کد خبر: 1075470
تاریخ انتشار: ۲۱ دی ۱۴۰۰ - ۲۱:۰۰
حضور گروه‌های جهادی در کهگیلویه و بویراحمد که در لیست استان‌های کم‌برخوردار قرار دارد، قوت قلبی است برای محرومان و نیازمندانی که در مناطق مختلف آن چشم به راه حضور افرادی نشسته‌اند که دردهایشان را می‌بینند و بی‌منت به درمان آنان می‌پردازند.
محمد‌رضا هادیلو

حضور گروه‌های جهادی در کهگیلویه و بویراحمد که در لیست استان‌های کم‌برخوردار قرار دارد، قوت قلبی است برای محرومان و نیازمندانی که در مناطق مختلف آن چشم به راه حضور افرادی نشسته‌اند که دردهایشان را می‌بینند و بی‌منت به درمان آنان می‌پردازند. طی همین چند هفته اخیر گروه‌های جهادی متشکل از پزشکان و متخصصان با حضوردر روستا‌های کم‌برخوردار خراسان، دشتک و مادوان در حوزه‌های دندانپزشکی، داخلی، آسم و آلرژی، عفونی، روانشناسی و مامایی از ویزیت و معاینه تا دارو و جراحی‌ها را به صورت رایگان انجام دادند. ضمن اینکه گروه جهادی بسیج جامعه کشاورزی نیز با برپایی کلینیک سیار دامپزشکی در منطقه سخت گذر بیش از ۴۱۶ هزار دام را واکسیناسیون کرد.

رسیدگی به امور بهداشت و درمان ساکنان مناطق محروم از جمله خدماتی است که در برنامه گروه‌های جهادی قرار دارد.
شهرستان دنا به مرکزیت شهر سی‌سخت در کهگیلویه‌وبویراحمد دارای دو بخش مرکزی و پاتاوه است و حدود ۵۰ هزار نفر جمعیت دارد. چندی پیش یک گروه جهادی از طرف بسیج جامعه پزشکی به دو روستای کم‌برخوردار دنا رفت تا به وضعیت سلامت خانواده‌های محروم رسیدگی کند.
دکتر محمدحسین امینی که سرپرستی این گروه جهادی را بر عهده داشت، در مورد اقدامات و خدمات ارائه شده، می‌گوید: «ارائه این خدمات درمانی رایگان از سوی گروه جهادی بسیج جامعه پزشکی تیپ ۴۸ فتح کهگیلویه و بویراحمد انجام شد.»
وی گفت: «پزشکان متخصص داخلی، آسم و آلرژی، عفونی، روانشناسی و مامایی این گروه جهادی را در سفر به روستا‌های کم‌برخوردار خرسان، دشتک شهرستان دنا همراهی کرده و تمام خدماتی که ارائه شد به صورت رایگان بود.»
این پزشک جهادگر ادامه می‌دهد: «بیش از ۴۰۰ نفر از اهالی این روستا‌ها در این اردوی پزشکی ویزیت شده و بعد به صورت تخصصی مورد معاینه و درمان قرار گرفتند.»
به گفته امینی، این گروه جهادی علاوه بر ارائه خدمات درمانی رایگان ۱۵۰بسته حمایتی نیز بین نیازمندان روستا‌های خرسان و دشتک شهرستان دنا توزیع کردند.

مراقبت از دام‌ها و طیور
گروه جهادی بسیج جامعه کشاورزی در باشت دو رزمایش در مناطق محروم این شهرستان برگزار کرد که با برپایی کلینیک سیار دامپزشکی در منطقه سخت گذر به ارائه خدمات رایگان به مردم و دامداران پرداخت.
رسیدگی به امور نیازمندان در هر منطقه با منطقه دیگر فرق می‌کند و این تخصص گروه‌های جهادی است که قبل از ورود به روستایی محروم، ابتدا نیازسنجی کرده و خدمات را براساس احتیاجات ساکنان ارائه می‌کنند.
با توجه به اینکه در مناطق مختلف کهگیلویه و بویراحمد دامداری جزو مشاغل اصلی مردم به شمار می‌آید، مراقبت از این دام‌ها به منزله حفظ شغل و سرمایه آنهاست. بر همین اساس واکسینه کردنشان بسیار اهمیت دارد که به همت بسیجیان و گروه‌های جهادی حدود ۴۱۶ هزار رأس دام در برابر بیمار‌های مختلف واکسینه شدند. وقتی گروه‌های جهادی و بسیجیان دامپزشک در منطقه سخت گذر پیچاب باشت حضور یافتند، مسئولیت آن‌ها را ستار غلامی گنجه بر عهده داشت.
اردوی جهادی یا بهتر بگوییم رزمایشی که با هدف رصد و معاینه سلامت و بهداشت دام‌ها و افزایش تولید محصولات دامی مناطق محروم این استان برگزار شد.
غلامی گنجه درباره برنامه‌ها و اقدامات گروه‌های جهادی می‌گوید: «در برخی رزمایش‌ها، گروه‌های جهادی به صورت تخصصی وارد عمل می‌شوند که در مورد اخیر هم متخصصان کشاورزی و دامپزشکی در روستا‌های محروم برای معاینه رایگان دام‌های سبک مستقر شدند و با انجام عملیات و اقدامات پیشگیرانه و بهره‌گیری از تمامی ظرفیت‌ها و امکانات بسیج و اداره دامپزشکی، نسبت به ارائه آموزش برای افزایش سطح آگاهی دامداران و معاینه دام در روستا‌های کم‌برخوردار اقدام کردند.»
وی با تأکید بر اینکه در سال جاری تا کنون ۱۳۰هزار قطعه طیور در قالب گروه جهادی در مناطق محروم استان واکسیناسیون شدند، ادامه می‌دهد: «دامداری سنتی، انگل و کمبود ویتامین در دام‌ها مهم‌ترین مشکلات دام‌های معاینه شده در قالب رزمایش گروه جهادی دامپزشکی بسیج جهاد کشاورزی بود.»
در مورد «سخت گذر پیچاب» خوب است بدانیم که این منطقه در ۱۶۰کیلومتری یاسوج مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد و ۷۰کیلومتری شهر باشت واقع شده که به دلیل سخت‌گذر بودن جاده ارتباطی، برای گذر از مسیر ۴۰کیلومتری از روستای ده بزرگ تا پیچاب باید بیش از سه ساعت وقت صرف کرد.

معاینه روزانه یکهزار نفر
شهر مادوان هم شاهد برپایی اردوی جهادی بود که به همت سپاه فتح کهگیلویه و بویراحمد و شبکه بهداشت بویراحمد انجام شد.
در این اردوی جهادی ۵۰نفر از نفرات کادر درمان، پزشک، متخصص، روانشناس، پرستار و دیگر نیرو‌های مورد نیاز حضور داشتند که در دو نقطه مادوان پایین و مادوان بالا مستقر شدند. جالب اینکه به علت مراجعه زیاد مردم در حوزه دندانپزشکی ارائه خدمات چندین روز ادامه یافت تا همه شهروندان بتوانند نیازهایشان را رفع کنند.
رئیس بسیج جامعه پزشکی سپاه فتح با بیان اینکه در این اردوی جهادی هم ویزیت و معاینه‌ها و هم دارو‌های مورد نیاز بیماران رایگان بود، می‌گوید: «به صورت متوسط روزانه نزدیک به یکهزار نفر پذیرش می‌شدند.»
دکتر علی ساداتی‌نژاد، با بیان اینکه صد و هشتاد و هشتمین برنامه جهادی پزشکی است که در سال‌جاری در استان انجام می‌شود، ادامه می‌دهد: «نفوس شهر مادوان ۴۳هزار نفر است که بیشتر جمعیت آن در حاشیه شهر واقع شده‌اند که با توجه به نیازسنجی‌های انجام شده سعی کردیم متناسب با کمبود‌ها خدمات‌رسانی کنیم. پزشک عمومی، پزشک متخصص عفونی و داخلی و خدمات دندانپزشکی توسط چهار دانشجوی دندانپزشکی و سه دندان پزشک مرکز بهداشت شهید دامیده بویراحمد ارائه شد که با لوازم خود به این منطقه آمده بودند که تلاش کردند سلامت ساکنان را ارتقا دهند.»

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار