کد خبر: 1075275
تاریخ انتشار: ۱۹ دی ۱۴۰۰ - ۲۲:۳۱
حاشیه‌ای بر حمایت ایران از برگزاری المپیک زمستانی پکن و انتقاد از تحریم امریکایی این رقابت‌ها
رئیس کمیته ملی المپیک ایران در نامه‌ای به همتای چینی‌اش با حمایت از برگزاری المپیک زمستانی چین به شدت از رویکرد سیاسی امریکایی‌ها که به تحریم دیپلماتیک مسابقات پرداخته‌اند، انتقاد کرد.
سعید احمدیان

رئیس کمیته ملی المپیک ایران در نامه‌ای به همتای چینی‌اش با حمایت از برگزاری المپیک زمستانی چین به شدت از رویکرد سیاسی امریکایی‌ها که به تحریم دیپلماتیک مسابقات پرداخته‌اند، انتقاد کرد.
۱۵ بهمن در حالی مشعل بازی‌های المپیک زمستانی روشن می‌شود که این رقابت‌ها از چند ماه پیش درگیر حواشی سیاسی شده است. حاشیه‌هایی پررنگ‌تر از متن بازی‌ها، آن‌هم در شرایطی که پکن با میزبانی المپیک زمستانی، اولین شهری است که هم میزبان المپیک تابستانی و هم زمستانی بوده است، اما تحریم دیپلماتیک این بازی‌ها از سوی برخی کشور‌ها با رویکردی سیاسی، بیست و چهارمین دوره بازی‌ها را تحت تأثیر قرار داده است.

تحریم سیاسی ورزش
دوری ورزش از سیاست، اصلی است که همواره مسئولان کمیته بین‌المللی المپیک بر آن تأکید می‌کنند، مانند توماس باخ، رئیس IOC که مداخله سیاسی را به معنای پایان المپیک می‌داند: «مداخله سیاسی می‌تواند به معنای پایان المپیک باشد. همان‌طور که این اتفاق در بازی‌های المپیک باستانی پس از هزار سال به خاطر مداخله امپراطور رم رخ داد. یونانیان باستان می‌دانستند که المپیک فقط در صورت بی‌طرفی سیاسی می‌تواند وجود داشته باشد.» با وجود چنین تأکیدی از سوی رئیس کمیته بین‌المللی المپیک، به نظر می‌رسد برخی کشور‌ها با تحرکات و تصمیم‌های سیاسی می‌خواهند بازی‌های المپیک زمستانی چین را تحت‌الشعاع قرار دهند.
آذرماه بود که امریکایی‌ها اعلام کردند به دلیل نقض حقوق بشر، به‌ویژه سرکوب اویغور‌ها و تبتی‌ها و سرکوب جنبش دموکراسی‌خواهی در هنگ‌کنگ و تهدید علیه تایوان، تصمیم به تحریم دیپلماتیک المپیک زمستانی ۲۰۲۲ پکن گرفته‌اند و مقامات رسمی این کشور سفری به چین برای حضور در این رقابت‌ها نخواهند داشت. البته ورزشکاران امریکایی در المپیک زمستانی حضور خواهند داشت. پس از تصمیم امریکا، برخی از کشور‌های هم‌پیمان ایالات متحده هم به تحریم‌کنندگان دیپلماتیک بیست و چهارمین دوره مسابقات پیوستند.
پس از تصمیم سیاسی برخی کشورها، چین خواهان جلوگیری از ورود سیاست به ورزش شد و از این تصمیم به شدت انتقاد کرد. وانگ ونبین، سخنگوی وزارت خارجه چین می‌گوید: «ایالات متحده امریکا، بریتانیا، کانادا و استرالیا با تحریم دیپلماتیک المپیک، مرتکب یک اشتباه شده‌اند. آن‌ها بهای اشتباه خود را خواهند پرداخت. تأکید می‌کنم که چین هیچ یک از این کشور‌ها را اصلاً دعوت نکرده است. مقامات حکومتی این کشور‌ها چه بیایند و چه نیایند، بازی‌های موفقیت‌آمیزی در پکن برگزار خواهد شد. ورزش ربطی به سیاست ندارد و دخالت سیاسی در المپیک، کار درستی نیست.»

حمایت ایران از المپیک زمستانی چین
دیروز بود که کمیته ملی المپیک ایران از برگزاری بازی‌های زمستانی ۲۰۲۲ در چین حمایت کرد و رضا صالحی‌امیری، رئیس این کمیته در نامه‌ای به همتای چینی‌اش، تصمیم امریکا را ضربه به منشور المپیک دانست. در نامه صالحی‌امیری به ژونگ ون گو، رئیس کمیته ملی المپیک چین آمده است: «سلام صمیمانه مرا از کمیته ملی المپیک جمهوری اسلامی ایران پذیرا باشید. بدین وسیله حمایت خود را از برگزاری بیست و چهارمین دوره بازی‌های المپیک زمستانی پکن ۲۰۲۲ اعلام می‌داریم. بیانیه دولت امریکا و تحریم دیپلماتیک بازی‌های المپیک زمستانی پکن ۲۰۲۲، اقدام خصمانه و دخالت آشکار جهت تضعیف روند برگزاری این بازی‌ها است که بیانگر موضع‌گیری آن دولت و برخی کشور‌های همسو به منظور منتسب نمودن تحریم‌ها و تعمیم آن به بازی‌های المپیک زمستانی است. تحریم دیپلماتیک بازی‌های المپیک زمستانی پکن و حضور نیافتن مقامات سیاسی ایالات متحده، شرکا و متحدان در مراسم افتتاحیه و اختتامیه این بازی‌ها، نمایانگر افزایش تحریم‌های مستبدانه امریکا با هدف ایجاد اخلال، نیل به خواسته‌ها و اهداف شوم آن دولت است.
اقدام عامدانه و جانبدارانه دولتمردان امریکا بیانگر سوءاستفاده از جنبش المپیک به منظور آسیب رساندن و کمرنگ نمودن حلقه اتحاد ملت‌ها است که نظیر آن در سال‌های ۱۹۸۰ و ۱۹۸۴ نیز رخ داد. تحریم دیپلماتیک اخیر این بازی‌ها از سوی دولت امریکا نمونه بارز استفاده ابزاری از رویداد المپیک برای دستیابی به مقاصد قدرت‌طلبانه، افزایش تنش‌ها و ترویج استبداد در جهان است. کمیته ملی المپیک جمهوری اسلامی ایران مخالف تحریم دیپلماتیک دولت امریکا بر بازی‌های المپیک زمستانی پکن ۲۰۲۲ است، چراکه این اقدام منجر به نقض روح المپیک و در تناقض با اصول آن است.»

ورزش باید عاری از سیاست باشد
حمایت ایران از برگزاری المپیک زمستانی در چین در شرایطی است که در هفته‌های اخیر، تصمیم سیاسی امریکا در تحریم دیپلماتیک این مسابقات واکنش‌های منفی زیادی را به همراه داشته است. سازمان ملل در نشست مجمع عمومی صلح‌نامه المپیک پکن را تأیید و بر بی‌طرفی سیاسی این رقابت‌ها تأکید کرده است. آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل هم گفته است دعوت چین برای حضور در رقابت‌ها را پذیرفته است.
روسیه هم با حمایت از پکن از واشنگتن به خاطر تحریم دیپلماتیک بازی‌های المپیک زمستانی انتقاد کرده است. دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین در بیانیه‌ای گفت: «موضع ما این است که بازی‌های المپیک باید عاری از سیاست باشد.» استانیسلاو پوزنیاکوف، رئیس کمیته المپیک روسیه هم این تحریم را بی‌معنا خوانده است: «جنبش المپیک از جنبش‌های سیاسی فاصله می‌گیرد و این مسائل نیز منحصراً یک ماهیت سیاسی دارد. بنابراین نمی‌توانم به طور قطعی از این اظهارات حمایت کنم، زیرا ما به خوبی به یاد داریم که تلاش‌های سیاسی و شرکت نکردن ورزشکاران در المپیک‌های ۱۹۸۰ و ۱۹۸۴ به چه چیز‌هایی منجر شد.»

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار