کد خبر: 1065432
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار: ۲۳ مهر ۱۴۰۰ - ۲۲:۰۰
امارت اسلامی طالبان برای دومین جمعه متوالی شیعیان را داغدار کرد. انفجار انتحاری یک تروریست تکفیری در مسجد شیعیان قندهار، صد‌ها شیعه را به خاک و خون کشید؛ حمله‌ای جنایتکارانه که باز هم طالبان در قبال آن، کاری بیش از نکوهش و وعده مجازات انجام نداده است. ظاهراً داعش مسئولیت انفجار را بر عهده خواهد گرفت و باز هم طالبان خواهد گفت که داعش در افغانستان یک نیروی جدی نیست.
رضا عمویی

سرویس بین‌الملل جوان آنلاین: امارت اسلامی طالبان برای دومین جمعه متوالی شیعیان را داغدار کرد. انفجار انتحاری یک تروریست تکفیری در مسجد شیعیان قندهار، صد‌ها شیعه را به خاک و خون کشید؛ حمله‌ای جنایتکارانه که باز هم طالبان در قبال آن، کاری بیش از نکوهش و وعده مجازات انجام نداده است. ظاهراً داعش مسئولیت انفجار را بر عهده خواهد گرفت و باز هم طالبان خواهد گفت که داعش در افغانستان یک نیروی جدی نیست.

درست یک هفته پس از فاجعه انتحاری قندوز، این بار تروریست‌ها مسجد شیعیان قندهار را هدف قرار دادند. گزارش‌های اولیه حاکی است که در نتیجه انفجار دیروز جمعه ۲۳ مهرماه در مسجد شیعیان قندهار دست‌کم ۶۲ نفر شهید و حداقل ۷۰ نفر دیگر نیز زخمی شده‌اند. این انفجار در مسجد «امام بارگاه فاطمیه»، بزرگ‌ترین مسجد شیعیان قندهار رخ داده است و احتمال افزایش تلفات و زخمی‌های این رویداد وجود دارد. تا ساعات اولیه وقوع این فاجعه، فرد یا گروهی مسئولیت این انفجار را بر عهده نگرفته است. برخی شاهدان گفته‌اند تعداد افراد انتحاری سه نفر بوده‌اند؛ یکی از آنان موفق شده خودش را به داخل مسجد و در میان نمازگزاران برساند و نزدیک محراب مسجد خود را منفجر کرده است. وقوع انفجار روز جمعه در قندهار شباهت زیادی به فاجعه مشابه جمعه گذشته در قندوز دارد و در هر دو حادثه نیز تروریست‌ها نماز جمعه شیعیان را هدف قرار داده‌اند.

خشم مردم در برابر بی‌عملی طالبان
ذبیح‌الله مجاهد، معاون وزارت فرهنگ طالبان دیروز عصر در بیانیه‌ای گفت که امارت اسلامی انفجار بر مردم ملکی در یک مسجد در قندهار را نکوهش می‌کند، آن را جنایتی بزرگ می‌داند و به نیرو‌های امنیتی دستور می‌دهد که عاملین همچو حوادث را بزودی دستگیر نمایند و به پنجه شریعت بسپارند. با این حال، بعد از انفجار دیروز، منابع محلی اعلام کردند که مردم خشمگین، اجازه ورود نیرو‌های طالبان به مسجد محل حادثه را نداده و آنان را مسئول این فاجعه می‌خوانند. نیرو‌های امنیتی طالبان همچنین مسیر دسترسی به محل حادثه را مسدود کرده و اجازه فیلمبرداری و تهیه گزارش از محل حادثه را نداده‌اند. پس از این انفجار، «سعید خوستی»، سخنگوی وزارت کشور طالبان گفت: «برای تحقیقات بیشتر درباره این حادثه نیروی ویژه به محل رویداد اعزام شده است.» در حالی که شهروندان قندهار با جلوگیری از ورود طالبان به محل حادثه سعی داشتند خشم خود را نشان دهند، سخنگوی وزارت کشور طالبان گفت که نیرو‌های ویژه این گروه در محل انفجار‌ها حضور دارند و عاملان این جنایات را به سزای‌شان خواهند رساند. همچنین «بلال کریمی»، معاون سخنگوی طالبان در واکنش اولیه به حادثه قندهار، ضمن تأیید خبر انفجار به این جمله بسنده کرد «انفجاری در مسجد قندهار در جنوب افغانستان رخ داده است.» این مقام طالبان جزئیات بیشتری درباره تلفات حادثه ارائه نکرد.»

چه کسی مسئول جان‌هاست؟
حدود دو ماهی که طالبان قدرت را در کابل به دست گرفته، این چندمین حمله خونین انتحاری است که در این کشور رخ می‌دهد. نخستین انفجار در هفته دوم تسلط طالبان بر افغانستان، در نزدیکی فرودگاه کابل، زمانی به وقوع پیوست که هزاران نفر تلاش داشتند وارد این فرودگاه شوند. در آن حمله انتحاری که مسئولیت آن را نیز شاخه خراسان داعش بر عهده گرفت، حدود ۲۰۰ نفر از جمله کودکان و زنان جان باختند. دو هفته پیش هم انفجاری در نزدیک مسجد عیدگاه در کابل رخ داد که در جریان آن دست‌کم هشت نفر کشته و ۲۰نفر زخمی شدند و سرانجام هفته گذشته در جریان انفجار انتحاری در مسجد «سیدآباد» قندوز در شمال افغانستان ۱۲۰ تن کشته و ۲۰۰ تن دیگر زخمی شدند. واکنش طالبان به طور عمده ادعای مقابله با داعش بوده و حتی در حادثه اخیر قندهار منابع نزدیک به طالبان اعلام کردند که محافظان مسجد شیعیان که در این انفجار کشته شدند، از اعضای طالبان بوده‌اند؛ ادعایی که به نظرمی‌رسد از سوی طالبان با هدف کاهش فشار‌های افکار عمومی و کنار ماندن از موج اتهامات ابراز می‌شود. از زمان سقوط کابل، شیعیان افغانستان در حالی هدف حملات انتحاری متعدد قرار می‌گیرند که طالبان برنامه مشخصی برای مقابله با تروریست‌ها اعلام نکرده و در مواردی حتی وجود داعش در افغانستان را نفی کرده است. «ذبیح‌الله مجاهد»، سخنگوی طالبان پیش‌تر در نشست خبری خود تهدید ناشی از داعش را کم‌اهمیت عنوان کرده و حتی گفته بود که این گروه حضور مؤثری در افغانستان ندارد.
همچنین سخنگوی وزارت کشور طالبان در ۱۲ مهرماه اظهار داشت که داعش برای امنیت افغانستان تهدید جدی نیست و حضور قابل‌توجهی در این کشور ندارد. این در حالی است که حوادث تروریستی متعدد به‌ویژه علیه شیعیان افغانستان دلیل محکمی بر حضور گسترده گروه تروریستی داعش در افغانستان است و رهبران کشور‌های منطقه نیز بار‌ها نسبت به حضور داعش در افغانستان ابراز نگرانی کرده‌اند. «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه نیز هفته گذشته در نشست مجازی رؤسای کشور‌های مستقل مشترک‌المنافع هشدار داد که حدود ۲ هزار عضو داعش در شمال افغانستان مستقر هستند و هدف‌شان اعمال نفوذ در آسیای میانه و مناطقی از روسیه است. با این شرایط مشخص نیست که طالبان برای حفظ جان‌ها و مقابله با داعش چه برنامه‌ای در پیش خواهد گرفت؟

غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۲
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۱۹ - ۱۴۰۰/۰۷/۲۴
0
0
روح این شهداشاد
said
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۳۶ - ۱۴۰۰/۰۷/۲۷
0
0
سلام. این پسماندهای غربی‌ها و متحدانشان هستند که در افغانستان آشوب میکنند
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار