کد خبر: 1073225
تاریخ انتشار: ۳۰ آذر ۱۴۰۰ - ۲۱:۰۰
مسئول بسیج سازندگی زنجان در گفتگو با «جوان»
خدمات بسیج سازندگی در استان‌ها و شناسایی نیاز‌های مناطق محروم و رفع آن‌ها همچنان ادامه دارد. در کنار این اقدامات، راه‌اندازی صندوق‌های قرض‌الحسنه و پرداخت تسهیلات به کارآفرینان توانسته گام خوبی در جهت اشتغالزایی و کاهش بیکاری در روستا‌ها باشد.

خدمات بسیج سازندگی در استان‌ها و شناسایی نیاز‌های مناطق محروم و رفع آن‌ها همچنان ادامه دارد. در کنار این اقدامات، راه‌اندازی صندوق‌های قرض‌الحسنه و پرداخت تسهیلات به کارآفرینان توانسته گام خوبی در جهت اشتغالزایی و کاهش بیکاری در روستا‌ها باشد. در همین راستا سپاه انصارالمهدی (عج) استان زنجان طی سال‌های اخیر برنامه و طرح‌های زیادی را به اجرا درآورده که برای آگاهی از آن‌ها به سراغ فرشاد پیری مسئول بسیج سازندگی این نیرو رفتیم تا در گفت‌وگویی از اقدامات آن‌ها آگاه شویم.
یکی از اقدامات خوبی که در سپاه انصارالمهدی (عج) انجام می‌شود، حمایت از طرح‌های اقتصاد مقاومتی است. بسیج سازندگی زنجان در این‌باره چه کار‌هایی انجام داده است؟
سال گذشته تمام طرح‌هایی که در رابطه با اقتصاد مقاومتی ارائه می‌شد، به صورت خاص مورد حمایت قرار می‌گرفت. این کار در سال جاری هم ادامه دارد و تسهیلات اقتصاد مقاومتی در مناطق روستایی و مشاغل خانگی خرد به عموم مردم ارائه می‌شود. در همین رابطه و برای ماه‌های باقیمانده از سال جاری هم ۳۰میلیارد تومان تسهیلات اقتصاد مقاومتی در استان زنجان در نظر گرفته شده تا در حوزه اشتغالزایی پروژه‌های مرتبط با این مبحث هزینه شود؛ ضمن اینکه باید اعلام کنم سازمان بسیج سازندگی در عرصه‌های مختلف ۳۰۰برنامه در دستور کار دارد که تاکنون ۲۳۷میلیارد تومان برای اجرای پروژه‌ها و ۴۷میلیارد تومان هم برای پروژه‌های اقتصادی مقاومتی در قالب تسهیلات ارائه شده و این کار تا پایان سال ادامه دارد.
در زمینه ساخت مسکن چه اقداماتی داشته‌اید؟
ساخت مسکن برای محرومان بسیار حائز اهمیت است و سپاه استان نگاه ویژه‌ای به این عرصه دارد. بر همین اساس یکی از اقدامات اساسی در زمینه برگزاری کنگره ۳ هزار و ۵۳۵ شهید استان زنجان، احداث ۵هزار باب مسکن محرومین توسط دستگاه‌های اجرایی بود که به نام شهدا تقدیم این خانواده‌ها شد.
وقتی کرونا شهر‌ها را فرا گرفته بود، رزمایش کمک‌های مؤمنانه در جهت حمایت از نیازمندان و آسیب‌دیدگان از این بیماری اجرایی شد. زنجان در این رابطه چه کار‌هایی کرده است؟
مهم‌ترین هدف بسیج سازندگی خدمت‌رسانی و محرومیت‌زدایی در مناطق محروم، روستایی و مرزی است و همچنین بحث اشتغالزایی از دغدغه‌های این نهاد است که به هیچ زمان و مکانی محدود نمی‌شود.
با آغاز بیماری کرونا و مشکلات اقتصادی مردم تا پایان سال گذشته بیش از ۲۵۷هزار بسته معیشتی به همت قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) در بین نیازمندان استان توزیع و ۴۷ زندانی غیرعمد نیز آزاد شد.
اهدای ۵۸۲سری جهیزیه به نوعروسان و تهیه یکهزار تبلت دانش‌آموزی با کمک خیران و رساندن آن‌ها به دست محصلین کم‌برخوردار در قالب رزمایش کمک مؤمنانه انجام شد.
در کنار این‌ها پخت و توزیع ۲۰۰ هزار پرس غذای گرم و ۶۰ هزار بسته بهداشتی و همچنین ۳۲۰ مورد خدمات مسکن از دیگر اقدامات این سازمان است.
در عرصه محرومیت‌زدایی ۵۰ میلیارد تومان و خدمات‌رسانی ۱۲۵میلیارد تومان هزینه شده است. سعی کرده‌ایم در تمام عرصه‌ها بتوانیم یاری رسان مردم و به خصوص جامعه نیازمند و کم‌برخوردار باشیم و در این راه ۵۰ هزار نفر در قالب گروه‌های جهادی در مناطق محروم در حال خدمت‌رسانی هستند.
معمولاً اولویـــــت‌های برنامه‌ریزی‌های بسیج سازندگی زنجان در چه حوزه‌هایی است؟
طرح‌های بسیج سازندگی کوتاه‌مدت، فراگیر، عام‌المنفعه و عمومی است. تفاوت این سازمان با سایر مراکز دولتی به دلیل ویژگی‌های خاص آن از جمله اجرای طرح‌های کوتاه‌مدت و زودبازده است که جهادگران در هشت عرصه عمران و آبادانی، منابع طبیعی و کشاورزی، بهسازی و زیباسازی مدارس، اشتغالزایی، خدمات‌درمانی و بهداشتی، آموزش فنی و حرفه‌ای و برگزاری کلاس‌های تقویتی و جبرانی و مشاوره تحصیلی خدمات‌رسانی می‌کند.
اصلی‌ترین خدمات بسیج سازندگی در زمینه‌های احداث و ترمیم مدارس، راه‌های روستایی، تأمین آب شرب، کاشت نهال، احیای قنات، تعمیرات لوازم جانبی مدارس، ویزیت بیماران، تهیه جهیزیه، کمک‌های مؤمنانه، تهیه دارو و واکسیناسیون افراد در روستا‌های محروم است.
آمار و تعداد گروه‌های جهادی در استان زنجان چقدر است؟
در حال حاضر هزار و ۵۴ گروه جهادی در استان زنجان فعالیت دارند که ۵۵۱ گروه در قالب جغرافیامحور در مساجد و محلات خدمت‌رسانی کرده و ۲۷۸ گروه جهادی مربوط به جامعه زنان است. ۸۴ گروه جهادی دانش‌آموزی و دانشجویی در استان فعال است و ۱۴۱گروه جهادی نیز در اقشار مختلف بسیج خدمات‌رسانی می‌کنند.
بسیج سازندگی سپاه انصارالمهدی (عج) استان زنجان از زمان تشکیل و آغاز به کار بیش از هزار و ۵۷ پروژه اجرا کرده و تاکنون در حوزه محرومیت‌زدایی ۵۰ میلیارد تومان هزینه شده است. تا پایان سال ۹۹ حدود ۴۹۹صندوق قرض‌الحسنه در مساجد استان زنجان راه‌اندازی شده است. همچنین هزینه تأسیس کارگاه‌های خیاطی و صنایع‌غذایی از صندوق‌های قرض‌الحسنه تأمین مالی شده است.
وضعیــــت صندوق‌های قرض الحسنه چطور است؟
۵۱۳ صندوق قرض‌الحسنه از سوی گروه‌های جهادی راه‌اندازی و مشغول خدمات‌رسانی به مردم در مناطق مختلف هستند. این صندوق‌های قرض‌الحسنه ۴۷ میلیارد تومان تسهیلات اشتغالزایی اعطا کرده‌اند و همین تسهیلات سبب شده که بسیاری از جوانان و نوجوانان صاحب کار و اشتغال شوند. تلاش ما این است که فرهنگ صندوق‌های قرض‌الحسنه را در کشور افزایش دهیم، چراکه سود‌های کلان بانکی امروزه مردم را کلافه کرده است.
آیا بعد از حمایت‌های مالی برای راه‌اندازی مشاغل، بسیج سازندگی در ادامه مسیر باز هم در کنار کارآفرینان است؟
برای اینکه تمام کار‌ها به سرانجام برسد، پس از آموزش و توانمند‌سازی افراد برای اجرای پروژه‌های مختلف، به سراغ بازار‌سازی برای فروش محصولات می‌رویم. وقتی از ۵۱۳ صندوق قرض‌الحسنه در مناطق روستایی و شهری استان صحبت می‌کنیم، باید بدانیم از عضویت ۲۲ هزار نفر در این صندوق‌ها صحبت به میان آمده که با ارائه تسهیلات ۴۷ میلیارد تومانی برای ۵ هزار و ۱۰۰ نفر اشتغالزایی شده است.
زنجان هم دچار کم‌آبی شده، آیا اقدامی در رابطه با رفع این مشکل داشته‌اید؟
هم‌اکنون ۶۰ پروژه آبرسانی از سوی بسیج سازندگی در دست اجراست که برخی از این پروژه‌ها به صورت مجتمعی اجرا می‌شود.
گروه‌های جهادی، دستگاه‌های حاکمیتی و مردم در احداث پروژه‌ها کمک کار هستند و طی سال‌های اخیر و با ارائه تسهیلات ۶۰ میلیارد تومانی بیش از ۲ هزار پروژه بسیج سازندگی به نتیجه رسیده است.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار