کد خبر: 1075664
تاریخ انتشار: ۲۲ دی ۱۴۰۰ - ۲۲:۳۰
پیونگ‌یانگ در فاصله زمانی کمتر از یک هفته، دو بار آزمایش موشکی انجام داد. پس از دومین آزمایش، ژاپن و امریکا به شدت از این اقدام انتقاد کردند
آزاده‌سادات عطار

پیونگ‌یانگ در فاصله زمانی کمتر از یک هفته، دو بار آزمایش موشکی انجام داد. پس از دومین آزمایش، ژاپن و امریکا به شدت از این اقدام انتقاد کردند. واشنگتن ضمن اعلام نارضایتی از سیاست‌های موشکی پیونگ‌یانگ، از حل و فصل اختلافات در چارچوب مذاکره سخن گفته است؛ رویکردی که به زعم رویترز، می‌توان آن را به دیپلماسی موشکی کره‌شمالی تعبیر کرد.

با روی کار آمدن دموکرات‌ها در امریکا، سیاست دولت قبلی در مذاکره که دونالد ترامپ رئیس‌جمهور سابق، مصرانه آن را دنبال می‌کرد دیگر در مرکز توجه کاخ سفید قرار ندارد و حالا پیونگ‌یانگ دارد با آزمایش‌های موشکی توجه دولت امریکا را به خود جلب می‌کند. بامداد سه‌شنبه، وزارت دفاع کره‌جنوبی اعلام کرد که کره‌شمالی موشک بالستیکی را با برد بیش از ۷۰۰ کیلومتر و در ارتفاع ۶۰ کیلومتری به سمت دریای شرق شلیک کرد. رسانه دولتی کره‌شمالی به نقل از ارتش این کشور هم آزمایش موشک مافوق صوت را تأیید و اعلام کرد که این موشک به هدف تعیین شده در آب‌ها در فاصله هزارکیلومتری برخورد کرده است. کیم جونگ اون، رهبر این کشور که برای نخستین بار طی دو سال گذشته در چنین مراسمی شرکت می‌کرد، از دانشمندان نظامی کره‌شمالی خواست هر چه بیشتر در جهت تقویت مداوم توان استراتژیک نظامی کشور از نظر کمی و کیفی و مدرن‌سازی بیشتر ارتش تلاش کنند. آزمایش این موشک مافوق صوت دومین پرتاب موشک کره‌شمالی در کمتر از یک هفته محسوب می‌شود. پیش از این نیز کیم سونگ، نماینده کره‌شمالی در سازمان ملل با تأکید بر حق این کشور برای انجام آزمایش‌های موشکی، گفته بود که این کشور هیچ قصدی برای استفاده از این فناوری‌ها علیه هیچ کشوری ندارد.
موضع مشابه ژاپن و امریکا
با این حال، آزمایش موشکی پیونگ‌یانگ، واکنش مثبت توکیو و واشنگتن را به دنبال نداشت. نوبو کیشی، وزیر دفاع ژاپن روز چهار شنبه به خبرنگاران گفت که توکیو مراتب اعتراض خود را از مسیر دیپلماتیک به کره‌شمالی اعلام کرده است و افزود: «طبق برآورد‌های دولت ژاپن، موشک کره‌شمالی تقریباً ۵۰ کیلومتر ارتفاع گرفته و سرعت آن به ۱۰ ماخ (۱۲ هزار کیلومتر بر ساعت) رسیده است.» همچنین، هیروکازو ماتسونو، دبیر کابینه ژاپن، رشد سطح تکنولوژی موشکی کره‌شمالی را قابل توجه خواند و اضافه کرد که این موضوع توکیو را ملزم می‌کند که اقدامات تقویتی دفاعی اتخاذ کند. جن ساکی، سخنگوی وزارت خارجه امریکا هم در جمع خبرنگاران به پرسشی در این مورد پاسخ داد: «بر اساس ارزیابی‌های ما این آزمایش موشکی تهدید فوری برای نیرو‌های امریکایی یا سرزمین و متحدان ما نداشت.»‌وی افزود که آزمایش موشکی کره‌شمالی نقض قطعنامه‌های مختلف شورای امنیت و تهدیدی برای همسایگان آن است. ساکی گفت: «جامعه بین المللی از کره‌شمالی می‌خواهد از اقدامات تحریک آمیز بیشتر خودداری کرده و وارد گفتگو و تعامل پایدار شود.» این مقام کاخ سفید ادامه داد که واشنگتن به مشورت با متحدان و شرکای خود در این زمینه ادامه می‌دهد.
حربه تکراری تحریم در دست بایدن
قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد همه آزمایش‌های موشکی بالستیک کره‌شمالی را ممنوع کرده و تحریم‌هایی را در مورد این برنامه‌ها اعمال کرده است. خبرگزاری رویترز در گزارشی با عنوان «دیپلماسی موشکی کره‌شمالی»‌در اشاره به آزمایش‌های موشکی اخیر کره‌شمالی نوشت که این کشور با استفاده از این تاکتیک تلاش می‌کند تا توجه امریکا را برای بازگشت به تعامل دیپلماتیک جذب کند. این خبرگزاری غربی اگرچه این تاکتیک را شکست خورده می‌داند، اما تلویحاً تلاش برای حل دیپلماتیک مسائل میان دو طرف را هم رد نکرده است. پروفسور کیم هیون ووک از آکادمی ملی دیپلماتیک کره وابسته به دولت این کشور معتقد است: «کره‌شمالی خواستار مذاکره با امریکاست.»‌وی با اشاره به گرایش‌های پیونگ‌یانگ به چین، درباره سیاست دولت جو بایدن در برابر کره‌شمالی گفت: «رویکرد بایدن این است که کره‌شمالی را نه به وسیله تعامل بلکه به وسیله بازدارندگی مدیریت کند. اگر کره‌شمالی اقدام تحریم‌کننده نظامی صورت دهد، در این صورت بایدن روی تحریم تمرکز خواهد کرد. تحریم‌ها سخت‌تر و سیاست بازدارندگی نیز تقویت می‌شود.»‌در این گزارش آمده است که به نظر می‌رسد، سیاست باراک اوباما، رئیس‌جمهور اسبق امریکا که سال‌ها بر ترس و بی‌ثباتی استوار بود، به این منتهی شود که کیم جونگ اون نیز بلندپروازی‌های هسته‌ای‌اش را احیا کند.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار