کد خبر: 1071614
تاریخ انتشار: ۱۵ آذر ۱۴۰۰ - ۲۲:۰۰
این روز‌ها روز دانشجو است و سران سه قوه همانگونه که وعده کرده بودند، در جمع دانشجویان حضور پیدا کردند با این تفاوت که بیشتر شنونده بودند تا گوینده. هرچند بعد از جلسات برخی دانشجویان از روند جلسات ابراز نارضایتی کردند و البته یک روز در سال برای دانشجوی مطالبه‌گر زمان اندکی است.

این روز‌ها روز دانشجو است و سران سه قوه همانگونه که وعده کرده بودند، در جمع دانشجویان حضور پیدا کردند با این تفاوت که بیشتر شنونده بودند تا گوینده. هرچند بعد از جلسات برخی دانشجویان از روند جلسات ابراز نارضایتی کردند و البته یک روز در سال برای دانشجوی مطالبه‌گر زمان اندکی است.
رئیس مجلس شورای اسلامی صبح دیروز به دانشگاه شهید بهشتی رفت و به سؤالات متعدد دانشجویان درباره مسائل کشور پاسخ داد. رئیس قوه قضائیه هم دیروز در فضایی صریح و صمیمانه دیداری چند ساعته با دانشجویان داشت. امروز نیز رئیس‌جمهور به دانشگاه شریف می‌رود.
در دیدار چند ساعته رئیس دستگاه قضا با نمایندگان تشکل‌های دانشجویی، حجت‌الاسلام اژه‌ای ضمن گرامیداشت مناسبت ۱۶ آذر و روز دانشجو، با بیان اینکه موتور محرک بسیاری از امور از جنبش دانشجویی شروع شده و امروز به ثمر نشسته است، گفت: امروز بسیاری از اقدامات مستمر و پیوسته عدالت‌خواهانه و مبارزه با ظلم و ستم به گونه‌ای است که در حال تبدیل شدن به یک فرهنگ عمومی است و این بسیار جای خرسندی و خوشحالی دارد. وی با تأکید بر اینکه اگر جنبش‌ها و مقاومت‌های دانشجویی نبود شاید ما امروز در این موقعیت نبودیم، بیان کرد: دانشجویان عزیز ما قبل از انقلاب شکنجه و شهید شدند و حین انقلاب در صف اول برای تهییج و بسیج کردن مردم حضور داشتند. با آغاز جنگ تحمیلی نیز تمام‌عیار در صف اول بودند به گونه‌ای که بسیاری از شهدای گرانقدر و فرماندهان بزرگ ما از این طیف بودند.
جریان دانشجویی باید اثرگذار باقی بماند
رئیس قوه قضائیه افزود: این جریان دانشجویی اثرگذار، همچنان در عرصه‌ها و ساحت‌های مختلف اعم از قبل انقلاب و حین انقلاب و تا زمان دفاع از حریم اهل بیت ادامه داشته است تا جایی که بعضی از مدافعان حرم از دانشجویان هستند. محسنی‌اژه‌ای خاطرنشان کرد: در مقاطع مختلف دانشجویان در حوزه و دانشگاه، چراغی بودند که راه را برای دیگران روشن کردند و امروز هم در عرصه‌های مختلف سازندگی و خدمت‌رسانی و هر صحنه‌ای که نیاز بود، جلودار و پیش‌قدم بودند و به مردم کمک کردند.
رئیس دستگاه قضا همچنین در بخش دوم نشست و پس از استماع مطالبات مطرح شده از سوی دانشجویان، بیان کرد: مطمئن هستم این نشست‌ها و شنیدن این نقد‌های صریح همراه با آرامش و متانت حتماً و قطعاً برای بنده و همه مسئولان مؤثر و مفید است، اما عزیزان لازم است بدانید مشکلات زیاد است و باید آن‌ها را اولویت بندی کنیم.
مشکل این است که با هم گفتگو نمی‌کنیم
رئیس قوه قضائیه افزود: نگاه مردم به مسئولان، تحق عدالت، کاهش اختلاف طبقاتی، رانت، فساد و سایر مسائل است و سؤال این است که چرا این مسائل در عمل دیده نمی‌شوند؟ باید مشترکات و مفترقات را بررسی کنیم. بر این اساس بنا بر این شد که اشکالات گزارش‌های واصله رفع شود و اگر نکته مثبتی دیده شد به دنبال راهکار برای توسعه بخشی به آن باشیم. اژه‌ای دور بودن و فاصله داشتن مسئولان، مدیران و مردم از یکدیگر را یکی از موانع تحقق همراهی با یکدیگر برای حل مشکلات عنوان کرد و گفت: مشکل مهمی که وجود دارد این است که ما نسبت به حل مشکلات گفتگو نمی‌کنیم در حالی که لازم است روی مشترکات خود تمرکز کرده و در مورد افتراقات بحث و بررسی داشته باشیم. این موارد را می‌توان با بحث و گفتگو کاهش داد.
در برخورد با فساد اقتصاد تردیدی وجود ندارد
رئیس قوه قضائیه با اشاره به مطالبه دیگر دانشجویان پیرامون برخورد و مبارزه با فساد و تأکید بر اهمیت آن، خاطرنشان کرد: در برخورد با فساد اقتصادی تردیدی وجود ندارد. فساد اقتصادی از درون تهی می‌کند و جلو می‌رود و فساد سیاسی را به همراه دارد، اما باید ریشه‌یابی کرد و بعد با ریشه برخورد شود. بیشتر پرونده‌های ما منشأ بانکی دارد و همه قبول داریم در برخورد با فساد باید با ریشه آن‌ها برخورد کرد، اما چگونه؟ کجا باید تمرکز کنیم و چقدر باید برای آن از فکر، توان جسمی و آبروی خود هزینه کنیم؟ می‌خواهیم وارد مبارزه شویم و مبارزه هزینه دارد. نه شما و نه ما نباید در این روند مأیوس و سرخورده شویم.
رئیس دستگاه قضا با اشاره به اهمیت مسائلی مانند اختلاف طبقاتی، مسائل زیست محیطی و مسائل پیرامون زمین‌خواری گفت: آغاز کلید خوردن تغییر کاربری‌ها و زمین‌خواری‌ها در وزارت جهاد کشاورزی است و در آنجا باید سفت بگیریم، نه اینکه زمین‌خواری صورت گیرد بعد اقدامات تخریب را انجام دهیم. باید از شکل‌گیری پول‌های باد آورده در این سیستم جلوگیری شود، زیرا پول بادآورده سیاست و قدرت ایجاد می‌کند.
محسنی‌اژه‌ای با اشاره به درخواست دانشجویان در خصوص نحوه واگذاری‌ها، ادامه داد: واگذاری‌ها دست وزارت اقتصاد است. دولت در حال حاضر سلسله اموالی دارد که به موجب اصل ۴۴ باید واگذار شود و اگر در اختیار دولت باشد بهره‌وری لازم را ندارد و حتی زیان‌ده خواهد بود، زیرا دولت آن را پر هزینه اداره می‌کند، بنابراین نگهداری آن به هیچ وجه مقرون به صرفه نیست.
تا نقد نکنیم کار‌ها پیش نمی‌رود
رئیس قوه قضائیه با طرح این سؤال که واگذاری این اموال چگونه باید انجام شود، گفت: اگر دولت بخواهد اموال را نگه دارد زیان‌ده است و اگر بخواهد واگذار کند نیازمند امر کارشناسی است که بررسی شود به چه کسی و به چه قیمتی واگذار شود. وی با اشاره به کارشناسی‌های صورت گرفته در پرونده بابک زنجانی و اختلاف‌نظر‌های عجیب در کارشناسی‌های صورت گرفته در این پرونده گفت: در کارشناسی اولیه در این پرونده ارزش زمینی که گودبرداری شده بود ۲۹۵ میلیارد تومان تخمین زده شد و در اعتراض‌های متعدد به کارشناسی‌ها، در نهایت کارشناسی ارزش زمین به ۸ هزار میلیارد تومان رسید.
محسنی اژه‌ای با اشاره به موضوع هفت تپه، تأکید کرد: در بهمن ماه سال ۱۳۹۹ حکم قطعی برای هفت تپه صادر شد تا به دولت بازگردانده شود، اما دولت سابق گفت من به هیچ عنوان نمی‌توانم آن را اداره کنم. حکم ابلاغ نشد تا ۳۱ مردادماه ۱۴۰۰ پیگیری کردیم و در نهایت به دولت برگردانده شد.
وی افزود: نکته این است که وارد هر مسئله شدیم تا زمان به نتیجه رساندن آن، پیگیری‌ها را ادامه دهیم. تا ما نقد نکنیم کار‌ها پیش نمی‌رود، البته نقد باید با زبان خوب باشد. رئیس قوه قضائیه در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه اسناد عادی منشأ بسیاری از پرونده‌های قضایی هستند، گفت: با جدیت موضوع تبدیل اسناد عادی به اسناد رسمی را که در مجلس مطرح است پیگیری می‌کنیم.
در این جلسه نمایندگانی از بسیج دانشجویی، جامعه اسلامی دانشجویان، دانشجویان مستقل، دفتر تحکیم وحدت، جنبش عدالتخواه دانشجویی، انجمن اسلامی، دانشگاه آزاد اسلامی، دانشگاه علوم قضایی و گروه‌های جهادی دانشجویی حضور داشته و به بیان نقطه‌نظرات خود پرداختند.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار