کد خبر: 1073228
تاریخ انتشار: ۳۰ آذر ۱۴۰۰ - ۲۱:۰۰
واکنش کاربران شبکه‌های اجتماعی به شنیده شدن اخباری مبنی بر حذف ارز ۴۲۰۰تومانی در روز‌های پیش‌رو
شنیدن اخباری مبنی بر حذف ارز ترجیحی ۴۲۰۰تومانی و افزایش یارانه از ابتدای دی واکنش‌های مختلفی در شبکه‌های اجتماعی به همراه داشت

شنیدن اخباری مبنی بر حذف ارز ترجیحی ۴۲۰۰تومانی و افزایش یارانه از ابتدای دی واکنش‌های مختلفی در شبکه‌های اجتماعی به همراه داشت. برخی کاربران این اقدام را شجاعانه و قطع‌کننده دست رانتخواران از ارز دانستند و کاهش تورم را حاصل آن تحلیل کردند، اما برخی نیز از آثار تورمی احتمالی آن و لزوم توجه بیشتر در اجرایی‌سازی آن نوشتند. گروهی از کاربران نیز از دولت خواستند پیش از هر اقدامی، پیوست‌های رسانه‌ای آن را تدبیر کند تا مردم نسبت به این اقدام آگاه شوند. در ادامه بخش‌هایی از واکنش‌های کاربران را در این خصوص مرور کرده‌ایم.
علی کوثری:
عامه مردم باید در مورد مزایای حذف ارز ۴۲۰۰تومانی رانتی کاملاً توجیه شده تا در دام خناسان مافیای غارتگر ارزی گرفتار نشویم، صحبت از هزاران میلیارد پول غارت شده توسط مافیای ارزی است (!) که سفره‌های ملت با قیمت کاخ‌سازی‌ها و اشرافیت آن‌ها تهی شده.

میثم ظهوریان:
قیمت مرغ ۱۵هزار تومان بود. گفتند اگر ارز ۴۲۰۰ تومانی حذف شود مرغ ۳۰ هزار تومان خواهد شد. ارز ۴۲۰۰ حفظ شد و امروز قیمت مرغ ۳۵هزار تومان است. این حکایت برخی دلسوزی‌های این روز‌ها برای مردم است.

مهدی فضائلی:
افزایش و پرداخت یارانه قبل از شروع حذف ارز ترجیحی اقدام شایسته‌ای است در عین حال لازم است با مردم به‌طور شفاف صحبت شود و دلایل اتخاذ این تصمیم، آثار مثبت آن و پیامد‌های منفی کوتاه مدت آن توضیح داده شود.

محمدجواد اخوان:
هر تصمیم اقتصادی که بر سفره مردم تأثیر جدی بگذارد باید با همراه سازی اجتماعی اجرا شود. مهم‌ترین پیش‌نیاز حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی گفتگو با مردم و جلب اطمینان آنان است. مبلغی که دولت برای جبران کاهش قدرت خرید پرداخت خواهد کرد باید قبل از اجرای طرح برای مردم ملموس و واضح شود. #یارانه

عبدالله گنجی:
پایان دادن به ارز فاسدپرور ۴۲۰۰ اقدام شجاعانه و درستی است. پیش‌نیاز اجرای آن توضیح برای مردم است که چطور این مبلغ به دستشان می‌رسد. خیمه زدن دولتمردان در رسانه ملی و واریز مرحله اول مابه‌التفاوت قیمت‌ها قبل از اجرای آن، لازم و ضروری است. از صبح جمعه هم اجرا نشود. #تجربه ۹۸

عباس عبدی:
زمزمه‌های حذف ارز ۴۲۰۰ جدی شده است. اگر این کار انجام شود گام مهمی است و نتیجه مثبت از یکدست شدن کامل قدرت است. کاری که دولت روحانی و امثال آن به دلیل شکاف درونی حکومت، امکان نداشت انجام دهند. نمونه محدودتر آن افزایش قیمت بنزین بود که تبعاتش را دیدیم.

مسعود براتی:
چند سؤال برای تأمل بیشتر: ۱. اثر حذف ارز دولتی بر قیمت اقلام مختلف چه میزان است؟ ۲. اثر آن بر بازار ارز چه خواهد بود؟ افزایشی یا کاهشی یا بدون اثر؟ ۳. مردم چه نگاهی به این سیاست دارند؟ آیا افکارسنجی مناسب صورت پذیرفته؟ ۴. آیا تکانه خارجی می‌تواند اجرای سیاست را تحت تأثیر قرار دهد؟

سیدیاسر جبرائیلی:
اگر واقعاً هدف از حذف ارز ترجیحی مقابله با رانت و فساد است، می‌توان ارز دولتی را در نیما عرضه کرد، مابه‌التفاوت ریالی را به صندوقی با عنوان «حمایت از تولید» واریز کرد و از آنجا مستقیماً به تولیدکننده یارانه داد تا کالای نهایی که به دست مصرف‌کننده می‌رسد، گران نشود و تورم ایجاد نکند.
سعید قاضی:
موافقین فعلی حذف ارز ترجیحی، سال ۹۸ استدلال می‌کردند که ثروتمندان ۱۰ برابر فقرا از یارانه بنزین بهره‌مند می‌شوند، اما وقتی بنزین گران شد مردم جنوب شهر اعتراض کردند نه شمال‌شهرنشین‌ها. چون شوک تورمی سیاست‌های یارانه‌زدایی ثروتمندان را ثروتمندتر و فقرا را فقیرتر می‌کند.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار