کد خبر: 1071345
تاریخ انتشار: ۱۳ آذر ۱۴۰۰ - ۲۲:۰۰
در نشست خبری مطرح شد

دبیر بیستمین جشنواره بین‌المللی نمایش‌های آیینی و سنتی در نشست خبری این جشنواره نبود توجه لازم از سوی دانشگاه‌ها به نمایش‌های آیینی و سنتی را دلیل ضعف آموزش در این زمینه دانست.
داود فتحعلی‌بیگی، دبیر جشنواره بیستم نمایش‌های آیینی و سنتی در نشست خبری این رویداد گفت: در سال ۶۸ وقتی جشنواره راه‌اندازی شد ۱۳گروه شرکت کردند و بخش شبیه‌خوانی و نقالی نبود. از دوره دوم یا سوم یک شبیه‌خوان برجسته به نام هاشم فیاض همت و در بخش شبیه‌خوانی شرکت کرد. رفته‌رفته نه تنها بخش شبیه‌خوانی گسترده شد بلکه بخش‌های دیگر نیز در جشنواره راه‌اندازی شد.
وی ضمن ارائه گزارشی از بخش‌های بیستمین جشنواره بین‌المللی نمایش‌های آیینی و سنتی ادامه داد: ما در این دوره از جشنواره میزبان طیف‌های مختلف سنی از نونهال تا پیرمرد هستیم که در گونه‌های مختلف نمایش‌های آیینی و سنتی حضور دارند. با وجود اینکه حرکت این جشنواره به خاطر برگزاری یک سال در میان، لاک‌پشتی است ولی تجربیات به جوان‌ها منتقل شده است.
فتحعلی‌بیگی متذکر شد: در بخش آموزش ضعیف هستیم، زیرا در دانشگاه‌ها به نمایش‌های آیینی و سنتی توجه نمی‌شود. ما در بحث انتخاب و حضور هنرمندان و گروه‌ها در این دوره از جشنواره نیز به این نکته توجه کرده‌ایم که هم حق کسی ضایع نشود و هم پذیرای جوان‌هایی که کار‌های قابل قبولی ارائه داده بودند، باشیم.
دبیر بیستمین جشنواره بین‌المللی نمایش‌های آیینی و سنتی درباره چرایی برگزاری آنلاین جشنواره یادآور شد: زمانی که جلسات تصمیم‌گیری درباره نحوه برگزاری جشنواره بود، با پیک شیوع کرونا مواجه بودیم و اعضای برخی گروه‌ها نیز مبتلا به این ویروس شده بودند، ما در آن مقطع زمانی حتی مجبور به تعطیلی تمرین‌ها شدیم، از این رو تصمیم گرفتیم برای حفظ امنیت جانی گروه‌ها، جشنواره را به صورت آنلاین برگزار کنیم، ضمن اینکه برگزاری آنلاین امکان تماشای آثار جشنواره برای طیف گسترده‌ای از مخاطبان حتی در خارج از کشور فراهم می‌کند. در ادامه این نشست حمیدرضا اردلان، دبیر هشتمین سمینار بین‌المللی نمایش‌های آیینی و سنتی گفت: ۲۳۰ مقاله طی هشت دوره ارائه شده که ۶۰ مقاله از استادان، پژوهشگران و کارشناسان خارجی بوده است. توجه ما در این دوره از ابتدا به میان‌رشته‌ای‌ها بوده است. وی ادامه داد: این جریان پژوهشی- علمی ارتباط خوبی با دانشگاه‌ها برقرار کرده است. در این دوره پژوهشگرانی از کشور‌های فنلاند، فرانسه، کره‌جنوبی، صربستان، گرجستان، اسپانیا و هند حضور دارند.
محمدحسین ناصربخت، قائم مقام جشنواره بیستم نیز در ادامه نشست گفت: یکی از فعالیت‌ها در این جشنواره انتشار پژوهش‌هایی در زمینه نمایش‌های آیینی و سنتی است. از ابتدای شکل‌گیری جشنواره نمایش‌های آیینی و سنتی این امر مورد توجه قرار گرفته بود. بیستمین جشنواره بین‌المللی نمایش‌های آیینی و سنتی از ۱۶ تا ۲۱ آذر برگزار می‌شود.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار