کد خبر: 1070143
تاریخ انتشار: ۰۳ آذر ۱۴۰۰ - ۲۲:۰۰
مراجع و علمای قم در دیدار رئیس رسانه ملی:

پیمان جبلی که قریب به دو ماه پیش با حکم رهبر معظم انقلاب سکاندار رسانه ملی شده و مأموریت یافته با ارتقای سرمایه انسانی و رشد کیفی برنامه‌ها و بهره‌گیری از ابتکار و با تلاش شبانه‌روزی، «هدایت فرهنگی، تقویت روحیه و احساس هویت ملی و انقلابی، ترویجِ سبک زندگی اسلامی- ایرانی، و افزایش همبستگی ملی رسانه ملی، دانشگاهی برای ارتقای سطح آگاهی و معرفت عمومی» را به انجام برساند و از رسانه ملی «آوردگاهی برای مقابله با امواج خصمانه تحریف و تفتین، و آسایشگاهی برای بهره‌مندی چشم و دل همگان از جلوه‌های زیبایی و هنر و قرارگاهی برای پراکندن امید و نشاط در فضای عمومی کشور» بسازد، در دوره تحولی باید جسورانه و البته مدبرانه و حکمت آمیز دست به اصلاح روش‌های تجربه شده ناکارآمد از یک سو و به کارگیری ابتکار و خلاقیت با بهره‌گیری از نیرو‌های متخصص و متعهد در رسانه ملی بزند. تحولاتی که اگرچه نشانه‌هایی از آن در همین دو ماه گذشته آشکار شده، لیکن قضاوت درباره عملکرد او کمی زود به نظر می‌رسد.
رئیس رسانه ملی روز گذشته به قم رفت تا در دیدار و گفتگو با مراجع عظام تقلید و علما از دیدگاه‌های آن‌ها در دوره جدید تحولی در رسانه ملی بهره ببرد. شاید بتوان زبان حال همه آن‌ها را در این جمله خلاصه کرد که «تریبون انتقال مشکلات مردم به مسئولان باشید».


جامعه گرسنه با برنامه طنز شاداب نمی‌شود
آیت‌الله جوادی آملی در دیدار رئیس رسانه ملی خاطرنشان کرد: این مملکت به لطف الهی همه چیز دارد، با وجود این همه منابع و سرمایه‌های مادی و معنوی فراوانی که در این کشور وجود دارد، مردم را کمیته امدادی اداره کردن ننگ است!
وی با اشاره به رسالت‌های فرهنگی و اجتماعی سازمان صدا و سیما، خواستار توجه هر چه بیشتر برنامه‌های این سازمان به انعکاس مشکلات مردم و دغدغه‌های آنان به ویژه در بخش معیشت و اقتصاد شد. جوادی آملی ابراز داشت: فرهنگ دین به ما می‌گوید همین زنجیری که در روز عاشورای حسینی (ع) وسیله عزاداری است باید از روز یازدهم وسیله بستن دست دزدان و متخلفان باشد. اینچنین فرهنگی باید به وسیله صدا و سیما اشاعه یابد.
وی تأکید داشت: نباید انتظار داشت با چند برنامه طنز، جامعه شاداب و بانشاط شود، باید بدانیم جامعه گرسنه با برنامه طنز شاداب نمی‌شود، گرچه وجود این برنامه‌ها مانعی ندارد، لکن اگر مشکلات اساسی مردم برطرف شود قطعاً امید و نشاط به جامعه باز خواهد گشت.
آیت‌الله جوادی آملی خاطرنشان کرد: باید مردم را با عمل، امیدوار کنید نه با حرف، حرف بی عمل نتیجه‌ای جز ناامیدی جامعه در پی ندارد، هرگز بدون تفکر، کاری را شروع نکنید و همواره خود را امانتدار مردم بدانید.
نوری همدانی: مشکلات مردم را بازتاب دهید
آیت‌الله نوری همدانی هم در دیدار رئیس صدا و سیما، با اشاره به مشکلات موجود در جامعه بیان کرد: صدا و سیما باید مشکلات و کمبود‌های موجود در جامعه را به شکل صحیح بازتاب دهد، متأسفانه امروز شاهد سختی معیشت مردم هستیم که باید مسئولان در جهت رفع این مشکلات کوشش کنند. آیت‌الله نوری همدانی با بیان دشمنی دیرینه امریکا و صهیونیست‌ها با اسلام و مسلمانان اظهار کرد: متأسفانه امروز شاهد اوضاع مسلمانان در یمن و سوریه و عراق و لبنان و بحرین و افغانستان هستیم که با نقشه کشی امریکا و پول‌های عربستان سعودی توسط اسرائیل اجرا می‌شود این موضوعات را صدا و سیما نه تنها برای مردم ایران بلکه باید برای تمامی ملت‌های مسلمان در خارج از ایران نیز بازگو و روشن سازد.
صدا و سیما دینداری مردم را زنده کند
سعی کنید مردم از شما راضی باشند چرا که رضای خداوند در رضایت مردم است، راه رضایت مردم این است که هیچ مشکلی از مردم روی زمین نماند و به وسیله شما و صدا و سیما مشکلات برطرف شود.
آیت‌الله علوی گرگانی در دیدار پیمان جبلی با بیان این مطلب، گفت: در صدا و سیما از نیرو‌های جوان بیشتر استفاده کنید، چرا که جوان به دنبال این خواهد بود که از خود اثری ماندگار به یادگار بگذارد، نشاط جوانی می‌تواند مشکلات را مرتفع کند. استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم اظهار کرد: مواظب دین باشید، اداره دین بسیار سخت است که امیدواریم حاجت‌های مردم به دست شما روا شوند و دین مردم را زنده کنید، دینداری سفارشی بود که پیامبر به امیرالمومنین کردند. آیت‌الله سبحانی هم در دیدار رئیس رسانه ملی با بیان اینکه در پخش اخبار فساد‌های مالی باید حفظ آبروی افراد را مد نظر داشت تصریح کرد: پخش این گونه اخبار نباید موجب ناامیدی مردم شود و لازم است با درنظر گرفتن ظرایف هنری، اخبار و اطلاعات را منتقل کرد.
امین نظام و معتمد مردم باشید
آیت‌الله حسینی بوشهری رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه هم در دیدار رئیس صدا و سیما با بیان اینکه صدا و سیما در نظام جمهوری اسلامی چند مشخصه ویژه باید داشته باشد، ابراز کرد: اولاً امین نظام باشد و ثانیاً معتمد مردم و ملت و بالاخره از مزیت‌های رقابتی به نحو احسن برخوردار باشد، اینچنین رسانه‌ای می‌تواند تکلیف خودش را مشخص و گام‌های مهمی بردارد.
استاد سطوح عالی حوزه علمیه با اشاره به اینکه گاهی اعتماد سوزی می‌شود، گفت: اگر اعتماد از بین برود حرف حق شنیده نخواهد شد در این اعتماد‌سازی کمی ریسک لازم است که بحمدلله شما این جرئت را دارید.
در کنار جلب اعتماد مردم مشکلات آن‌ها را هم پیگیری کنید
آیت‌الله مکارم شیرازی هم در دیدار رئیس رسانه ملی با اشاره به سوابق دکتر جبلی گفت: سوابق و عملکرد شما نشان می‌دهد که می‌توانید در رسانه ملی تحولات شگرفی را ایجاد کنید تا هم برنامه‌های صدا و سیما بیشتر دیده شود و هم مردم نسبت به آن اعتماد بیشتری داشته باشند. وی با بیان اینکه باید از تجربه و اندوخته خود برای رسیدن صدا و سیما به یک دانشگاه اسلامی استفاده کنید افزود: در کنار جلب اعتماد مردم، مشکلات آن‌ها را هم پیگیری کنید.
آیت‌الله مکارم شیرازی ارتباط تنگاتنگ با حوزه‌های علمیه را برای صداوسیما ضروری دانست و گفت: باید از ظرفیت حوزه برای ارتقای برنامه‌های دینی استفاده شود. وی توجه به جوانگرایی را امری عقلانی و شایسته دانست و گفت: موضوع اصلی این است که روح جوانی، فکر جوانی و اندیشه جوانی را زنده کنیم. آیت‌الله مکارم شیرازی با انتقاد از هدف برخی برنامه‌ها که صرفاً جنبه سرگرمی دارد، گفت: لازم است کارشناسانی به کارگیری شوند که برنامه‌ها را هدفمند و در جهت اصلاح امور جامعه تولید و پخش کنند.
برنامه رسانه ملی در دوره جدید
رئیس رسانه ملی هم در ابتدای دیدار‌ها شعار رسانه ملی در دوره جدید را هویت محوری و عدالت گستری عنوان کرد و گفت:رسانه ملی در دوره جدید تمام تلاش خود را برای بازسازی و تقویت هویت ملی دینی و انقلابی به کار خواهد گرفت.
جبلی با بیان اینکه تلاش می‌کنیم صدای مردم برای حکومت و بیانگر خدمات نظام اسلامی برای مردم باشیم افزود: رسانه ملی موظف است از داشته‌های مردم در حوزه‌های مختلف از جمله:دین، فرهنگ، اخلاق، اقتدار و وحدت محافظت کند و واسطه‌ای امین میان مردم و دولت باشد. وی توجه به عدالت را یکی از اساسی‌ترین رویکرد‌های رسانه ملی عنوان کرد و گفت: همان طور که حکومت امانتدار مردم است، رسانه ملی هم ضامن امانت مردم است و در این مسیر از هیچ کوششی فروگذار نخواهد کرد.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار