کد خبر: 1070013
تاریخ انتشار: ۰۲ آذر ۱۴۰۰ - ۲۰:۱۳

چهار ماه از دستورالعمل ممنوعیت کشتار دام‌های مولد آبستن در کشتارگاه‌های دام کشور می‌گذرد، اما کشتار همچنان ادامه دارد، معاون دادستان تهران این مسئله را کوتاهی مسئولان مربوط می‌داند، اما سازمان دامپزشکی همچنان اصرار دارد در ۴۱۳ کشتارگاه کشور ممنوعیت ذبح دام باردار اعمال می‌شود و با اطلاع‌رسانی گسترده به دامداران و کشتارگاه‌ها سازمان دامپزشکی مانع از کشتار دام‌های آبستن شده است!
اوایل تابستان با انتشار فیلم‌هایی از ذبح دام‌های آبستن در فضای مجازی، سازمان دامپزشکی ذبح این دام‌ها را ممنوع اعلام کرد و به پلمب کشتارگاه‌ها اخطار داد. اکنون چهار ماه از آخرین هشدار‌ها می‌گذرد و همچنان دام‌های آبستن در کشتارگاه‌های مختلف کشور ذبح می‌شوند. گفته می‌شود همان کسانی که دو سال پیش به بهانه نبود نهاده جوجه‌های یک روزه را دفن کردند تا با کمبود جوجه، قیمت مرغ گران شود و به راحتی به هدفشان رسیدند و مرغ ۱۰ هزار تومانی را به ۳۸ تا ۴۰ هزار تومان رساندند، اکنون با ذبح دام‌های مولد آبستن کمر بسته‌اند تا با کاهش زاد و ولد در دام سبک و سنگین افزایش قیمت بیش از ۲۰۰ هزار تومانی را تا پایان سال کلید بزنند؛ موضوعی که متأسفانه مورد توجه مدیران کشور نیست و مدام با بهانه قرار دادن خشکسالی عملکرد ضعیف‌شان را توجیه می‌کنند. گزارش میدانی خبرنگار صدا و سیما از کشتارگاه فجر اسلامشهر که اخیراً از تلویزیون پخش شد، نشان می‌دهد، ذبح دام‌های آبستن در این کشتارگاه صحت داشته است و به بخشنامه‌های ممنوعیت در این کشتارگاه توجهی نمی‌شود، البته گزارشاتی وجود دارد که در کشتارگاه‌های دیگر هم وضعیت مشابهی اتفاق افتاده است. مرتضی تورک، معاون دادستان تهران در امور حقوق عامه، در حاشیه بازدید از این کشتارگاه گفت: «وفق مقررات قانونی، کشتار و ذبح دام آبستن مطلقاً ممنوع است و ذبح دام ماده نیز باید تحت شرایطی خاص و با مجوز وزارت جهاد کشاورزی صورت گیرد.»
وی در ادامه با اشاره به کوتاهی صورت گرفته از سوی جهاد کشاورزی استان تهران و همچنین سازمان دامپزشکی تصریح کرد: در پی برخی ناهماهنگی‌های صورت گرفته میان دو نهاد مورد اشاره، متأسفانه شاهد کشتار روزانه دام ماده و آبستن در کشتارگاه فجر اسلامشهر هستیم.
چرا اعزام دام‌های مولد به کشتارگاه‌ها متوقف نشد؟
رئیس سازمان دامپزشکی کشور معتقد است: در حال حاضر با وجود پدیده خشکسالی درصد قابل‌توجهی از مراتع علوفه خود را از دست داده‌اند، این در حالی است که ۴میلیون تن از ۱۰میلیون تن علوفه‌ای که در مراتع تولید می‌شد، کاهش پیدا کرده است، بنابراین افزایش جمعیت دام سبک در بهار۱۴۰۰ نسبت به بهار ۹۹ و فقیر شدن مراتع شرایطی را فراهم کرده است که نگهداری دام برای دامدار اقتصادی نیست.
صفرعلی ماکنعلی در مصاحبه اختصاصی با خبرگزاری صداوسیما اظهار داشت: وزارت جهاد کشاورزی محور‌هایی برای بحث پدیده خشکسالی در نظر داشته و آن این است که دام آبستن مازاد را که عشایر توان نگهداری آن را ندارند، از عشایر بگیرد و نگهداری کند و سپس بعد از زایمان در چرخه خاص خود قرار دهند. وی افزود: به بیش از ۴۰۰کشتارگاه کشور ممنوعیت کشتارگاه دام آبستن ابلاغ شده و بیشتر کشتارگاه‌ها این موضوع را رعایت می‌کنند، اما مواردی هم هست که این موضوع رعایت نشده که دستور بررسی صادر شده است و با متخلفان برخورد مقتضی صورت خواهد گرفت. وی افزود: از امروز در خصوص تمام کشتارگاه‌ها نظارت‌های شدیدی صورت خواهد گرفت و اقدامات پیشگیرانه نیز برای جلوگیری از رسیدن دام‌های آبستن به کشتارگاه‌ها صورت خواهد گرفت.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور تصریح کرد: با توجه به افزایش ۷ میلیونی جمعیت دامی طی یک سال، تراکمی در خصوص جمعیت دامی به وجود آمده که با توجه به خشکسالی امسال تأمین خوراک این جمعیت دامی دشوار است. وی با بیان اینکه سیاست‌ها و بسته‌های حمایتی از سوی وزارت جهاد کشاورزی با هدف حفظ دام عشایر و روستاییان تهیه شده است، گفت: تلاش می‌شود از این به بعد در هیچ کشتارگاهی دام آبستن ذبح نشود و این اتفاق دیگر نیفتد. وی ادامه داد: در تمام کشتارگاه‌ها ناظران دامپزشکی حضور دارند که قبل از کشتار، نظارت‌های لازم را انجام می‌دهند، ولی دام‌هایی که در یک سوم اول زمان بارداری قرار دارند، به لحاظ بالینی امکان تشخیص این موضوع برای آن‌ها وجود ندارد. ماکنعلی افزود: با دستورالعمل‌های تشدیدی و ابلاغ ویژگی‌های دام کشتاری تلاش خواهد شد در همان ابتدا اطمینان حاصل شود که دام خریداری شده باردار نیست، اگر هم در کشتارگاه این موضوع تثبیت شود از کشتار دام جلوگیری می‌شود.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور افزود: با دستورالعمل‌های ابلاغی و شرایط جدید در خصوص جمع‌آوری و حمل دام حتماً جلوی رسیدن دام آبستن به کشتارگاه‌ها را می‌گیریم. بر اساس دستورالعمل جدید که طی امروز و فردا ابلاغ می‌شود، حتی در صورت اثبات آبستن بودن دام در کشتارگاه این دسته از دام‌ها از سایرین جداسازی و در شرایط خاص به مناطق خاص حمل و در آنجا نگهداری خواهند شد. ماکنعلی گفت: وزارت جهاد کشاورزی برنامه‌های خاصی برای حمایت از دامداران در راستای حفظ دام‌های مولد دارد که با اجرای آن قطعاً شرایط دامداران برای حفظ دام‌های مولد بهتر می‌شود.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار