کد خبر: 1066609
تاریخ انتشار: ۰۴ آبان ۱۴۰۰ - ۲۱:۵۵
رئيس كميسيون برنامه، بودجه و فناوري اطلاعات شوراي اسلامي شهر مشهدمقدس از تدوين شاخص‌هاي شهر تمدني رضوي و لحاظ شدن آن در بودجه پيشنهادي سال ۱۴۰۱ شهرداري، خبر داد.

حسين حسامي رئيس كميسيون برنامه، بودجه و فناوري اطلاعات شوراي اسلامي شهر مشهد با بيان اينكه يكسري شاخص‌هاي كلي به عنوان سياست‌هاي دوره ششم مديريت شهري در راستاي آمار و اطلاعات مديريت شهري مدنظر شوراي اسلامي شهر مشهد است و بر تحقق آن، به طور قاطع تأكيد داريم، گفت: بسيار ديده شده كه بهترين برنامه‌هاي راهبردي اعم از مأموريت‌ها، چشم‌انداز، اهداف، ارزش‌ها، راهبردها و... مديريت شهري، در قالب اسناد بالادستي سازماني باقي مي‌ماند و در ساير نظام‌هاي سازماني جاري نمي‌شود. اين موضوع موجب مي‌شود، ذي‌نفعان مديريت شهري، علي‌الخصوص شهروندان شكاف جدي ميان مستندات بالادستي، شعارها و وعده‌هاي مديران سازمان تا عمل به آنها احساس كنند و رفته‌رفته از اسناد بالادستي و شعارها زده مي‌شوند و پيشرفت مديريت شهري براي دسترسي به افق‌هاي پيش‌بيني شده همچون آرمان شهر رضوي و تمدن نوين اسلامي، با اطاله زمان مواجه مي‌شود.
وي ادامه داد: براي تحقق اين مهم، بايد برنامه‌هاي راهبردي را در سه بعد نظام‌هاي مديريتي سازمان، منابع انساني و شهروندان از طريق اتصال گلوگاه‌هاي هر يك از ابعاد ياد شده به مؤلفه‌هاي برنامه راهبردي مديريت شهري جاري كرد. رئيس كميسيون برنامه، بودجه و فناوري اطلاعات شوراي اسلامي شهر مشهد گفت: برنامه‌هاي عملياتي به جهت حفظ قالب و تكرار رويه گذشته در ادوار گوناگون، صرفاً دستخوش تغيير نگاه‌هاي مديريتي قرار گرفته و به اصل و بنيان آن كه بايد در نهايت موجب افزايش رضايت شهروندان شود توجه زيادي نشده است. برنامه عملياتي زماني موفق است، كه ضمن جاري‌سازي برنامه‌هاي راهبردي در قالب عمليات سالانه، توسط شهروندان سنجيده شود و مطابق با متغييرهاي افزايش رضايت شهروندان بهبود و توسعه يابند. البته در تهيه اين برنامه‌ها، بايد مشاركت مردم، از طريق حلقه‌هاي مياني و گروه‌هاي مرجع جلب شود، تا بازخوردهاي مناسب‌تري از آن ارائه شود.

حسامي عنوان كرد: عموماً در سازمان‌ها، به دليل كمبود منابع پايدار، بودجه را با برنامه تنظيم مي‌كنند؛ كه اين رويه مهم‌ترين عامل بازدارنده تعالي مديريت شهري است. چراكه با اين رويه بهترين برنامه‌ها فداي بودجه‌‌ريزي سنتي مي‌شود. ساختار بودجه بايد طوري اصلاح شود، كه بودجه تابعي از برنامه‌ باشد؛ چراكه برنامه‌‌ريزي صحيح مسير تحقق مديريت شهري متعالي را فراهم مي‌كند. بنابراين اصالت موضوع با برنامه است و بودجه بايد مبتني بر برنامه تنظيم شود لذا در مديريت شهري اين مهم را در تدوين بودجه سال 1401، ترتيب اثر خواهيم داشت. عضو شوراي شهر مشهد ادامه داد: در صورت وجود سيستم‌هاي موازي و ناهماهنگ، سردرگمي و ناهماهنگي مديريت شهري در اطلاعات و پراكندگي داده را به‌وجود مي‌آيد در همين راستا بايد، ضمن تأكيد بر نگاه و رويكرد سيستمي و يكپارچه در ميان مديران ارشد ستادي شهرداري و سياست‌گذاران شهري، زمينه يكپارچه‌سازي سيستم‌ها از جمله برنامه، بودجه، مالي، تأمين كنندگان و‌‌‌‌... را فراهم كنيم. حسامي با بيان اين مطلب كه حل مسائل حاشيه شهر و گروه‌هاي خاص، نبايد در قالب شعار باقي بماند اظهار داشت: در برنامه عملياتي چهار ساله جاري و بودجه سال 1401، توجه به حاشيه شهر، بايد پررنگ و مورد تأكيد باشد. بايد سهم حل مسائل حاشيه شهر در بودجه، در عمل لحاظ شود، تا شاهد حل شبكه‌اي از مسائل متأثر از مسائل حاشيه شهر و گروه‌هاي خاص باشيم.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار