کد خبر: 1072902
تاریخ انتشار: ۲۷ آذر ۱۴۰۰ - ۲۲:۰۰
زهرا چیذری

کند شدن سرعت اینترنت در ماه‌های اخیر یکی از چالش‌هایی است که همه کاربران فضای مجازی با آن مواجه بوده‌اند. وزیر ارتباطات هم در نخستین نشست خبری خود در پاسخ به سؤالات خبرنگاران با تأکید بر اینکه اینترنت با کیفیت حق‌الناس است ضمن پذیرش وضعیت نامناسب سرعت اینترنت به خصوص در بخش اینترنت ثابت بر عزم دولت سیزدهم برای راه‌اندازی شبکه ملی اطلاعات و همچنین طرح توسعه فیبر نوری و ۲۰میلیون پورت پرسرعت در سراسر کشور تأکید کرد؛ اقداماتی که با اجرای آن‌ها مشکل سرعت اینترنت هم برطرف خواهد شد. به گفته وی شبکه ملی اطلاعات دو بال اساسی دارد؛ بال اول یک شبکه پرسرعت در کشور و بال دوم، خدمات است. از همین رو بر اساس شبکه ملی اطلاعات، وزارت ارتباطات می‌خواهد انواعی از سرویس‌های متنوع و پرسرعت را در اختیار مردم قرار دهد.

عیسی زارع‌پور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات روز گذشته بعد از چهار ماه از آغاز مسئولیتش، نخستین نشست رسانه‌ای خود را برگزار کرد. طرح صیانت از فضای مجازی و کندی سرعت اینترنت اصلی‌ترین سؤالاتی بود که در این نشست از وزیر تازه نفس ارتباطات و فناوری اطلاعات پرسیده شد. وی نیز در خلال این نشست درباره برنامه‌های دولت سیزدهم در توسعه شبکه ملی اطلاعات توضیحاتی ارائه کرد؛ شبکه‌ای که انگار سرعت اینترنت هم با راه‌اندازی و تکمیل آن اصلاح خواهد شد.
۲ بال شبکه ملی اطلاعات
زارع‌پور در این نشست با توضیح درباره اهمیت توسعه شبکه ملی اطلاعات با اشاره به توسعه شبکه ملی اطلاعات در کشور‌های دیگر گفت: «شبکه ملی اطلاعات دو بال اساسی دارد؛ بال اول یک شبکه پرسرعت در کشور است. بال دوم، خدمات است. از همین‌رو بر اساس شبکه ملی اطلاعات، وزارت ارتباطات می‌خواهد انواعی از سرویس‌های متنوع و پرسرعت را در اختیار مردم قرار دهد.»
وی با برشمردن سه دسته خدمات قابل‌پیش‌بینی در این حوزه گفت: «خدمات دولت الکترونیک، خدمات عمومی و خدمات پایه کاربردی سه گروه دسته اصلی است که قصد خدمت‌رسانی در آن را داریم.»
وزیر ارتباطات با تأکید بر اینکه سال‌هاست در کشور بحث دولت الکترونیک دنبال می‌شود و پیشرفت خوبی نداشته‌ایم، گفت: «با نگاه خوشبینانه رشد در این حوزه ۴۰ درصد است و آن هم به شکل جزیره‌ای که این رشد جزیره‌ای به این معنی است که دستگاه‌ها چندین سامانه مختلف برای خود دارند.»
وزیر ارتباطات تأکید کرد: «اگر بخواهیم عدالت و شفافیت را محقق کنیم و امضا‌های طلایی را از بین ببریم، باید به سمت توسعه خدمات الکترونیکی دولت برویم.»
زارع‌پور درباره اهمیت خدمات الکترونیکی گفت: «دنبال این هستیم که همه دستگاه‌ها مکلف شوند ظرف یک مدت محدود پنجره واحد خدمات الکترونیکی را راه‌اندازی و حداقل ۳۰‌درصد خدمات خود را در آنجا ارائه کنند تا مردم تا پایان سال با یک بار احراز هویت به حداقل ۳۰ درصد از خدمات دولت الکترونیکی دست پیدا کنند.»
موضع وزارت ارتباطات برای رفع فیلتر توئیتر
وی درباره موضع وزارت ارتباطات برای رفع فیلتر توئیتر و یوتیوب هم گفت: «این یک تصمیم‌گیری جمعی است و وزارت ارتباطات تنها یک رأی دارد و هر زمان که از ما بخواهند، نظر خودمان را در قالب این رأی اعلام می‌کنیم.»
زارع پورخاطر نشان کرد: «هر پلتفرمی که قواعد ما را بپذیرد، اجازه فعالیت در کشور را دارد و شاه‌بیت نظر ما در مورد طرح حمایت از حقوق کاربران این است که پلتفرم‌های خارجی باید الزامات ما را بپذیرند؛ همانطور که بحث حاکمیت فضای مجازی، نگرانی همه کشور‌ها و یکی از دغدغه‌های جدی است که حتی دولت‌ها به تازگی در اجلاس IGF لهستان آن را مطرح کرده‌اند؛ چراکه پلتفرم‌ها در صورت نبود قواعد و ضابطه، باعث خلع سلاح دولت‌ها می‌شوند و نمی‌توان حقوق مردم را از طریق آن‌ها استیفا کرد.»
۵ برابر شدن بودجه فضایی
وزیر ارتباطات با اشاره به برنامه‌های دولت سیزدهم برای حوزه فضایی گفت: «ما معتقدیم که صنعت فضایی روی زمین، خاک‌بازی است و بخش زیادی از این صنعت وابسته به پرتاب ماهواره‌ها است، اما متأسفانه در هشت سال گذشته توجه جدی به این موضوع نشد. ما باید به جمع شش کشوری که امکان ارسال ماهواره به مدار ژئو زمین را دارند، تبدیل شویم.»
وزیر ارتباطات تأکید کرد: «اتفاقات خوبی در حال رخ دادن است که یکی از آن‌ها پنج برابر شدن بودجه فضایی برای سال ۱۴۰۱ است که از سوی دولت پیشنهاد شده و پیش‌بینی می‌کنیم سال آینده با تثبیت لایه لئو، جمهوری اسلامی قطب منطقه در این حوزه شود و در صورتی که موانع برطرف شود، ماهواره‌های در نوبت، پرتاب می‌شوند.»
سرعت و کیفیت اینترنت حق‌الناس است
زارع‌پور با بیان اینکه در سال‌های گذشته برای توسعه اینترنت ثابت بسیار عقب ماندیم، ادامه داد: «مشکل فعلی کیفیت اینترنت و عدم توسعه ارتباطات ثابت مربوط به چند ماه نیست. گزارش یکی از سایت‌های مرجع در اندازه‌گیری سرعت اینترنت (speed test) نشان می‌دهد که وضعیت ما در حوزه اینترنت همراه بین رتبه‌های ۷۴ تا ۷۰ بوده‌است، اما این ارزیابی در حوزه اینترنت ثابت رتبه ۱۴۲ ایران را در بین ۱۸۰ کشور نشان می‌دهد که رتبه خوبی نیست. در ۱۰ سال گذشته در توسعه اینترنت سازه خوب عمل نکردیم، در حالی که در همه کشور‌ها دسترسی به اینترنت ثابت ارجحیت دارد. جهت‌گیری کشور‌های پیشرفته این است که دسترسی کاربران از طریق شبکه‌های ثابت فراهم شود و فشار روی شبکه موبایل به دلیل محدودیت فرکانس وجود نداشته باشد.»
زارع‌پور با اشاره به ظرفیت شبکه ارتباطی کشور گفت: «ما در مورد شبکه زیرساخت مشکلی نداریم و هم اکنون ۳۴ میلیون ترابیت ظرفیت شبکه ارتباطی کشور است که تا سال ۱۴۰۱، ۲۰ ترابیت یعنی ۷۰ درصد ظرفیت فعلی به این شبکه اضافه خواهد شد و در بلند‌مدت نیز موضوع توسعه شبکه دسترسی فیبر نوری را دنبال خواهیم کرد. از سوی دیگر مأموریت ویژه به رگولاتوری داده‌ایم که موضوع سرعت و کیفیت اینترنت را که حق‌الناس است، دنبال کند.»
تا پایان سال اپراتور کودک راه‌اندازی می‌شود
وزیر ارتباطات با بیان اینکه فضای مجازی دارای نقاط قوت و چالش است که باید برای آن تدبیر کرد، گفت: «حتی کشور‌های صاحب پلتفرم نیز نگران نوجوانان و کودکان در فضای مجازی هستند و برای آن تدبیر می‌کنند، اما ما در این زمینه خوب عمل نکردیم. همه دستگاه‌های حاکمیتی کشور باید پای کار بیایند تا فضای سالم و مفید را برای کودکان ایجاد کنیم، ما به عنوان وزارت ارتباطات مأموریت به اقدامات ایجابی داریم و بر این اساس راه‌اندازی اپراتور کودک را تا پایان سال خواهیم داشت. این خدمات شامل سیمکارت، محتوای مربوط به کودک و نوجوان و سخت‌افزار‌های اختصاصی برای کودکان در این فضا است.»

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار