کد خبر: 1064924
تاریخ انتشار: ۱۹ مهر ۱۴۰۰ - ۲۲:۰۰
گزارش «جوان» از برنامه‌های وزارتخانه‌های نفت و نیرو برای تأمین انرژی کشور
چه در وزارت نفت و چه در وزارت نیرو، همه تمرکز روی تأمین برق در زمستان است؛ چالشی که به نظر می‌رسد طی چند ماه پیش‌رو روز‌های سختی را برای صنایع کشور رقم بزند، اما مسئولان مستقیم این موضوع، معتقدند جای نگرانی خاصی وجود ندارد.

سرویس اقتصادی جوان آنلاین: چه در وزارت نفت و چه در وزارت نیرو، همه تمرکز روی تأمین برق در زمستان است؛ چالشی که به نظر می‌رسد طی چند ماه پیش‌رو روز‌های سختی را برای صنایع کشور رقم بزند، اما مسئولان مستقیم این موضوع، معتقدند جای نگرانی خاصی وجود ندارد.

به گزارش «جوان» وزیر نفت گفته: پیش‌بینی می‌شود امسال ۲۰۰‌میلیون مترمکعب کمبود گاز در زمستان داشته باشیم، آمار‌ها هم می‌گویند مصرف انرژی کشور در بخش‌های گاز و فرآورده‌های نفتی چهار برابر میانگین جهانی است. سال گذشته از مجموع ۲۲۵‌میلیارد مترمکعب گاز مصرفی در کشور، ۱۳۰‌میلیارد مترمکعب مربوط به بخش صنایع و نیروگاهی بوده و ۵۵‌میلیارد مترمکعب هم به بخش خانگی اختصاص یافته است و اگر اصلاح الگوی استاندارد که سازوکار قانونی آن هم وجود دارد، اجرایی شود، می‌توانیم به هدف کاهش مصرف ۲۵ تا ۳۰‌درصد دست یابیم و رقمی حدود ۶۰ تا ۷۰‌میلیارد مترمکعب صرفه‌جویی می‌شود، این را جواد اوجی گفته است. وزیر نفت در پاسخ به پرسشی درباره تدابیر وزارت نفت برای تأمین گاز زمستانی و رفع کمبود‌های موجود گفت: ما همه ساله در فصل زمستان جدا از مصرف گاز در نیروگاه‌ها، سوخت مایع شامل نفت‌گاز و نفت‌ِ کوره مصرف می‌کنیم، خوشبختانه با ظرفیت خوبی که در زمینه تولید گاز (غنی و فرآوری شده) داریم، در طول سال مشکلی به لحاظ کمبود این حامل انرژی نداریم، اما در زمان اوج مصرف در فصل سرد سال، مصرف گاز خانگی چهار تا ۵/۴ برابر بهار و تابستان می‌شود.

چاره‌ای به نام سوخت مایع
با این اظهارات، کاملاً مشخص است که کمبود گاز قطعی است و نیروگاه‌ها باید از سوخت مایع استفاده کنند. جلیل سالاری، مدیرعامل پالایش و پخش در همین باره به فارس گفته است: با روی کار آمدن دولت سیزدهم و بررسی‌های وزارت نفت درباره وضعیت فعلی سوخت‌رسانی به نیروگاه‌ها و راهکار‌های تأمین سوخت زمستانی متوجه شدیم که سوخت مایع در نیروگاه‌ها نسبت به سال گذشته ۲۰‌درصد کمتر از حد استاندارد بوده است. در واقع هیچ برنامه مشخصی در وزارت نفت دولت قبل برای تحویل سوخت مایع به نیروگاه‌ها وجود نداشت، در حالی که باید از اوایل سال جاری وزارت نفت برای تأمین سوخت مایع نیروگاه‌ها در فصول سرد سال برنامه‌ریزی می‌کرد.
وی اظهار داشت: به موازات این کار پیش‌بینی‌ها و تدابیر لازم برای تأمین سوخت نیروگاه‌ها در فصول سرد پیش‌ِ رو نیز انجام شده است. با این تدابیر در حال حاضر میزان ذخیره‌سازی سوخت مایع در نیروگاه‌ها بیشتر از مدت مشابه سال گذشته شده است، در حالی که همانطور که اشاره کردم در موعد تحویل گرفتن دولت، این میزان ۲۰‌درصد کمتر از مدت مشابه سال گذشته بود.
سالاری با رد این عبارت که «تمرکز وزارت نفت بر استفاده حداکثری از مازوت در نیروگاه‌هاست»، عنوان کرد: تمرکز وزارت نفت برای تأمین سوخت مایع نیروگاه‌ها در زمستان بر انتقال و استفاده از «گازوئیل» در نیروگاه‌هاست، زیرا آلودگی این سوخت نسبت به مازوت (نفت کوره) کمتر است، یعنی اولویت اول با گاز طبیعی است ولی به دلیل کسری گاز در فصل زمستان به ترتیب استفاده از گازوئیل و مازوت در اولویت‌های بعدی هستند که فعلاً تمرکز وزارت نفت بر انتقال گازوئیل به نیروگاه‌هاست.

تمرکز روی برق
علی‌اکبر محرابیان روز گذشته در حاشیه مراسم امضای تفاهمنامه بین وزارت صمت و وزارت نیرو برای احداث ۱۰هزار مگاوات ظرفیت جدید نیروگاهی توسط بخش صنعت و معدن گفت: اولویت ما تأمین برق مردم و صنایع در داخل کشور است.
وزیر نیرو در خصوص تأمین سوخت نیروگاه‌ها در زمستان نیز گفت: موضوع سوخت نیروگاهی یکی از موضوعات بسیار مهم برای زمستان است. مشکلی که در سال گذشته به‌وجود آمد، این بود که مخازن سوخت نیروگاه‌ها پر نشد و به همین دلیل تأمین گاز با خلل مواجه شد.
محرابیان با بیان اینکه در سال گذشته اولویت تأمین گاز به درستی به بخش خانگی داده شد، گفت: همین مسئله موجب شد برخی نیروگاه‌ها سوخت کافی نداشته باشند، لذا امسال از یک‌ماه گذشته در یک اقدام مشترک با وزارت نفت تلاش کردیم ناوگان حمل و نقل کشور را بسیج کنیم.
وی ادامه داد: مصوبه خوبی نیز در دولت برای تشویق مالکان ناوگان صورت گرفت و در حال حاضر با سرعت بسیار خوبی سوخت‌رسانی در حال انجام است. لازم است که این خبر خوب را بدهم که موجودی مخازن همین امروز بالاتر از ذخیره ما در سال گذشته است و این شرایط را ادامه می‌دهیم تا به یک ذخیره مطمئن برسیم و اگر مطابق برنامه سوخت‌رسانی انجام شود، نگرانی نداریم.
وی اظهار کرد: در بخش انرژی یارانه سنگینی به مصرف‌کننده داده می‌شود که بخشی از آن مربوط به صنایع است. اعتقاد ما این است که به صنایع کوچک باید یارانه داده شود که در همه جای دنیا نیز این اتفاق می‌افتد. صنایع کوچک باعث اشتغال بیشتر و رفاه مردم می‌شوند و منفعت آن نیز به صورت عمومی است.
وی در پاسخ به این پرسش که در زمستان امسال صادرات برق انجام می‌شود یا خیر افزود: در برخی نقاط واردات و در برخی نقاط صادرات برق صورت می‌گیرد، اما تراز واردات بسیار بیشتر است. در حال حاضر از چند نقطه مجبور به واردات برق هستیم.
در تابستان نیز این کار را انجام دادیم تا بتوانیم برق را تأمین کنیم، اما در زمانی که برق مازاد داشته باشیم، حتماً برای صادرات به صورت گسترده عمل خواهیم کرد.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار