کد خبر: 1069111
تاریخ انتشار: ۲۵ آبان ۱۴۰۰ - ۲۱:۰۰
گزارش «جوان» از نشست مسئولان کمیته ملی المپیک درباره گزارش ارزیابی نتایج کاروان ایران در المپیک ۲۰۲۰
گزارش عملکرد کاروان ایران در توکیو در حالی دیروز منتشر شد که با وجود سقوط دو پله‌ای، عملکرد ورزش کشورمان در المپیک ۲۰۲۰ نمره «متوسط رو به بالا» با توجه به نظر کارشناسان گرفته است.
سعید احمدیان

سرویس ورزشی جوان آنلاین: گزارش عملکرد کاروان ایران در توکیو در حالی دیروز منتشر شد که با وجود سقوط دو پله‌ای، عملکرد ورزش کشورمان در المپیک ۲۰۲۰ نمره «متوسط رو به بالا» با توجه به نظر کارشناسان گرفته است.

سه ماه پس از خاموش شدن مشعل المپیک، صبح دیروز مسئولان کمیته ملی المپیک در سالن استاد قاسم فارسی آکادمی ملی المپیک کمیته ملی المپیک، روبه‌روی رسانه‌ها نشستند تا به تشریح گزارش عملکرد کارشناسی کاروان ایران در توکیو بپردازند، گزارشی که به گفته آن‌ها حاصل جلسات کارشناسی مختلف است که به بررسی ضعف‌ها و قوت‌های کاروان ۶۵ نفره ایران در المپیک ۲۰۲۰ پرداخته است. کاروانی که با هفت مدال به ایران برگشت؛ سه طلا، دو نقره، دو برنز و قرار گرفتن در رده ۲۷ جهان که سبب شد یک سقوط دو پله‌ای را نسبت به المپیک ریو شاهد باشیم. سقوط دو پله‌ای در توکیو، اهمیت ارزیابی عملکرد ۱۶ رشته حاضر در المپیک توکیو را بیشتر از همیشه مورد توجه قرار داد که این مسئله می‌تواند نقشه راه کاروان ایران برای ثبت یک عملکرد بهتر در المپیک ۲۰۲۴ پاریس باشد.
نتایج کاروان تحت تأثیر کرونا و مشکلات اقتصادی
کرونا و مشکلات اقتصادی، مهم‌ترین مشکلاتی بود که مسئولان کمیته ملی المپیک در بررسی کارنامه رشته‌های حاضر در توکیو معتقد بودند باید مورد توجه قرار گیرند و با مدنظر قرار دادن این مسائل، عملکرد ایران در المپیک ۲۰۲۰ مورد نقد و بررسی قرار گرفته است. رضا صالحی‌امیری، رئیس کمیته ملی المپیک در این نشست به این مشکلات اشاره می‌کند: «هم قهرمانان و هم کادر اجرایی با شرایط ویژه‌ای روبه‌رو بودند. توکیو را با توجه به مشکلاتی که وجود داشت با بحران شروع کردیم و با بحران به پایان رساندیم. با توجه به وضعیت کرونا و اعتراضاتی که در کشور ژاپن وجود داشت، یک ماه قبل از مسابقات هم مطمئن نبودیم که رقابت‌ها برگزار شود یا نه و این مسئله شرایط سختی را برای کاروان به وجود آورده بود و ورزشکاران آثار روانی زیادی را تحمل می‌کردند. نکته بعد شرایط اقتصادی کشور بود. در رویداد جاکارتا و المپیک جوانان در بوینس‌آیرس، ۲ میلیون دلار ارز با قیمت ۴ هزار و ۲۰۰ تومان هزینه کردیم، اما برای توکیو یک میلیون یورو با ارز ۳۰ هزار تومانی انجام شد و در ۱۶ ماه منتهی به المپیک برای هزینه‌های مختلف ۱۱۲ میلیارد تومان هزینه شد.»
نصرالله سجادی، سرپرست کاروان ایران در توکیو هم در این نشست سه عامل شیوع کرونا، تحولات اقتصادی و تغییر شرایط کسب سهمیه در برخی رشته‌ها را در نتایجی که ایران در توکیو به دست آورد، مؤثر می‌داند: «شیوع کرونا و آغاز آن از اوایل ۲۰۲۰ باعث شد فعالیت‌های ورزشی از اسفند‌ماه ۹۸ در کشور لغو شد. به علاوه تأثیر افزایش ارز و تحریم‌ها، توانمندی سازمان ورزش را به چالش کشید. همچنین برخی از فدراسیون‌های جهانی روند‌های مختلف و جدیدی برای توزیع سهمیه‌ها در پیش گرفتند و ما در وزنه‌برداری سهمیه از دست دادیم.»
کشتی شاگرد اول کاروان
با توجه به مشکلاتی که به گفته مسئولان کمیته ملی المپیک بر سر راه کاروان ایران بود، آن‌ها در گزارشی که دیروز منتشر کردند، به ارزیابی تک‌تک رشته‌های حاضر در این رقابت پرداختند. در بین رشته‌های مدال‌آور ایران در توکیو که کشتی، کاراته، وزنه‌برداری و تیراندازی بودند، شاگردان غلامرضا محمدی و محمد بنا بهترین عملکرد را داشتند.
در کشتی که با شش نفر در آزاد و پنج نفر در فرنگی حضور پیدا کرده بود، این رشته با توجه به کسب چهار مدال (یک طلا، یک نقره و دو برنز) بهترین نتیجه را مانند تمام ادوار تاریخ المپیک کسب کرده است. در رشته فرنگی که یک طلا و یک برنز کسب شد، طبق گزارش کمیته ملی المپیک، این عملکرد «خیلی خوب» و در رشته آزاد «خوب» عنوان شده است.
تیراندازی که با شش سهمیه توانست یک طلا به دست آورد، در بخش تپانچه که جواد فروغی طلا گرفت، عملکرد این رشته «خوب» و در بخش تفنگ «متوسط» عنوان شده است. در رشته کاراته با سه سهمیه یک مدال طلا به دست آمد که در گزارش کمیته ملی المپیک در این باره آمده است: «کاراته مردان در مجموع خوب بود، اما نیاز به نظارت بیشتر سرمربی و فدراسیون روی ورزشکاران دارد، چون یک تست دوپینگ مثبت داشتند. حذف زودهنگام کاراته بانوان نشان‌دهنده ناآمادگی کامل و کوچینگ ضعیف بود.»
در رشته وزنه‌برداری هم که یک مدال برنز توسط علی داوودی کسب شد، این رشته توانسته از کمیته ملی المپیک در گزارش ارزیابی نمره متوسط بگیرد. سجادی در این باره می‌گوید: «عملکرد وزنه‌برداری متوسط بود و به نظرم انتخاب نادرست وزنه در دوضرب باعث حذف علی هاشمی شد و ورزشکار‌سالاری هم در این رشته باید مورد بررسی قرار گیرد، چون زنگ خطر است.»
رئیس کاروان ایران درباره بقیه رشته‌هایی که نتوانستند مدالی را کسب کنند هم عملکردشان را طبق گزارشی که منتشر شده، اینطور عنوان می‌کند: «در رشته شمشیربازی، سابریست‌های ایرانی عملکرد خوبی را در توکیو از خود به نمایش گذاشتند، اما با برخی ابهامات در داوری، تلاش ورزشکاران نتیجه نداد و نتوانستند در جمع چهار تیم برتر حضور داشته باشند. البته همه چیز به گردن داوری نیست. عملکرد قایقرانی بانوان خوب بود، اما نیاز به تمرین در پیست استاندارد احساس می‌شود. عملکرد بوکس متوسط بود، ولی با پشتوانه‌ها، شانس موفقیت این رشته بالاست. عملکرد بدمینتون نیز متوسط بود. بسکتبال با توجه به قرعه سخت، عملکردش متوسط ارزیابی شد. بسکتبال سه در سه، به خصوص در بانوان باید مورد توجه قرار بگیرد. عملکرد والیبال نیز ضعیف بود. عملکرد تنیس روی میز هم ضعیف ارزیابی شد، علاوه بر شکست، رفتار پرخاشگرانه ورزشکار هم خوب نبود. عملکرد دوومیدانی خیلی ضعیف بود و نداشتن مدیریت صحیح و مثبت شدن تست کرونای ورزشکار در آستانه اعزام و ورزشکار‌سالاری باید بررسی و مورد توجه قرار گیرد. عملکرد تکواندو و تیروکمان هم خیلی ضعیف بود و این دستاورد قابل دفاع نبود. همچنین عملکرد دوچرخه‌سواری خیلی ضعیف ارزیابی شده است. عملکرد تنها نماینده شنا هم متوسط بود.»
در مجموع سجادی در پایان ارائه گزارش عملکرد کاروان ایران در توکیو را با وجود سقوط دو پله‌ای نسبت به ریو، «متوسط رو به بالا» دانست تا پرونده رقابت‌های توکیو بسته شود. توجه به نتایج گزارش کمیته ملی المپیک در بررسی عملکرد کاروان ایران و رفع نقاط ضعف و تقویت نقاط قوت می‌تواند سبب شود ایران از بازی‌های پاریس در تابستان سه سال آینده دست پرتر به کشورمان بازگردد.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار