کد خبر: 1067532
تاریخ انتشار: ۱۲ آبان ۱۴۰۰ - ۲۲:۰۰
انتصاب‌های باندی، قومی و قبیله‌ای از اتهاماتی بوده که همواره به وسیله منتقدان متوجه دولت‌های گذشته بوده که بعضاً با پاسخ‌های تند رؤسای دولت هم همراه بوده و این اتهامات را نوعی گروکشی سیاسی ارزیابی کرده‌اند که با واقعیت چندان همخوان نیست. از این رو در مواجهه با منتقدان نه تنها در رویه خود تجدیدنظر نکرده‌اند که به تصریح و تلویح کابینه خود را خط قرمز عنوان کرده که کسی حق ندارد به ساحت آن‌ها ورود و نقدی وارد کند.

انتصاب‌های باندی، قومی و قبیله‌ای از اتهاماتی بوده که همواره به وسیله منتقدان متوجه دولت‌های گذشته بوده که بعضاً با پاسخ‌های تند رؤسای دولت هم همراه بوده و این اتهامات را نوعی گروکشی سیاسی ارزیابی کرده‌اند که با واقعیت چندان همخوان نیست. از این رو در مواجهه با منتقدان نه تنها در رویه خود تجدیدنظر نکرده‌اند که به تصریح و تلویح کابینه خود را خط قرمز عنوان کرده که کسی حق ندارد به ساحت آن‌ها ورود و نقدی وارد کند.
در دولت سیزدهم، سید ابراهیم رئیسی اگرچه بر شایسته سالاری در انتصاب‌ها از یک سو و دوری کردن از گزینش‌های فامیلی و باندی تأکید کرده است، اما ادعا‌های روز سه شنبه محمود احمدی بیغش، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس در نطق پیش از دستور خود در مجلس که بسیاری از فعالان سیاسی آن را غیرمنصفانه و توهین‌آمیز توصیف کردند و در رسانه‌های منتسب به اصلاحات با عنوان «انتقاد تند یک نماینده به رفتار‌ها و انتصاب‌های رئیسی» بازتاب داشت، به برخی سیاست‌ها و رفتار‌های دولت سیزدهم اعتراض کرد.
نماینده شازند گفت: آنچه اینجانب را وادار به این نطق نموده، شرایط خاص کشور بعد از روی کار آمدن دولت جدید است که به نظر می‌رسد با توجه به رویکرد‌های دولت محترم و احاطه یک نوع بی‌برنامگی و قضاوت‌های مأیوس‌کننده در سطح جامعه، نیاز است از سر دلسوزی به رئیس‌جمهور محترم و با انگیزه یادآور شوم. این نماینده پس از آنکه ادبیات گفتمانی رئیس‌جمهور را ضعیف ارزیابی کرد، خطاب به دکتر رئیسی پرسید: «آنگونه که پیداست در دولت شما نیز پدیده مقدادیسم همان نقش غلطی را ایفا می‌کند که آشناییسم در دولت روحانی ایفا می‌کرد. مگر در کشور قحط‌الرجال علمی و سیاسی داریم که در نهاد ریاست جمهوری چهار نفر از استادان برجسته دانشگاهی کشور دیده نمی‌شوند که حداقل در مناسبات رسمی چند خط بنویسند و به شما بدهند تا این همه شاهد گفتمان ضعیف و بحث‌برانگیز غیر علمی و غیر استنادی از شما نباشیم؟!»
احمدی بیغش رئیس‌جمهور را خطاب قرار داده و گفت: «دولت شما ظاهراً دولت دلدادگان است، به یک عزیز دردانه خاص که باید همه اتفاقات، انتصابات و استناد‌ها به ایشان ختم شود. این همان پدیده پرهزینه‌ای است که در هر دولت وجود داشته و در نهایت به پاشنه آشیل تمام عیار تبدیل می‌شوند که دیدیم در گذشته این طور بود.» نماینده مردم شازند در مجلس در بخش دیگری از نطق خود مدعی شد: انتصابات در وزارتخانه‌ها و سازمان‌های تابعه دولت هم تقریباً داد همه دلسوزان را در آورده است، نفوذ برخی افراد در وزارتخانه‌ها برای انتصابات تا حدی است که تقریباً وزیر یا وزرای مربوطه به بی‌اثر‌ترین فرد در این انتصابات تبدیل شده‌اند.
رئیس‌جمهور، اما روز گذشته در جلسه هیئت دولت بار دیگر تأکید کرد: «هیچ خط قرمزی ندارم؛ نه دفترم، نه معاونانم و نه وزرا هیچ کدام خط قرمزی برای بنده نیستند و تلاش کردم همکارانم را از افراد پاکدست و ضدفساد انتخاب کنم.»
آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی که گویی نطق خود را در پاسخ به این نماینده و با هدف رفع ابهامات پیش آمده در این زمینه تنظیم کرده بود، با تأکید بر اینکه مبارزه با فساد به نوعی شرط ضمن رأی مردم به این دولت بوده است، گفت: حتماً باید نسبت به احتمال بروز فساد حساس باشیم و به هیچ وجه از مبارزه با مصادیق آن غفلت نکنیم. رئیس‌جمهور با بیان اینکه بستر‌ها و زمینه‌های فساد کم و بیش در همه دستگاه‌ها وجود دارد، افزود: یکی از زمینه‌های بروز فساد، موضوع به کارگیری نیروی انسانی است، لذا در جذب نیرو باید صرفاً بر کارآمدی و صلاحیت‌های قانونی و شرعی تمرکز کرد و به همکاران خودمان نیز تأکید کنیم که از به کارگیری افراد به صرف آشنایی و رفاقت و بدون توجه به شایستگی‌ها خودداری کنند.
شایسته سالاری شعار نیست، مبنای کار است
رئیس دولت سیزدهم خطاب به اعضای هیئت دولت تأکید کرد: باید به شدت مراقبت و صیانت کرد تا در زیرمجموعه شما هیچ فسادی رخ ندهد.
در جا‌هایی که فضاسازی نسبت به انتصابات رخ می‌دهد، اگر این فضاسازی‌ها صحیح نیست، از عملکرد خودتان دفاع کنید، اما توجه داشته باشید که شایسته‌سالاری در دولت سیزدهم صرفاً یک شعار نیست، بلکه بستر و مبنای کار است و اگر انتقادات به یک عملکرد یا انتصاب شما صحیح است، باید سریعاً اصلاح کنید. رئیس‌جمهوری با تأکید بر ضرورت اخذ نظر دستگاه‌های نظارتی مختلف پیش از به کارگیری افراد خاطرنشان کرد: مبارزه با فساد و توجه به شایسته‌سالاری از اصول اساسی دولت در عمل است. اما آنجا که کار خود را درست انجام داده‌ایم نباید تحت تأثیر فضاسازی‌ها قرار بگیریم.
وی با بیان اینکه اگر فسادی در مجموعه دولت محرز شد اول مسئولان با فرد خاطی برخورد کنند و سپس او را برای طی مراحل قانونی به مراجع قضایی معرفی نمایند، گفت: بنده هیچ خط قرمزی ندارم؛ نه دفترم، نه معاونانم و نه وزرا هیچ کدام خط قرمزی برای بنده نیستند.
آیت‌الله رئیسی اضافه کرد: بنده تلاش کردم همکارانم را از میان افراد پاکدست و ضد فساد انتخاب کنم. پاکدستی افراد دور این میز را تاکنون احراز کرده‌ام و در ادامه کار نیز باید نظارت و مراقبت لازم را به عمل آوریم.
رئیس‌جمهوری تأکید کرد: در دولت سیزدهم برای اولین بار در انتصابات سطوح عالی علاوه بر استعلام از مراجع اطلاعاتی، از مراجع نظارتی دیگر مثل سازمان بازرسی و دیوان محاسبات نیز استعلام افراد اخذ می‌شود.
رئیس‌جمهوری در ادامه با تأکید بر ضرورت پیگیری اجرای مصوبات سفر‌های استانی، گفت: نتایج و ثمرات سفر‌های استانی در اجرای مصوبات این سفر‌ها آشکار می‌شود و ضرورت دارد که اجرای این مصوبات به طور جدی پیگیری شود.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار