کد خبر: 1066644
تاریخ انتشار: ۰۴ آبان ۱۴۰۰ - ۲۱:۵۹
آمار‌های کرونایی همچنان در نوسان است، اما رنگبندی شهر‌ها به سمت افزایش نقاط زرد، نارنجی، قرمز و کاهش شهر‌های آبی در حرکت است و با برداشتن محدودیت‌ها همه نگران موج ششم هستند، به خصوص اینکه میانگین کشوری رعایت پروتکل‌های بهداشتی به حدود ۴۲ درصد رسیده‌است.
كبري فرشچي

آمارهاي كرونايي همچنان در نوسان است،‌اما رنگبندي شهرها به سمت افزايش نقاط زرد، نارنجي‌، قرمز و كاهش شهرهاي آبي در حركت است و با برداشتن محدوديت‌ها همه نگران موج ششم هستند، به خصوص اينكه ميانگين كشوري رعايت پروتكل‌هاي بهداشتي به حدود ۴۲ درصد رسيده‌است. از سوي ديگر تا زماني كه بالاي ۸۰ درصد واكسن تزريق نكردند و دو هفته از واكسيناسيون آن ۸۰ درصد نگذشته، همه افراد مستعد بوده و چرخه بيماري مي‌تواند وجود داشته باشد و اين مسئله بازگشايي‌هاي همزمان را به بمب ساعتي براي بروز موج ششم تبديل مي‌كند. هر چند دارا بودن كارت واكسن، استفاده از ماسك و حفظ فاصله اجتماعي در محل كار و كنترل تهويه توسط معاونت توسعه هر اداره براي بازگشت به كار ضروري است. علاوه بر اين دوركاري صددرصد لغو نشده‌است و براي برخي افراد كماكان وجود دارد و بر اساس بخشنامه‌ سازمان اداري استخدامي با تشخيص مديريت دوركاري يا لغو آن اجرايي شود.

كرونا همچنان ادامه دارد. در 24 ساعت منتهي به روز سه‌شنبه 4 آبان ماه، ۹هزارو۹۶ بيمار جديد مبتلا به كوويد۱۹ در كشور شناسايي شد كه هزارو۲۷۷ نفر از آنها بستري شدند. مجموع بيماران كوويد۱۹ در كشور به ۵ ميليون و ۸۷۷ هزار و ۴۵۶ نفر رسيد. در همين زمان، ۱۵۶ بيمار كوويد۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان اين بيماري به ۱۲۵ هزار و ۵۱۹ نفر رسيد.
‌احتمال بروز موج ششم منتفي نيست
پيام طبرسي،‌ عضو كميته علمي كشوري كرونا با تأكيد بر لزوم بررسي وضعيت شهرهاي قرمز كرونايي در كشور‌ معتقد است:‌«هرچند در كل آمارهاي كرونا در كشور رو به كاهش است،‌اما هنوز احتمال بروز موج ششم وجود دارد.»
وي با تأكيد بر اينكه وقتي بيماري به صورت ناگهاني شروع به اوج گرفتن مي‌كند، جلوگيري از آن بسيار سخت خواهد بود، درباره خطر بازگشايي‌هاي همزمان، تأكيد مي‌كند:‌«‌ما الزامات علمي را مطرح مي‌كنيم، اما الزامات اجرايي در اختيار ما نيست. طبق الزامات علمي، تا زماني كه بالاي ۸۰ درصد واكسن تزريق نكردند و دو هفته از واكسيناسيون آن ۸۰ درصد نگذشته، اتفاق خاصي نيفتاده و همه افراد مستعد بوده و چرخه بيماري مي‌تواند وجود داشته باشد. حتي بعد از اينكه ۸۰ درصد را واكسينه مي‌كنيد، در نمونه‌هايي مانند انگليس مي‌بينيد كه كماكان روزي ۴۰ هزار مبتلا و ۱۶۰ مرگ داريد. بنابراين همه اين اقدامات به معناي منتفي شدن كوويد نيست. بنابراين در فضاهاي بسته و در جامعه نياز به الزامات بهداشتي داريم.»
به گفته وي اكنون بسياري از مردم مسافرت خارجي را آغاز كردند كه خطرناك است. مثلاً جايي مانند تركيه در اوج بيماري است و اكثر مسافراني كه مي‌روند و برمي‌گردند، بيمار مي‌شوند و بيماري را مي‌آورند و انتقال مي‌دهند.

دوركاري صد در صد لغو نشده
محسن فرهادي، معاون فني مركز سلامت محيط و كار وزارت بهداشت هم با تأكيد بر اينكه دارا بودن كارت واكسن، استفاده از ماسك و حفظ فاصله اجتماعي در محل كار و كنترل تهويه توسط معاونت توسعه هر اداره براي بازگشت به كار ضروري است، مي‌افزايد:‌«‌طبيعي است برخي افراد بايد دوركاري داشته باشند. به عنوان مثال خانم‌هايي كه بچه كوچك دارند، ‌فرد داراي بيماري خاص است و... كه اين افراد مي‌توانند به شكل دوركاري و بيرون از محل خدمت كار كنند. سازمان اداري استخدامي طي بخشنامه‌اي اختيار تصميم‌گيري درباره اين موضوع را به مدير مربوطه واگذار كرده‌است كه با تشخيص مديريت دوركاري يا لغو آن اجرايي شود. با اين توصيفات بايد گفت كه دوركاري صد‌درصد لغو نشده‌است و براي برخي افراد كماكان وجود دارد. دوركاري عمومي در تهران لغو شده‌است و رفته‌رفته با افزايش پوشش واكسيناسيون در باقي كشور هم دوركاري لغو خواهد شد.
به گفته وي ميانگين كشوري رعايت پروتكل‌هاي بهداشتي حدود ۴۲ درصد است و رستوران‌ها، پاساژها و نانوايي هم كمترين ميزان رعايت پروتكل‌ها را دارند.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار