کد خبر: 1067822
تاریخ انتشار: ۱۵ آبان ۱۴۰۰ - ۲۰:۴۲
مصطفی محمدی

کامبیز درمبخش، هنرمند پیشکسوت کاریکاتور روز گذشته در سن ۷۹سالگی و بر اثر ابتلا به کرونا دار فانی را وداع گفت.
به گزارش «جوان» به نقل از روابط عمومی مؤسسه هنرمندان پیشکسوت، کامبیز درمبخش که از چندی قبل درگیر بیماری کرونا شده بود، روز گذشته بر اثر عوارض این بیماری درگذشت. این هنرمند طراح، کاریکاتوریست و گرافیست فقید کشورمان برنده چندین جایزه بزرگ معتبر جهانی شده و تاکنون چند نمایشگاه مستقل از آثارش در کشور‌های مختلف جهان برگزار کرده بود. امروزه در هر جای دنیا که صحبت از کاریکاتور باشد، بدون شک نام او با احترام آورده می‌شود. او برنده جایزه‌های مختلفی در بزرگ‌ترین و معتبرترین مسابقات بین‌المللی کاریکاتور ژاپن، آلمان، ایتالیا، سوئیس، بلژیک، ترکیه، برزیل و یوگسلاوی بود.
درمبخش در ۱۳۹۳ نشان شوالیه را از دولت فرانسه دریافت کرد، با این حال پس از توهین نشریه فرانسوی «شارلی ابدو» به ساحت مقدس پیامبر (ص)، ساکت نماند و گفت: مسئله آزادی بیان و توهین به مقدسات دو مقوله جدا هستند، آزادی بیان برای سانسور مسائل در مطبوعات مطرح می‌شود و کاملاً با فضای توهین به مقدسات فرق می‌کند. در طول سال‌هایی که کاریکاتوریست‌های ایرانی را می‌شناسم، نه تنها هیچ یک از آن‌ها به پیامبران سایر ادیان توهین نکرده‌اند بلکه به سایر انبیای الهی احترام گذاشته‌اند. ما هم انتظار داریم کاریکاتوریست‌های سایر ادیان به پیامبر ما هم احترام بگذارند.
وی همچنین در ۱۳۹۷ در مراسم پایانی ششمین «جشنواره بین‌المللی هنر برای صلح» یکی از چهار هنرمندی بود که نشان عالی «هنر برای صلح» را به خود اختصاص داد. مستند سینمای کاغذی درباره آثار و زندگی کامبیز درمبخش شرح مصوری از زندگی اوست.
آثار درم‌بخش در موزه‌های هنر‌های معاصر تهران، فرهنگستان هنر خانه صبا، کتابخانه ملی، موزه سندیکای گرافیست‌های ایران، موزه آوینیون پاریس، موزه کاریکاتور بازل سوئیس، موزه کاریکاتور گابروو در بلغارستان، موزه هیروشیما در ژاپن، موزه ضدجنگ یوگسلاوی، موزه کاریکاتور استامبول ترکیه، موزه کاریکاتور ورشو در لهستان و مجموعه شهرداری شهر فرانکفورت آلمان نگهداری می‌شود.
در کنار این فعالیت‌ها درمبخش در حوزه تبلیغات تصویرگری کتاب کودک، پوستر، فیلم کوتاه، کارت پستال و تقویم فعال بود و از اواسط دهه۸۰ وارد انیمیشن‌سازی هم شد. آثار وی با خطوطی ساده و سیاه روی زمینه سفید کاغذ شکل می‌گرفت و کاراکتر‌هایی را به وجود می‌آورد که در هر تابلو روایتگر داستانی متفاوت و تأثیرگذار هستند.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار