کد خبر: 1064027
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۰۹ مهر ۱۴۰۰ - ۲۱:۳۰
گزارش خبری-‌تحلیلی «جوان» از رزمایش «فاتحین خیبر» در مرز‌های شمال غربی کشور
در روز‌های گذشته مرز‌های شمال غربی ایران شاهد نقل و انتقالات گسترده برای انجام رزمایش بزرگ «فاتحین خیبر» بوده است؛ رزمایشی که هدف اصلی آن حفظ ثبات مرز‌ها در مناطق شمالی کشورمان است؛ امری که در ماه‌های گذشته متأسفانه با حضور عناصر صهیونیستی تا حدودی متزلزل شده و ایران با برگزاری این رزمایش به دنبال اثبات کردن این موضوع است که نه تنها با هر گونه حضور صهیونیست‌ها در منطقه برخورد خواهد کرد بلکه تغییرات ژئوپلتیک در مرز‌های شمالی را برخلاف منافع ملت‌ها می‌داند.
مهدی پورصفا

سرویس سیاسی جوان آنلاین: در روز‌های گذشته مرز‌های شمال غربی ایران شاهد نقل و انتقالات گسترده برای انجام رزمایش بزرگ «فاتحین خیبر» بوده است؛ رزمایشی که هدف اصلی آن حفظ ثبات مرز‌ها در مناطق شمالی کشورمان است؛ امری که در ماه‌های گذشته متأسفانه با حضور عناصر صهیونیستی تا حدودی متزلزل شده و ایران با برگزاری این رزمایش به دنبال اثبات کردن این موضوع است که نه تنها با هر گونه حضور صهیونیست‌ها در منطقه برخورد خواهد کرد بلکه تغییرات ژئوپلتیک در مرز‌های شمالی را برخلاف منافع ملت‌ها می‌داند.

رزمایش بزرگ «فاتحین خیبر» نیروی زمینی ارتش از روز گذشته و بعد از چندین روز انتقال تجهیزات سنگین ارتش به مرز‌های شمال غربی کشورمان با انجام تمرین عملیات‌های هجومی آغاز شد. در این رزمایش یگان‌های متعددی از ارتش شامل تیپ‌های ۲۱۶ زرهی، ۳۱۶ زرهی، تیپ ۲۵، گروه ۱۱ توپخانه، گروه پهپاد و گروه ۴۳۳ مهندسی رزمی به همراه گردان‌های پشتیبانی بالگرد‌ها حضور دارند و اقدام به انجام تمرین‌های نظامی می‌کنند.
در این رزمایش ابتدا یگان پهپاد نزاجا به شناسایی کلی منطقه پرداخت و پس از ارسال تصاویر به قرارگاه فرماندهی، تیپ ۲۵ واکنش سریع با هلی‌برن نیرو‌ها در منطقه رزمایش عملیات تاخت و تازش را به نمایش گذاشتند. انجام عملیات‌های زرهی تهاجی و آتشباری توپخانه بخش دیگری از این رزمایش بزرگ بود.

تحرکات نامشروع صهیونیستی را رصد می‌کنیم
امیر سرتیپ کیومرث حیدری، فرمانده نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران در حاشیه رزمایش «فاتحان خیبر» اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران و ایران عزیز ما در دو قرن اخیر هیچ‌گاه مهاجم نبوده و هیچ‌گونه چشمداشتی به خاک همسایگان نداشته و ندارد و صرفاً از خود دفاع کرده است.
فرمانده نیروی زمینی ارتش تصریح کرد: انجام این رزمایش‌ها با هدف ارتقای آمادگی است، همانطور که چندین رزمایش اجرا شده در کشور همسایه ما با اهداف خاص خودشان در حال انجام است. تعداد چهار الی پنج رزمایش طی ماه گذشته در شمال مرز‌های جمهوری اسلامی ایران و همین الان یک رزمایش هم در کشور همسایه ما در جوار مرز‌های ما در ترکیه در حال اجراست و این روند‌ها ادامه دارد. وی گفت: در این منطقه ما یک عنصر ناخوانده و برهم زننده امنیت را داریم که از جای دیگر آمده و آن رژیم نامشروع صهیونیستی است و از موقعی که این رژیم آمده، حساسیت ما به این مرز افزایش یافته، فعالیت آن‌ها در اینجا کاملاً در رصد ماست. امیر سرتیپ حیدری تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران کاملاً نسبت به تغییرات مرز‌های رسمی کشور‌ها در این منطقه حساس است و آن را قابل قبول نمی‌داند. فرمانده نیروی زمینی ارتش یادآور شد: همه مرز‌های قانونی باید حفظ شود و ضعف احتمالی یک کشور در حفظ مرز‌های خود دلیل نمی‌شود که کشور دیگری با کمک بیگانه، مرز‌ها را به هم بریزد و جمهوری اسلامی ایران اجازه این کار را نمی‌دهد. فرمانده نیروی زمینی ارتش اظهار داشت: تردد کامیون‌ها از خاک آذربایجان به جمهوری اسلامی ایران و از آنجا به ترکیه یا به نخجوان یا از جمهوری اسلامی ایران به آذربایجان و ارمنستان باید در امنیت و آرامش کامل صورت بگیرد. انتظار می‌رود کشور‌ها در این رابطه به مسئولیت خودشان که احترام به امنیت و مسیر‌های اقتصادی و انتقال انرژی است توجه و از بازی‌های رسانه‌ای خود را دور کنند.

همسایگان در دام توطئه‌های رژیم‌صهیونیستی نیفتند
حجت‌الاسلام سیدمحمدعلی آل‌هاشم، امام جمعه تبریز نیز در حاشیه رزمایش «فاتحان خیبر» اظهار داشت: مناطق مرزی شمال غرب مرز‌های صلح و دوستی و برادری هستند و این را مسلمانان آن سوی مرز و این سوی مرز به خوبی می‌دانند و خواهان تداوم این برادری و دوستی هستند. وی افزود: رژیم فتنه‌گر جهان در پی ایجاد اختلال و تنش در روابط حسنه کشور‌های مسلمان است، هر چه به موعد ۲۵ساله مورد اشاره رهبر انقلاب، یعنی پایان حیات این رژیم اشغالگر نزدیک می‌شویم، این توطئه‌ها و دسیسه‌ها برای ایجاد اختلاف بین کشور‌های مسلمان بیشتر می‌شود. امام جمعه تبریز گفت: نیرو‌های مسلح ایران اسلامی حافظان صلح هستند. این رزمایش‌ها با پیام صلح و دوستی برای کشور‌های همسایه و جهت ارتقای آمادگی نظامیان است. پیام دیگر این رزمایش به رژیم غاصب و کودک‌کش اسرائیل این است که توطئه‌ها و نیرنگ‌هایش نمی‌تواند موعد ۲۵ساله برای پایان حیاتش را عقب بیندازد، شاید نزدیک‌تر هم کرد. آل‌هاشم تصریح کرد: به مسئولان کشور‌های همسایه توصیه می‌کنم در دام توطئه‌های رژیم‌صهیونیستی نیفتند.
اما شاید مهم‌تر از اخبار این رزمایش انگیزه‌های برگزاری این رزمایش بزرگ و با این عظمت در مرز‌های شمال غربی باشد.

صهیونیست‌ها در کشور‌های اطراف ایران به دنبال چه هستند؟
در طول سال‌های گذشته رژیم‌صهیونیستی تلاش فراوانی را به خرج داده است تا بتواند در کنار مرز‌های ایران مستقر شود. بخش مهمی از این تلاش در سال‌های اخیر معطوف به تلاش برای برقراری روابط با برخی از همسایگان ایران بوده است. نمونه این اتفاقات امضای تفاهمنامه صلح ابراهیم میان کشور‌های امارات متحده عربی و بحرین است. بر این اساس رژیم‌صهیونیستی تلاش گسترده‌ای را به خرج داده است تا بتواند با برقراری رابطه با شیخ‌نشین‌های حاشیه خلیج فارس حضور امنیتی خود را در این بخش گسترده‌تر کند.
نمونه این مسئله هم همکاری امارات و رژیم‌صهیونیستی برای استقرار تجهیزات جاسوسی و شنود در جزیره «سقطری» در اقیانوس هند است. از سوی دیگر این دو همکاری گسترده‌ای را در حوزه همکاری‌های امنیتی آغاز کرده‌اند که بیشتر بر سرکوب‌های داخلی در داخل امارات متمرکز است، با این حال بخشی از این تلاش‌ها به سمت مرز‌های شمالی ایران بازمی‌گردد.
نفوذ با سوءاستفاده از همسایگان
در طول ماه‌های گذشته بار‌ها و بار‌ها اخباری از حضور احتمالی عناصر رژیم‌صهیونیستی در مرز‌های شمالی ایران منعکس شده است. طبیعی است که این حضور به هیچ عنوان در راستای ثبات منطقه نیست و با اهداف ایجاد ناامنی پیگیری می‌شود. به عنوان مثال بار‌ها و بار‌ها اخباری از نفوذ برخی عناصر خرابکار به مرز‌های شمالی ایران منتشر شده است، حتی یک بار یکی از هواپیما‌های بدون سرنشین رژیم‌صهیونیستی با پرواز از یکی از کشور‌های شمالی در ایران تلاش می‌کرد از سایت نطنز جاسوسی کند که با شلیک پدافند هوایی این سایت منهدم شد.
با این سابقه و در شرایطی که رژیم‌صهیونیستی به صراحت از انجام عملیات‌های مخفیانه علیه ایران برای خرابکاری در برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز کشورمان سخن می‌گوید، طبیعی است که تهران نسبت به هر گونه حضور عوامل این رژیم حساسیت نشان خواهد داد.
کشور‌های منطقه هم باید حساسیت‌های ایران را به رسمیت بشناسند و از چنین اقداماتی پرهیز کنند. به این ترتیب یکی از مهم‌ترین اهداف این رزمایش حفظ ثبات و امنیت مرز‌های شمالی برای مقابله با هرگونه نفوذ صهیونیست‌هاست.

ایران تغییر در مرز‌های منطقه را تحمل نخواهد کرد
در کنار این، تحولات ژئوپلتیک مهمی در ماه‌های گذشته در نبرد ارمنستان و جمهوری آذربایجان در جریان بوده که به شدت بر منافع داخلی ایران نیز تأثیرگذار بوده است. مهم‌ترین کریدور عبوری ایران به سمت منطقه قفقاز و روسیه دقیقاً از منطقه آذربایجان می‌گذرد. علاوه بر این یکی از امید‌های ایران برای صادرات گاز به اروپا همین مسیر به سمت اروپاست. در طول ماه‌های گذشته تلاش‌های جدی برای تغییر نقشه منطقه در این نقطه مهم آغاز شده است. به نظر می‌رسد هدف اصلی از این تغییرات قطع ارتباط ایران با ارمنستان و یکسره شدن ارتباط ترکیه با آذربایجان و منطقه آسیای‌میانه است.
ترکیه امید فراوانی دارد بتواند از این طریق رؤیای خود را برای احیای مسیر «لاجورد» عملی کند. این مسیر یک کریدور بزرگ انرژی و تجاری است که انتهای آن به ترکمنستان و منطقه افغانستان می‌رسد و از آنجا به کریدور «سی پک» و مسیر ارتباطی چین و پاکستان وصل خواهد شد که قرار است به افغانستان هم گسترش یابد.
در صورتی که این اتفاق روی بدهد ایران نه تنها فرصت سرمایه‌گذاری روی یکی از مهم‌ترین کریدور‌های منطقه را از دست خواهد بلکه فرصت ارتباطی خود را با اروپا از دست خواهد داد.
برخی از تحلیلگران اهمیت این مسئله را آنچنان بالا می‌دانند که روی دادن آن را هم‌ارز با فاجعه تصرف قفقاز در جنگ‌های ایران با روسیه در اوایل حکومت قاجار می‌دانند. این اتفاق در حالی رخ می‌دهد که ایران در ماه‌های اخیر تلاش کرده است با پیوستن به سازمان شانگ‌های زمینه اجرای قرارداد ۲۵ ساله خود را با چین فراهم کند تا فشار اقتصادی ناشی از اعمال تحریم‌های امریکا را به حداقل خود برساند.
رزمایشی با هدف حفظ صلح و ثبات
نگاهی به اظهارنظر‌های مقامات سیاسی و نظامی کشورمان نشان می‌دهد چنین اقدامی جزو خطوط قرمز ایران در سطح منطقه خواهد بود. این سیاست تنها مربوط به مسئله فعلی نیست بلکه ایران همواره در طول تاریخ با هر گونه تغییر در مرز‌های ملی کشور‌ها مخالف بوده است، نمونه آن نیز مقابله فعال ایران با گروه داعش بود که قصد از بین بردن مرز‌های میان عراق و سوریه را داشتند و حتی برخی مقامات اطلاعاتی کشور‌ها نیز از جنگ ۳۰ ساله سخن می‌گفتند اماحضور ایران و مقابله با تروریست‌ها همه این اتفاقات را نقش بر آب کرد و هم اکنون ثبات این کشور‌ها در بالاترین حد خود قرار دارد.
طبیعی است که ایران همواره به دنبال ثبات مرز‌ها و حفظ حسن همجواری با تمام کشور‌ها از جمله همسایگان خود است. در طول نبرد‌های قره‌باغ از ابتدای آن در دهه ۹۰ میلادی ایران تلاش فراوانی را برای جلوگیری از هرگونه تنشی به خرج داده است، با این حال به نظر می‌رسد تحرکات رژیم‌صهیونیستی سبب شده است برخی کشور‌ها به فکر تلاش برای اجرایی کردن برنامه‌های خود از طریق تغییر مرز‌ها و روند‌های غیرمنطقی باشند.
آقای موسوی سفیر ایران در جمهوری‌آذربایجان بر این نکته تأکید کرده که خواب‌های رژیم‌صهیونیستی در این باره تعبیر نخواهد شد، البته شواهد نشان می‌دهد عناصر صهیونیستی همچنان درصدد آتش‌افروزی در منطقه قفقاز هستند و این مانور گسترده نظامی ایران نیز در این منطقه با هدف حفظ ثبات راهبردی و جلوگیری از هرگونه درگیری انجام می‌شود.
طبیعی است که هدف ایران ایجاد جنگ و درگیری در این منطقه نیست و اغلب انتقاد‌هایی که از این مانور می‌شود با هدف انحراف افکار عمومی از مسئله اصلی ایران، یعنی حفظ ثبات راهبردی مرز‌ها در منطقه انجام می‌شود.

تغییر ژئوپلتیک در منطقه خط قرمز ماست
سردار سرتیپ پاسدار محمد پاکپور، فرمانده نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در حاشیه گردهمایی رزمندگان پیشمرگ کرد مسلمان در سنندج، در گفت‌وگویی با اشاره به اهمیت و ضرورت مراقبت دائمی و مستمر از امنیت مرز‌ها و مناطق مرزی گفت: برگزاری رزمایش‌های مختلف، تقویت‌کننده و استحکام‌بخش امنیت ملی است. فرمانده نیروی زمینی سپاه افزود: امنیت مرز‌های جمهوری اسلامی و کشور‌های دوست و همسایه یک موضوع به‌هم‌پیوسته و مرتبط با همدیگر است و این مسئله برای ما اهمیت بسیار بالایی دارد. وی تصریح کرد: همچنان که پیشتر نیز اعلام کرده‌ایم، جلوگیری از تغییر در مرز‌های کشور‌های همسایه از راهبرد‌های جدی جمهوری اسلامی است و هرگونه تغییر ژئوپلتیک منطقه را مخلّ امنیت داخلی خود می‌دانیم و همواره آن را خط قرمز اعلام کرده‌ایم و بر این اساس بدیهی است که نسبت به آن بی‌تفاوت نباشیم.
سردار پاکپور با بیان اینکه دولت‌های همسایه بهتر از هرکسی دلایل برگزاری رزمایش را می‌دانند، افزود: ما برای هرکشوری که مایل به انجام رزمایش در راستای ارتقای بنیه دفاعی خودش باشد به‌عنوان یک حق مسلّم حاکمیتی احترام قائلیم، کما اینکه در ماه جاری بیش از هفت رزمایش و طی چندماه اخیر حدود ۳۷ رزمایش توسط کشور‌های مختلف در منطقه برگزار شده است و ما به‌عنوان جمهوری اسلامی عکس‌العملی نسبت به این رزمایش‌ها نداشته‌ایم. وی تأکید کرد: ما نمی‌توانیم بپذیریم که برخی کشور‌ها در رابطه با ارتقای آمادگی یگان‌های رزمی جمهوری اسلامی، تحت تأثیر کشور‌های ثالت، اظهارات غیرواقعی و تحریک‌آمیز بیان و به اقدامات ما خدشه وارد کنند. دولت‌های همسایه بهتر از هرکس دیگری دلایل برگزاری رزمایش‌های ایران را می‌دانند.
وی با تصریح به اینکه انتظار داریم خاک همسایگان بستری برای اقدامات پلید رژیم صهیونیستی نشود، خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی انتظار دارد مناطق همجوار مرزی ما و کشور‌های همسایه محیطی امن و امنیت‌ساز برای کشور‌ها و منطقه باشد، ازاین‌رو انتظار می‌رود ضمن حساسیت مضاعف نسبت به این امر، اجازه ندهند عنصر غریبه‌ای همچون رژیم صهیونیستی که توطئه‌ها و خباثت‌هایش با ملل مسلمان بر کسی پوشیده نیست، خاک همسایگان ما را بستری برای تحقق اهداف پلید و جنایتکارانه خود قرار دهد. سردار پاکپور با اشاره به نیات شیطانی رژیم صهیونیستی در نزدیکی به برخی کشور‌های مسلمان گفت: تردیدی نیست کمک و پشتیبانی رژیم صهیونیستی به برخی کشور‌های منطقه با هدف ایجاد اختلاف و شکاف بین ملت‌های مسلمان است. فرمانده نیروی زمینی سپاه خاطرنشان کرد: ما تبدیل شدن خاک هیچ کشوری به مکانی امن و پایگاهی برای حضور و فعالیت‌های ضدامنیتی عناصر این رژیم جعلی را به هیچ وجه برنمی‌تابیم.

غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۴۷ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۰
0
0
این توطئه‌ها اسرائیل و آمریکا و ترکیه است ، و آذربایجان را جلو انداختند ، در جنگ اخیر حاکمان کم ظرفیت آذربایجان یک اعتماد به نفس کاذب پیدا کردند ، در ضمن آذربایجان بر ارمنستان برتری پیدا کرده است ، این کشور مردم خوبی دارد اما قدرت دست خانواده علی آف است ، که کارمند غرب است ، بعد از موفقیت اخیر مسیرهای کامیونی ما تقریبا مسدود شده است ، این کشور کوچک جلوی چشم ما می خواهد استان بسیار مهم هم مرز ایران را از ارمنستان بگیرد و در عوض به قره باغ شمالی حمله نکند ، اگر این طور شود دست ایران کلا از این منطقه کوتاه میشود و ایران محاصره شده و در بلند مدت شبه نظامیان به ما حمله می کنند لذا اگر قرار است این استان از ارمنستان جدا شود بهتر است به ایران داده شود ایران هم سطح دفاعی ارمنستان را در حدی بالا می برد که یک وجب از خاکش توسط دولت مقابل اشغال نشود اگر ترکیه جای ما بود، امکان تغییر را نمی داد در ضمن اگر غرب در این جا حاکم شود برای روسیه و چین هم مشکل درست می کند امکان ندارد بگذارند چین در این منطقه راحت کالا جا به جا کند ، اما ایران بیشترین زبان را می‌بیند و بعد روسیه ، در ضمن باید ترکیه تنبیه شود و تنبیه او در سوریه است باید هر چه زودتر ادلب از عناصر ترکیه تخلیه و این دولت از سوریه بیرون انداخته شود باید هزینه اقدامات خود را بدهند . خانواده علی آف هم همین طور،
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار