کد خبر: 1067365
تاریخ انتشار: ۱۱ آبان ۱۴۰۰ - ۲۱:۰۰
دپو و فساد کالا‌های اساسی موجود در گمرکات شمال و جنوب کشور، سرانجام قوا قضائیه را وارد ماجرا کرد. به‌طوری که یک روز پس از دستور رئیس قوه‌قضائیه برای پیگیری نحوه ورود، نگهداری و ترخیص کالا در گمرکات کشور و سازمان اموال تملیکی، رئیس کل دادگستری استان هرمزگان از صدور دستور ویژه قضایی برای ترخیص فوری بیش از ۱۴۰هزار تن روغن خوراکی و۱۲هزار تن برنج وارداتی دپو شده در بندر شهید رجایی بندرعباس خبر داد و گفت: در صورت عدم ترخیص کالا‌های اساسی وارد شده از سوی بخش خصوصی ظرف مهلت مقرر، این اقلام به عنوان کالای احتکارشده تلقی و طبق قانون با افراد خاطی برخورد خواهد شد.

دپو و فساد کالا‌های اساسی موجود در گمرکات شمال و جنوب کشور، سرانجام قوا قضائیه را وارد ماجرا کرد. به‌طوری که یک روز پس از دستور رئیس قوه‌قضائیه برای پیگیری نحوه ورود، نگهداری و ترخیص کالا در گمرکات کشور و سازمان اموال تملیکی، رئیس کل دادگستری استان هرمزگان از صدور دستور ویژه قضایی برای ترخیص فوری بیش از ۱۴۰هزار تن روغن خوراکی و۱۲هزار تن برنج وارداتی دپو شده در بندر شهید رجایی بندرعباس خبر داد و گفت: در صورت عدم ترخیص کالا‌های اساسی وارد شده از سوی بخش خصوصی ظرف مهلت مقرر، این اقلام به عنوان کالای احتکارشده تلقی و طبق قانون با افراد خاطی برخورد خواهد شد.
موضوع رسوب کالا همواره از سوی گمرک، پیگیری و اقدامات قانونی لازم در این راستا صورت گرفته است، اما در موارد متعدد هیچ توجهی به هشدار‌های گمرک در خصوص احتمال و امکان فاسد شدن این کالا‌ها نشده است. درخصوص فساد کالا‌ها به‌خصوص کالا‌های اساسی مشمول ارز ترجیحی، گمرک طی ده‌ها فقره مکاتبه، وضعیت این کالا‌ها را طی سه سال اخیر تشریح و هشدار‌های لازم را به مراجع ذی‌صلاح اعلام کرد، اما توجه چندانی به این هشدار‌ها نشد. باید توجه داشت ابعاد کالا‌های اساسی فاسد شده در بنادر شمالی کشور، گسترده‌تر از کالا‌های اساسی رسوبی در بنادر جنوبی از جمله بندر امام‌خمینی (ره) می‌باشد که سال گذشته از سوی گمرک، احتمال فساد ۱۲۰هزار تن کالای اساسی مشمول ارز ترجیحی در بنادر شمالی کشور به مراجع ذی‌ربط منعکس شد و بررسی‌های صورت پذیرفته و اعلام‌نظر سازمان‌های ذی‌صلاح مانند استاندارد، پرده از راز فاسدشدن ده‌ها هزار تن کالای اساسی آلوده برداشت که این اقلام فاسد نیز باید بلافاصله تعیین تکلیف شوند. کالا‌های اشاره شده موجود در بنادر کشور، طی سال‌های قبل فاسد شده‌اند و بدیهی است فاسد شدن این کالاها، هیچ ارتباطی به دولت سیزدهم ندارد. معاون امور گمرکی گمرک ایران در گفتگو با ایسنا در تشریح کالا‌های اساسی فاسد شده در بندر امام‌خمینی (ره) می‌گوید: اولین محموله کالا‌های اساسی فاسدشده در این بندر، ۲۰ هزار تن ذرت آلوده وارداتی متعلق به شرکت ری دانه است که در اواخر مرداد سال ۱۳۹۲ وارد منطقه ویژه اقتصادی بندر امام خمینی (ره) شد و اقدام خاصی تاکنون درخصوص مرجوع کردن یا از بین بردن کالا صورت نگرفته است.

مرجوعی ۱۰۳ هزار تن ذرت آلوده سال ۱۳۹۵ به خارج از کشور
معاون امور گمرکی گمرک ایران می‌افزاید: محموله‌های شامل جمعاً۱۲۵ هزارتن ذرت در سال ۱۳۹۵ وارد منطقه ویژه اقتصادی بندر امام خمینی (ره) شده که این محموله‌ها از سوی استاندارد، مغایر و آلوده به سم آفلاتوکسین تشخیص داده شده و نهایتاً پس از پیگیری‌های فراوان گمرک، خریدار کالای اشاره شده نسبت به مرجوع نمودن ۱۰۳هزار تن از این ذرت‌ها به مصر اقدام کرده و ۲۲ هزار تن از این کالای اساسی آلوده، از دو سال قبل در بندر امام خمینی (ره) موجود بوده و هنوز به خارج از کشور مرجوع نشده است.
۳۷۰۰تن ذرت آلوده شرکت پشتیبانی امور دام، بلاتکلیف از سال ۱۳۹۸
مهرداد جمال ارونقی در ادامه به محموله دیگر ذرت دامی متعلق به شرکت پشتیبانی امور دام اشاره کرد که در سال ۱۳۹۷ وارد بندر امام خمینی (ره) شده و بیش از ۳ هزار و ۷۰۰ تن از این محموله توسط اداره استاندارد، مغایر تشخیص داده می‌شود که این محموله نیز با تنظیم اظهارنامه متروکه، تحویل سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی استان خوزستان می‌شود، اما کالا هنوز تعیین تکلیف نشده است. معاون گمرک کشور در ادامه به آخرین محموله رسوبی موجود در بندر امام خمینی (ره) یعنی محموله ۴ هزار و ۲۰۰ تنی برنج خوراکی متعلق به شرکت بازرگانی دولتی ایران اشاره کرد و می‌افزاید: این محموله در تیر ۱۳۹۸ به گمرک بندر امام‌خمینی (ره) اظهار و توسط اداره استاندارد، مغایر با استاندارد تشخیص داده شده که در آذر ۱۳۹۹، با تنظیم اظهارنامه متروکه به سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی ارسال شد، اما تاکنون تعیین تکلیف نشده است.
رئیس کل دادگستری استان هرمزگان: با متخلفان برخورد می‌شود
رئیس کل دادگستری استان هرمزگان به منظور بررسی آخرین وضعیت کالا‌های اساسی دپو شده در انبار‌های بندر شهید رجایی بندرعباس، روز گذشته به صورت سرزده از این مجتمع بندری بازدید و دستورات لازم را جهت تسریع در ترخیص و حمل این کالا‌ها به اقصی نقاط کشور صادر کرد.
علی صالحی ضمن حضور در جلسه ستاد پیگیری اجرای سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی استان هرمزگان می‌گوید: در جریان بازدید از بندر شهید رجایی بندرعباس، تصمیمات لازم به منظور شتاب بخشی به روند ترخیص کالا‌های اساسی اتخاذ شده و دستگاه‌های متولی، مکلف هستند نسبت به بسیج تمامی امکانات برای ترخیص فوری اقلام دپو شده در محوطه و انبار‌های گمرک و بندر شهید رجایی که متأسفانه برخی از آن‌ها به علت طولانی شدن مدت نگهداری در معرض فساد و انقضای تاریخ مصرف قرار گرفته‌اند به سرعت اقدام کنند. صالحی با تذکر به مدیران مربوطه، از برخورد جدی دستگاه قضایی با هر نوع ترک فعل و سهل‌انگاری در تأمین و ترخیص کالا‌های مورد نیاز جامعه خبر داده و با صدور دستور ویژه قضایی جهت ترخیص فوری محموله‌های بزرگ موجود در انبار‌های بندر شهید رجایی می‌گوید: باید فوراً بیش از ۱۴۰ هزار تن روغن خوراکی و بیش از ۱۲ هزار تن برنج دپو شده در گمرک، ترخیص و پس از بارگیری به اقصی نقاط کشور ارسال شوند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود از صدور دستور ویژه‌ای خطاب به اداره کل پشتیبانی و امور دام استان هرمزگان برای ترخیص ۴ هزار تن ذرت وارداتی خبر داد و می‌افزاید: در صورت عدم ترخیص کالا‌های اساسی وارد شده توسط بخش خصوصی در مهلت مقرر، این اقلام به عنوان کالای احتکار شده تلقی و طبق قانون با افراد خاطی برخورد خواهد شد. صالحی از استقرار یک قاضی در گمرکات و بنادر جهت رسیدگی به امور و رفع موانع قانونی در سریع‌ترین زمان ممکن هم خبر داده و تأکید می‌کند: به تمامی دادستان‌ها مأموریت داده شده است به صورت مستمر و حداقل هفته‌ای یک بار از گمرکات، بنادر و انبار‌های سازمان اموال تملیکی بازدید کنند.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار