کد خبر: 1071896
تاریخ انتشار: ۱۹ آذر ۱۴۰۰ - ۱۲:۱۵
پژوهشگران دانشگاه یل به رهبری آریا مانی استاد پزشکی و ژنتیک ژنی را کشف کردند که بر بیماری کبد چرب غیرالکلی تاثیرگذار است.
سرویس جامعه جوان آنلاین: به نقل از وب سایت دانشگاه یل، محققان این دانشگاه به رهبری آریا مانی استاد پزشک و ژنتیک دانشگاه یک ژن جدید کشف کرده‌اند که می‌توان برای درمان بیماری کبد چرب غیرالکلی و مقاومت به انسولین آن را هدف گرفت.

محققان متوجه شدند جهش در ژن Dyrk ۱ b با اختلالی به نام سندروم متابولیک مرتبط است. این سندروم خطر ابتلاء به بیماری‌های قلبی عروقی و دیابت را به شدت افزایش می‌دهد. هم اکنون دارو‌های متعددی برای درمان بیماری کبد چرب در حال توسعه است. اما تحقیق ذکر شده یکی از نخستین مطالعاتی است که نقش ژن مذکور را در بیماری کبد چرب غیر الکلی (NAFLD) و مقاومت به انسولین بررسی می‌کند.

محققان به رهبری آریا مانی متوجه شدند افزایش بیان ژن یک نشانگر افزایش خطر هایپرلیپیدمیا، بیماری کبد چرب، بیماری التهاب کبدی و فیبروسیس است. همچنین ان‌ها متوجه شدند mTORC ۲ (یک کمپلکس پروتئینی حساس به راپامایسین) در تأثیر Dyrk ۱ b مداخله می‌کند و احتمالاً یک هدف درمانی بالقوه برای بیمارانی با بیماری کبد چرب غیر الکلی باشد.

فعال شدن mTORC ۲ در سطح ملکولی تکثیر سلولی و متابولیسم را تنظیم می‌کند. این امر مقاومت به انسولین را ایجاد می‌کند. حال آنکه که هدف گرفتن ژن Dyrk ۱ b به کاهش مقاومت به انسولین منجر می‌شود.

این پژوهش در «ژورنال تحقیقات بالینی» منتشر شده است.
منبع: مهـــر
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار