کد خبر: 1070152
تاریخ انتشار: ۰۳ آذر ۱۴۰۰ - ۲۲:۰۰
دبیرکل آژانس اتمی مدعی شد که گفتگو‌های او درباره مسائل باقی‌مانده پادمانی با ایران بی نتیجه بود
مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی پس از بازگشت از ایران درباره مذاکراتش با مقامات ایرانی پیرامون موضوعات باقی‌مانده پادمانی گفت: «این مذاکرات و رایزنی‌های گسترده برای رسیدگی به مسائل پادمانی باقی‌مانده ایران نتیجه‌ای نداشت.»

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی پس از بازگشت از ایران درباره مذاکراتش با مقامات ایرانی پیرامون موضوعات باقی‌مانده پادمانی گفت: «این مذاکرات و رایزنی‌های گسترده برای رسیدگی به مسائل پادمانی باقی‌مانده ایران نتیجه‌ای نداشت.» اظهارات گروسی درباره به توافق نرسیدن با ایران پیش از برگزاری جلسه شورای حکام و در آستانه هفتمین دور مذاکرات هسته‌ای وین از سنگ‌اندازی این مقام آژانس در مسیر توافق هسته‌ای حکایت دارد و گویا توافق هسته‌ای ایران این روز‌ها یک مدعی خارج از ۱+۵ پیدا کرده است.

تنها چند ساعت پس از آنکه هواپیمای «رافائل گروسی»، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روز چهار شنبه در فرودگاه وین به زمین نشست، «لارنس نورمن» روزنامه «وال استریت ژورنال» به نقل از مدیرکل گزارش داد که مذاکرات او با مقامات ایرانی در تهران در خصوص موضوعات باقی‌مانده پادمانی بی‌نتیجه مانده است. گروسی روز قبلش در تهران میهمان مقامات ایرانی بود و هم با رئیس سازمان انرژی اتمی و هم وزیرخارجه ایران دیدار کرد و پس از بازگشت از تهران مدعی بی‌نتیجه بودن مذاکراتش شد. وال استریت ژورنال گزارش خود را از سفر گروسی به تهران با استناد بیانیه‌ای اعلام کرد که مدیرکل آژانس منتشر کرده بود. در این بیانیه گروسی ضمن تأکید بر اینکه مذاکره با ایران باید به نتیجه برسد، تصریح کرد که آژانس خواهان احیای ظرفیت نظارتی و بازرسی‌های این نهاد در ایران است.
رافائل گروسی روز چهار شنبه همچنین نشست خبری در وین برگزار کرد و در این نشست در پاسخ به سؤال خبرنگار رویترز درباره سفرش به تهران گفت: هنوز موضوعات باقی مانده است و گفتگو با مقام‌های ایرانی ادامه دارد. ما دیروز نتوانستیم به توافق برسیم. مدیرکل آژانس در ادامه افزود گفت: مذاکرات موفقیت‌آمیز نبود. من خواهان احیای ظرفیت نظارت و بازرسی آژانس هستم.

از گروسی تهران تا گروسی وین
این اظهارات گروسی در وین پیش از برگزاری نشست شورای حکام در ظهر چهار شنبه به وقت تهران عنوان می‌شد و درست برخلاف اظهارات مثبت او در تهران بود. «رافائل گروسی» شامگاه دوشنبه وارد تهران شده بود و در تهران گفتگو با رئیس سازمان انرژی اتمی را فشرده خواند و گفت: دنبال این هستیم مذاکرات را با ایران ادامه دهیم تا زمینه‌های مشترکی را پیدا کنیم و به نتیجه‌گیری مثبتی برسیم. با وجود چنین اظهاراتی در تهران، مدیرکل آژانس در وین رویکرد دیگری را درباره ایران اعلام کرد و روی به نتیجه نرسیدن گفتگو با مقامات ایرانی تأکید کرد. این اظهارات گروسی در وین در حالی عنوان شد که یک روز قبل از آن «حسین امیرعبداللهیان»، وزیر امور خارجه ایران در نخستین دیدارش با مدیرکل آژانس که به درخواست چندباره و پی‌درپی خود گروسی نیز انجام شده بود، به اهمیت کار فنی، حرفه‌ای و بی‌طرفانه آژانس انرژی اتمی تأکید کرد و گفت که ایران برای تعامل سازنده با آژانس در چارچوب موافقتنامه پادمان جدی است و نسبت به تقویت اعتماد متقابل و همکاری‌های دو طرف ابراز امیدواری کرد. گروسی نیز در دیدار با وزیر خارجه ایران ضمن تأکید بر رویکرد فنی، حرفه‌ای و بی‌طرفانه آژانس، سفر خود به تهران را نشانه‌ای از اراده برای گفتگو و درک متقابل، حل مسائل و ارتقای همکاری‌ها با جمهوری اسلامی ایران برشمرد و از آمادگی آژانس برای حل و فصل موضوعات باقی مانده طی ماه‌های آتی در همکاری نزدیک با جمهوری اسلامی ایران خبر داد.
گروسی حتی در تهران چندین بار تأکید کرده بود که هیچ انحرافی در برنامه‌های هسته‌ای ایران مشاهده نکرده و این موضوع را «محمد اسلامی»، رئیس سازمان انرژی اتمی در نشست خبری با حضور خود گروسی مورد اشاره و تأکید قرار داده بود، هرچند گروسی پس از خروج از ایران سخنان دیگری را درباره سفرش به تهران عنوان کرد.
مدیرکل آژانس همچنین در تهران در گفت‌وگویی با پرس. تی. وی درباره علت سفرش به تهران گفته بود که رابطه ایران و آژانس دائمی و با روندی مستمر است. در این گفتگو علاوه بر این گروسی روند مذاکرات در تهران را بسیار سازنده خواند و گفت: شماری از موارد مهم در سطح فنی هستند که باید در مورد آن‌ها صحبت کنیم و در حال پرداختن به آن‌ها هستیم.
ادعای نرسیدن به نتیجه در مذاکرات با مقامات ایرانی از سوی گروسی در شرایطی عنوان شده که سفر اخیر گروسی به تهران چهارمین سفر وی بعد از تصدی این سمت است. او دو بار در دولت دوازدهم به تهران سفر کرد و دو بار هم در دولت سیزدهم و تاکنون هیچ ممانعتی برای دیدار‌ها و مذاکرات او با مقامات ایرانی ایجاد نشده، اما گروسی با وجود این سفر‌ها و دیدار‌ها مدعی دست نیافتن به نتیجه می‌شود. این در حالی است که دیدار‌ها و روابط ایران با آژانس تاکنون هزینه‌هایی نیز برای تهران در بر داشته و افشای برخی اطلاعات طبقه‌بندی شده از مسائل هسته‌ای ایران که در کمال همکاری در اختیار آژانس قرار داده شده، از جمله پرهزینه‌ترین نتایج همکاری ایران و آژانس بوده است. درز اطلاعات طبقه‌بندی شده از آژانس حتی مورد اشاره گروسی نیز قرار گرفته و مدیرکل آژانس در گفتگو با پرس. تی. وی درباره درز اطلاعات محرمانه از این نهاد بین‌المللی اعلام کرد آژانس هیچ ظرفیتی برای کنترل این موضوع ندارد.

فرافکنی بحرین و تل‌آویو همزمان با گروسی
ادعای دست نیافتن به نتیجه در مذاکره با تهران که از سوی گروسی مطرح شده، با برخی اتهام‌زنی‌های منطقه‌ای علیه ایران همراه شده است. روز چهارشنبه، «عبداللطیف بن رشید الزیانی»، وزیر خارجه بحرین نیز در مصاحبه‌ای اختصاصی با شبکه صهیونیستی «آی۲۴نیوز» به گزافه‌گویی علیه ایران پرداخت و مدعی شد: «دستیابی ایران به جایگاه سلاح اتمی قطعاً یک تحول فاجعه‌بار نه تنها برای منطقه، بلکه برای کل جهان خواهد بود». وزیر امور خارجه بحرین در ادامه این ادعا افزود: توانمند ساختن ایران برای باج‌گیری بخش‌های بزرگی از جهان از طریق تهدید هسته‌ای خود، دلیلی بر این است که چرا آنقدر مهم است که نمی‌توان اجازه داد رخ دهد. همچنین هیئت وزیران عربستان سعودی در نشست کشور‌های خلیج فارس و امریکا، سیاست ایران را خصمانه خواند و از جامعه بین‌الملل خواستار متوقف کردن ایران در «دستیابی به سلاح‌های اتمی» شد. از سوی دیگر در تداوم ادعا‌های بی‌سند سران رژیم صهیونیستی در زمینه تلاش ایران در ساخت بمب اتمی، «آویگدور لیبرمن» وزیر دارایی رژیم اسرائیل روز سه شنبه مدعی شد که ایران می‌تواند در بازه زمانی پنج‌ساله به بمب اتمی دست یابد. وی که در نشستی درباره برنامه‌ریزی نظامی تل‌آویو علیه ایران صحبت می‌کرد، افزود که چنین پیشرفتی تحت تأثیر مذاکرات کنونی ایران با قدرت‌های جهانی بر سر یک توافق جدید، قرار نخواهد گرفت. این در حالی است که سران این رژیم بار‌ها چنین ادعا‌های مطرح کرده و مدعی شده بودند که ایران تنها چند ماه با ساخت بمب اتمی فاصله دارد. از جمله این افراد «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر پیشین رژیم صهیونیستی بوده که بار‌ها در داخل فلسطین اشغالی و مجامع بین‌المللی مدعی شده که ایران در حال ساخت سلاح اتمی است. ادعا‌ها علیه ایران در حالی مطرح می‌شود که بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تاکنون بار‌ها از تأسیسات هسته‌ای ایران بازدید کرده‌اند، اما هرگز مدرکی که نشان دهد برنامه صلح آمیز انرژی هسته‌ای ایران به سمت مقاصد نظامی انحراف داشته باشد، پیدا نکرده‌اند. در این شرایط به نظر می‌رسد حملات لفظی علیه ایران از سوی رژیم صهیونیستی همزمان با برخی رژیم‌های عربی متحد در راستای سنگ‌اندازی در مسیر دستیابی به توافق در هفتمین دور مذاکرات وین صورت می‌گیرد؛ اقدامی که در وین نیز از سوی مدیرکل آژانس دنبال می‌شود.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار