کد خبر: 1068848
تاریخ انتشار: ۲۳ آبان ۱۴۰۰ - ۲۲:۰۰
عباس حاجی نجاری

در آستانه سالگرد واقعه آبان ماه سال ۱۳۹۸ رسانه‌های وابسته به قدرت‌های سلطه در روز‌های اخیر حجم اصلی خبرپراکنی خود علیه ایران اسلامی را به این موضوع اختصاص داده و با راه‌اندازی یک خیمه‌شب‌بازی تحت عنوان دادگاه به‌اصطلاح مردمی آبان ۹۸، با صحنه‌گردانی (بی جی جی) مافیای رسانه‌ای کاخ سفید و برخی از فراریان فتنه ۸۸ تلاش دارند تا با بزرگنمایی ابعاد آن واقعه، اخبار و تحولات مربوط به ایران را تحت‌الشعاع قرارداده و به‌زعم خود زمینه محکومیت ایران در افکار عمومی و یا طرح موضوع را در مراجع بین‌المللی فراهم کنند.
گردانندگان این خیمه‌شب‌بازی برای معتبر‌سازی اقدام خود حتی با دروغ‌پردازی مدعی تهدید ایران به قطع مذاکرات هسته‌ای در صورت ادامه این به‌اصطلاح دادگاه شده و زمانی که برای ادعا‌های خود شاهد کم آورده‌اند حتی سراغ بستگان ادعایی جان‌باختگان هواپیمای اوکراینی رفته و در این میان برخی ادعا‌های شاهدان اجاره‌ای آن‌ها آن‌چنان تهوع‌آور است که اعتراض مخاطبان اندکشان را هم در پی داشته است.
طبعاً موضوع بحث این نوشته پرداختن به خیمه‌شب‌بازی نیست، چراکه آن‌قدر مضحک وبی پایه است که کارشناسان غربی نیز حاضر به تأیید آن نشده‌اند، اما این می‌تواند بهانه‌ای باشد تا باگذشت زمان نقش جنایتکاران غربی درزمینه‌سازی و دامن زدن به حوادث آبان ماه ۹۸ بیشتر شناخته شود. در آن ماجرا دشمنان نظام تلاش کردند تا در بستر اجرای غلط مصوبه مدیریت مصرف سوخت توسط دولت وقت و سوءاستفاده از اعتراضات مردم آن را به چالشی انتظامی و امنیتی تبدیل کنند که به شهادت و مجروحیت تعدادی از مأموران انتظامی و امنیتی و مردم بی‌گناه و همچنین کشته شدن تعدی از محرکان بینجامد.
پس از آشوب‌های دی‌ماه ۱۳۹۶ سیاست‌گذاران کاخ سفید به این قطعیت رسیدند که تنها راه مهار و شکست نظام اسلامی تشدید تحریم‌های اقتصادی باهدف به‌زانو درآوردن مردم ایران و ایجاد یک جنبش اجتماعی برای براندازی نظام از درون است. پیش از آن موسسه رند (RAND) که یکی از مؤثر‌ترین مراکز تحقیقاتی در حوزه سیاست‌گذاری و تصمیم‌سازی برای کاخ سفید و صهیونیزم جهانی است، طی گزارشی در سال ۱۳۹۵ با اشاره به محدودیت‌های امریکا برای مواجهه با برخی کشور‌ها ازجمله ایران، اذعان نمود که به دلیل ناتوانی کاخ سفید در استفاده از قدرت نظامی و همچنین طولانی‌مدت بودن جنگ نرم، راهبرد فشار بیش از دو راهبرد قبلی اثربخش است.
در همین راستا ترامپ با خروج از برجام و اعلام و اعمال دو مرحله از تحریم‌های اولیه و ثانویه و فشار بر دیگر کشور‌ها برای خروج از برجام وعدم همراهی با ایران، سیاست امریکا را بر تحمیل بی‌نظیر‌ترین تحریم‌ها، ایجاد بحران و چالش درونی متمرکز کرده بود. پس از اعمال مرحله دوم تحریم‌ها که با یک عملیات روانی گسترده از سوی سران کاخ سفید همراه بود و ترامپ رئیس‌جمهور وقت امریکا با واژگانی تهدیدآمیز نظیر اینکه تحریم‌ها بسیار جدی هستند، خیلی شدید هستند، تشدید هم خواهند شد، شروع آن را اعلام کرد. جان بولتون، مشاور امنیت ملی وقت امریکا و متحد منافقین خیلی خصمانه‌تر علیه مردم ایران صحبت کرده و می‌گوید که امریکا فشار بر جمهوری اسلامی را آن‌قدر افزایش خواهد داد «تا شیره‌اش کشیده شود». چند روز پس‌ازآن مایک پمپئو، خواست اصلی کاخ سفید از ایران را با اعمال تحریم‌ها علنی کرده و می‌گوید «ایران اگر می‌خواهد مردمش غذا بخورند باید به حرف امریکا گوش کند. به نفع ایران است که به حرف امریکا گوش کند؛ در غیر این صورت، مردم ایران بهای آن را خواهند پرداخت».
راهبرد اصلی امریکایی‌ها در آن تحریم‌ها، قطع دسترسی ایران به منابع نفتی و به صفر رسانیدن صدور نفت ایران بود، تا از این طریق و به دلیل ناتوانی دولت ایران در تأمین نیاز‌های اساسی مردم، زمینه برای اعتراضات مردمی فراهم و با تبدیل اعتراضات اجتماعی به انتظامی و امنیتی، مردم را در مقابل نظام اسلامی قرارداده و نهایتاً وادار به تسلیم در برابر قدرت‌های سلطه نموده و زمینه فروپاشی آن را از درون فراهم آورند. گام‌های آن‌ها در این فرایند به‌قرار زیر بود:
۱. تشدید تحریم‌های اقتصادی باهدف افزایش فشار بر اقشار محروم جامعه.
۲. صراحت دشمنان در آن ایام در کشاندن آشوب‌ها و اغتشاشات عراق و لبنان به ایران.
۳. سازمان‌دهی و آموزش هسته‌های آشوب، با حمایت از گروهک‌های ضدانقلاب و منافقین از ماه‌ها قبل.
۴. بیانیه‌ها و مواضع صریح بیگانگان در حمایت از آشوب‌ها و تلاش برای دامن زدن و تشدید آنها.
۵. تمرکز شبکه‌های ماهواره‌ای نظیر رادیو بی‌بی‌سی، من وتو، ایران اینترنشنال، رادیو فردا و صدای امریکا روی آشوب‌ها و فراخوان برای دامن زدن به اعتراضات و اختصاص برنامه فوق‌العاده برای انعکاس آنها.
محور دوم سرمایه‌گذاری غرب برای عملیاتی کردن این سناریو، بهره‌گیری از شبکه‌های سازماندهی‌شده اشرار و ضد انقلابیون برای اقدامات میدانی بود. امریکا و هم‌پیمانان منطقه‌ای‌شان نظیر صهیونیست‌ها و حکام مرتجع عرب منطقه در سال‌های اخیر هزینه زیادی برای سازمان‌دهی گروهک‌های ضدانقلاب سلطنت‌طلب و منافقین و گروهک‌های تجزیه‌طلب شرق و غرب و جنوب کشور صرف کرده بودند تا با ایجاد گروهک‌های جدید و بازسازی گروهک‌های قبلی، به‌زعم خود یک اپوزیسیون قدرتمندی را در درون ایران ایجاد کرده و برای سازمان‌دهی و هدایت آشوب‌ها به میدان بیاورند. عوامل این گروهک‌ها اگرچه با ترور، تخریب و آتش زدن و غارت بانک‌ها، فروشگاه‌ها، و اماکن مذهبی و حمله به مراکز انتظامی و نظامی ماهیت پلید و وابسته خود را آشکار کردند، اما این توطئه ثابت کرد که این جریانات نه‌تن‌ها از کم‌ترین پایگاه در داخل کشور برخورد نیستند. اصرار و پافشاری در حمله به مراکز انتظامی و امنیتی و تلاش برای خلع سلاح آن‌ها، بیانگر ایجاد این باور در ذهن آشوبگران و حامیان آن‌ها بود که در این مرحله قادر به فروپاشی نظام هستند. حمله به بیش از ۱۰۵ مرکز نظامی برای خلع سلاح آن‌ها محصول این سازمان‌دهی بود.
اما در کنار آن، آنچه در این میان فرصت را برای بیگانگان فراهم کرد، سیاست‌های دولت‌های اول و دوم آقای روحانی و معطوف کردن برنامه‌ها و شرایط اقتصادی کشور به تعامل با بیگانگان و شرطی کردن اقتصاد کشور به سیاست‌های بیگانگان بود، راهبرد غلطی که از یک‌سو ابتکار عمل میدانی را از دولتمردان سلب و از سوی دیگر به دلیل بی‌توجهی به نیاز‌های طبقات محروم و افزایش شکاف طبقاتی بین دهک‌های مختلف درآمدی منجر به احساس ظلم و تبعیض در بخش‌های محروم گشته که با اجرای نامناسب آن مصوبه و نگرانی توده‌های اجتماعی از پیامد‌های منفی آن، زمینه‌ساز اعتراضات اولیه گردید.
توطئه آبان ۹۸ اگرچه به دلیل آگاهی مردم نسبت به ابعاد توطئه‌های دشمنان به‌سرعت فروکش کرد، اما درس و عبرتی برای مردم و مسئولان کشور برای شناخته اهداف و برنامه‌های دشمنان برای ناامن‌سازی داخلی بود و به دلیل همین آگاهی مردم و هوشیاری نهاد‌های انتظامی و امنیتی است که اقدامات و برنامه‌های دشمنان برای دامن زدن به اعتراضات اجتماعی پس از واقعه آبان ۹۸ همگی به شکست رسیده است.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای (مدظله‌العالی) رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار با بسیجیان در روز ۵ آذرماه همان سال، آن اتفاقات را یک توطئه عمیق، وسیع و بسیار خطرناک خوانده و یادآور شدند‌: دشمنان برای طراحی این توطئه، هزینه بسیاری کرده بودند و مترصد فرصتی بودند تا در یک بزنگاه، آن را با استفاده از اقدامات تخریبی و آدمکشی و شرارت، انجام دهند و تصور کردند قضیه بنزین فرصت موردنظر آن‌ها است و لشکر خود را وارد میدان کردند، اما ملت ایران با نمایش پرشکوه خود، حرکت دشمن را نابود کرد.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار