کد خبر: 1071805
تاریخ انتشار: ۱۷ آذر ۱۴۰۰ - ۲۲:۰۰
سازمان بسیج سازندگی در راستای رفع محرومیت و اشتغالزایی در مناطق محروم، این‌بار به حل مشکلات آبی در ۷ هزارو ۲۰۰ روستای کشور روی آورده‌است. در این راستا هم قرارگاه امام حسن (ع) پیشگام شده و نیرو‌های خود را در بسیاری از روستا‌های هدف، مستقر کرده‌است.
علیرضا سزاوار

سازمان بسیج سازندگی در راستای رفع محرومیت و اشتغالزایی در مناطق محروم، این‌بار به حل مشکلات آبی در ۷ هزارو ۲۰۰ روستای کشور روی آورده‌است. در این راستا هم قرارگاه امام حسن (ع) پیشگام شده و نیرو‌های خود را در بسیاری از روستا‌های هدف، مستقر کرده‌است.
سال گذشته قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) با فرماندهی سردار سرلشگر سلامی و با همکاری آستان قدس رضوی و سازمان بسیج برای کاهش بخشی از مشکلات جاری مردم و آبادانی استان‌های محروم تشکیل شد.
اختصاص ردیف اعتباری برای نخستین‌بار
امسال مشکل تنش آبی در برخی از استان‌های کشور به شدت روی آب شرب، آب مورد نیاز دام، آب تالاب‌ها و آب کشاورزی تأثیر گذاشت. در این راستا سپاه و بسیج نه‌تن‌ها در صف اول امداد‌رسانی بودند؛ بلکه در نوسازی تصفیه‌خانه‌ها، ایستگاه‌های آبرسانی و آبرسانی سیار هم به استان‌های درگیر کمک کردند. سال گذشته شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور و سازمان بسیج سازندگی تفاهمنامه‌ای را به امضا رساندند که براساس آن طرح‌های آبرسانی روستایی و مناطق کمتر برخوردار با سرعت بیشتر و با استفاده از ظرفیت‌های بسیج عملیاتی شوند.
براساس این تفاهمنامه قرار شد سازمان بسیج سازندگی با هدف محرومیت‌زدایی از مناطق محروم به خصوص در بخش تأمین آب به کمک شرکت‌های آب و فاضلاب آمده و طرح‌های آبرسانی روستایی را با سرعت بیشتر وارد مرحله عملیاتی کند.
گرچه برنامه‌های مدونی در خصوص آبرسانی به مناطق محروم تدوین شده، اما قرار نیست بسیج در همه روستا‌ها و مناطق ورود کند، بلکه این ورود در برخی بخش‌ها و روستا‌هایی خواهد بود که محرومیت شدیدی دارند. ضمن اینکه مشکلات حاشیه‌نشین‌ها هم نادیده گرفته نشده و علاوه برآن کمک بسیج به مناطق محروم، در حاشیه شهر‌هایی که محرومیت وجود دارد هم حل مشکلات آبی در دستور کار است.
مجلس شورای اسلامی هم در خصوص طرح‌های آبرسانی بسیج به کمک این نهاد آمده‌است. رئیس سازمان بسیج سازندگی از اختصاص ردیف اعتباری برای نخستین‌بار از سوی مجلس شورای اسلامی پیرامون حل مشکلات آبی خبرداد.
محرومیت‌زدایی، وظیفه همیشگی بسیج
در همین راستا رئیس سازمان بسیج سازندگی کشور روز گذشته به خبرگزاری بسیج گفت: هر چند بسیج سازندگی متولی اشتغال کشور نیست، اما کمک‌کننده و نهاد تسهیل‌گر در این امر مهم و بازوی دولت است. با روی کار آمدن دولت سیزدهم که رویکرد محرومیت‌زدایی و مردمی دارد همکاری ما رشد فزاینده‌ای پیدا کرده و پروژه‌های آبرسانی هم بر عهده گرفته‌ایم. محرومیت‌زدایی همواره به عنوان یک وظیفه برای سپاه و بسیج مطرح بود، اما از سال گذشته این موضوع تبدیل به یک مأموریت درکنار سایر وظایف شده و براساس آن مقرر شد درکنار مأموریت تأمین امنیت نیرو‌های بسیج در هر نقطه که نیاز است برای برطرف شدن محرومیت وارد عمل شده و درکنار سایر دستگاه‌ها اقدام کند. سردار محمد زهرایی افزود: مشکل آب یکی از مسائل مهم کشور است و بسیج نیز در پروژه‌های آبرسانی مغفول مانده مثل آبرسانی به روستا‌ها به کمک دولت آمد و برای آبرسانی به ۷ هزار و ۲۰۰ روستا با کمک وزارت نیرو و مجلس و قرارگاه امام حسن (ع) پای کار آمده‌ایم. سازمان بسیج سازندگی با بهره مندی از ظرفیت نیروی انسانی و ماشین‌آلات فراوانی که در اختیار دارد برای کمک به طرح‌های آبرسانی پیشگام خواهد بود.
با برنامه پای کار آمده‌ایم
زهرایی با بیان اینکه صحبت‌هایی برای تأمین آب کشاورزی ۵ هزار و ۵۰۰ روستا در پروژه‌هایی، چون قنات و کانال‌کشی انجام داده‌ایم، افزود: بسیج سازندگی در پروژه‌های بزرگ و کلان آبرسانی ورود پیدا نمی‌کند، چون ماهیت کار ما کار جهادی و مردم‌پایه است.
وی با اشاره به مشکلات آب افزود: مشکلات آب در تمام کشور وجود دارد که در بسیاری از استان‌ها شاهد هستیم و در سطح ملی باید اقدام شود.
رئیس سازمان بسیج سازندگی کشور ادامه داد: برای آب کشاورزی نیز با گاویون‌بندی، احداث استخر، قنات و کانال‌کشی سر مزارع، صحبت‌های اولیه برای ۵ هزار و ۵۰۰ روستا انجام شده‌است. ورود جهادگران به برنامه‌های محرومیت‌زدایی براساس تأکید قانونی است و برای آن هم طرح‌های کلان محرومیت‌زدایی تدوین شده و با برنامه پای کار آمده‌ایم.
گفتنی است تکیه فعالیت‌های بسیج سازندگی در سپاه‌های استانی هم امسال روی فعالیت‌های عمرانی به خصوص آبرسانی، تعمیر قنات‌ها، تعمیر‌خانه و ساخت خانه برای محرومین متمرکز شده‌است. ایجاد اشتغال در مناطق مختلف روستایی، تشکیل صندوق‌های قرض‌الحسنه و تعاونی‌ها در روستا‌ها از دیگر برنامه‌های مهم بسیج سازندگی است، اما اقدامات آبرسانی امسال فوریت ویژه‌ای برای این نهاد پیدا کرده‌است.
سازمان بسیج سازندگی تمام توانایی خود را با استفاده از هزاران مهندس بسیجی و ۱۷ هزار گروه جهادی که ۳۰ درصد آن‌ها تجربه فعالیت در محرومیت‌زدایی دارند، به کار گرفته‌است.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار