزی‌مان را هر چه سریع‌تر به اتمام برسانیم و لذا من از همین جا از مسئولان به خصوص شرکت ملی صنایع پتروشیمی و شرکت پتروشیمی دماوند استدعا دارم با در پیش گرفتن مدیریت جهادی و تلاش شبانه‌روزی زمینه تولید گاز اکسیژن را در پتروشیمی دماوند برای رفع نیاز شرکت سبلان فراهم کنند تا ما بتوانیم در کوتاه‌ترین زمان ممکن به ظرفیت اسمی خودمان برگردیم.
به عبارت ساده‌تر همان زمان مشخص بود که اکسیژن طبق برنامه تأمین نخواهد شد و ظاهراً توافقاتی صورت گرفته بود تا با کاهش بخشی از ظرفیت پتروشیمی مرجان، سبلان فعلاً در مدار تولید بماند و البته خبری از پتروشیمی دماوند نبود.
سرمایه‌ای ر‌ها شده روی زمین
با این تفاسیر این سؤال وجود دارد که چطور مجموعه‌ای بدون در نظر گرفتن نیاز‌های اولیه افتتاح رسمی شده و حدود ۵۰۰ میلیون دلار سرمایه‌گذاری نادیده گرفته شود، به طوری که یک شرکت پتروشیمی آماده بهره‌برداری فقط به دلیل مشکل اکسیژن عملاً امکان تولید نداشته باشد؟ پاسخ این سؤال توسط ایسنا از مسئولان وزارت نفت و صنعت پتروشیمی کشور در حال پیگیری است و در صورت به نتیجه رسیدن منتشر خواهد شد.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار