کد خبر: 1064659
تاریخ انتشار: ۱۷ مهر ۱۴۰۰ - ۲۲:۰۰
هر چند انتقاد‌هایی به قیمت بالای لوازم خانگی تولید داخل وجود دارد، اما تلاش فعالان صنعت لوازم خانگی در شرایط تحریم برای رشد تولید قابل‌توجه است، به همین جهت جا دارد به تولید‌کنندگان صنعت فوق فرصتی داده‌شود تا علاوه بر رشد تیراژ نرخ‌های خود را نیز کنترل کنند، در همین راستا وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: در سال ۱۴۰۴ نسبت صادرات به واردات لوازم خانگی دو برابر می‌شود.
ملیحه مرادی

هر چند انتقاد‌هایی به قیمت بالای لوازم خانگی تولید داخل وجود دارد، اما تلاش فعالان صنعت لوازم خانگی در شرایط تحریم برای رشد تولید قابل‌توجه است، به همین جهت جا دارد به تولید‌کنندگان صنعت فوق فرصتی داده‌شود تا علاوه بر رشد تیراژ نرخ‌های خود را نیز کنترل کنند، در همین راستا وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: در سال ۱۴۰۴ نسبت صادرات به واردات لوازم خانگی دو برابر می‌شود.
تا زمانی که کشور‌های تبعیت‌کننده از تحریم‌های ضد ایرانی امریکا ببینند به‌رغم عدم آزاد‌سازی منابع ارزی ایران در این کشور‌ها باز هم تقاضا برای واردات کالا‌های این دست کشور‌ها به ایران وجود دارد، هم از تحریم ایران پیروی می‌کنند و هم اینکه تجارشان کالا‌های خود را به یک شکل به ایران می‌فروشند، از این رو باید تقویت تولید در حوزه‌هایی، چون لوازم خانگی را بسیار جدی گرفت، به ویژه اینکه مواد اولیه تولید و ساخت اغلب قطعات مورد نیاز صنعت لوازم خانگی در ایران وجود دارد و ایران می‌تواند در حوزه لوازم خانگی بعد از صادرات کالا به کشور‌های منطقه بازار‌های دیگر را نیز فتح کند.
ماجرای منابع بلوکه‌شده ایران در کره‌جنوبی سر دراز دارد، گفته می‌شود ایران در بانک‌های کره‌ای حدود ۷ میلیارد دلار منابع بلوکه شده دارد که مقامات کره‌جنوبی به تبعیت از تحریم‌های اقتصادی ضد ایرانی امریکا این منابع را بلوکه کرده‌اند، حتی در مقطعی عبدالناصر همتی، رئیس کل پیشین بانک مرکزی کره‌ای‌ها را تهدید کرد که اگر منابع را آزاد نکنند، واردات لوازم خانگی کره‌ای را به ایران مسدود می‌کند، اما مقامات کره‌ای، چون می‌دانستند مسیر برای ورود لوازم خانگی کره‌ای به بازار‌های ایران باز است، اعتنایی به تهدید مقام ایرانی نکردند و باز هم منابع ارزی ایران را در بانک‌های خود بلوکه کردند.
غرض از بیان ماجرای فوق این بود که بگوییم کره‌ای‌ها هم پول ایران را ندادند و هم اینکه از بازار ایران برای ارسال لوازم خانگی بهره بردند، بسیاری از کشور‌های دیگر در شرایط کنونی هم از تحریم‌های ضد ایرانی امریکا تبعیت می‌کنند و هم اینکه به یک شکل از بازار ایران بهره‌مند می‌شوند، با توجه به مختصات فوق زمان آن رسیده‌است حداقل ایران در حوزه‌هایی که برای توسعه تولید مزیت دارد، تقویت شود و نیرو‌های داخلی برای توسعه بخش هایی، چون لوازم خانگی فعال شوند.
بی‌شک اگر مبارزه با قاچاق کالا و ارز جدی گرفته می‌شد و در عین حال تولید‌کنندگان داخلی لوازم‌خانگی در گذشته مورد حمایت‌های مؤثر در جهت توسعه کیفی و کمی قرار می‌گرفتند، مقامات کره‌ای نمی‌توانستند در مقابل تهدید رئیس کل پیشین بانک مرکزی علاوه بر لبخند‌زدن از تحریم‌های ضد ایرانی امریکا تبعیت کنند و کالاهایشان را نیز در بازار ایران عرضه کنند.
به گزارش فارس، سید رضا فاطمی امین، وزیر صنعت، معدن و تجارت روز گذشته در نشست هم‌اندیشی با تولیدکنندگان لوازم خانگی و بررسی اهداف و برنامه‌های این صنعت گفت: باید مشکل مقیاس و اندازه‌های تولید و نیز تنوع محصول و قیمت تمام‌شده را حل کنیم و نباید تولیدکنندگان درجا بزنند. وظیفه دولت تنظیم‌گری، هدایت و سیاست‌گذاری است.
وزیر صنعت همچنین تأکید کرد: در حال حاضر نسبت به صادرات لوازم خانگی به واردات قابل دفاع نیست، اما اگر همین روند پیش برود، تا دو سال آینده اسفناک می‌شود. باید برنامه‌ریزی کنیم که سال آینده نسبت صادرات به واردات لوازم خانگی به ۵۰ درصد برسد. این رقم در سال ۱۴۰۲ به نسبت یک به یک برسد و در سال ۱۴۰۴ نسبت صادرات به واردات دو برابر شود.
در این نشست همچنین اعلام شد: میزان رشد لوازم خانگی در سال گذشته نسبت به سال قبل خود ۷۸ درصد محقق شده‌است. تولید امسال لوازم خانگی ۱۲ درصد با رشد همراه بوده، اما نسبت به سال ۹۶ که تحریم‌ها وجود نداشت و مشکلات ارزی نبود، رشد ۳۰ درصدی در تولید لوازم‌خانگی اتفاق افتاده‌است.
در این نشست همچنین پیمان‌پاک، رئیس سازمان توسعه تجارت گفت: طی چهار سال آینده باید حداقل ۳۵ میلیارد دلار از محل صادرات لوازم خانگی به دست آوردیم، در این زمینه سازمان توسعه تجارت با همکاری صاحبنظران در راستای اولویت‌بندی و همچنین پروژه صادرات‌محور، کمک به لجستیک، قوانین و مقررات ارزی و اصلاح آن در جهت توسعه صادرات دنبال می‌شود.
وی همچنین گفت: رایزنی بازرگانی به کشور عراق و سوریه داریم و مطالعه‌ای شده‌است که با تولیدکنندگان لوازم خانگی در سایر کشور‌ها به صورت مشترک تولید شود تا بحث کیفیت و قیمت بهتر شود. رئیس سازمان توسعه تجارت افزود: در حال حاضر در عراق رایزن بازرگانی و مراکز تجاری برای صادرات کالای لوازم خانگی ایرانی وجود دارد.
پیمان‌پاک همچنین به بحث برندسازی، اعتبار خرید و مراودات مالی با کشور‌های همسایه اشاره کرد و گفت: همچنین در حوزه کشور‌های شبه‌قاره هند و کشور‌های مشترک‌المنافع رایزن‌های بازرگانی را فعال کردیم تا بازار برای محصولات ایرانی ایجاد کنند.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار