کد خبر: 1087286
تاریخ انتشار: ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۴:۱۸
نماینده مردم آذربایجان‌شرقی در مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه مراغه جایگاه ویژه تاریخی دارد، گفت: رصدخانه این شهر تنها به آذربایجان یا ایران تعلق ندارد بلکه اثری جهانی است و باید برای بازسازی آن از بودجه ملی و بین‌المللی هزینه شود.

حجت‌الاسلام محمدتقی پورمحمدی  در شورای اداری این شهرستان که با حضور وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری برگزار شد، افزود: خواجه نصیرالدین طوسی در دوره ایلخانی مراغه را به یک مرکز بزرگ علمی تبدیل کرد و فعالیت‌های علمی آن دوران در سطح جهانی اثر گذاشت.

وی با بیان اینکه خواجه کتابخانه بزرگی با ۴۰۰ هزار جلد کتاب خطی در کنار رصدخانه ایجاد کرده بود، اظهار داشت: در آن زمان که از ابزارهای چاپ و نشر خبری نبود، جمع‌آوری ۴۰۰ هزار جلد کتاب خطی، اقدامی بزرگ با بودجه حکومتی بود و بر همین اساس نیز به گفته مرحوم آیت‌الله ملکوتی جمع کثیری از عالمان و دانشمندان کلام، فلسفه، ریاضیات، نجوم و هیئت در مراغه جمع شده بودند.

به گفته «آیت‌الله پورمحمدی» طی آن دوران شخصیت‌های بزرگی چون سهروردی و قطب‌الدین شیرازی برای مدتی نیز در مراغه درس خواندند و علما و دانشمندان بسیاری نیز برای علم‌اندوزی به مراغه آمدند که به ندرت از آنان یاد می‌شود.

وی خطاب به وزیر میراث فرهنگی و همچنین گردشگران این کهن‌شهر اظهار داشت: چندین روز برای بازدید از آثار تاریخی این شهر زمان نیاز است و جای خالی پایگاه ملی در آن احساس می‌شود.

امام جمعه مراغه همچنین کاوش در رصدخانه و بازسازی آن را مورد تاکید قرار داد و اظهار داشت: مراغه مساجد تاریخی متعددی دارد که از جمله آنها می‌توان به مسجد ملارستم اشاره کرد.

وی اضافه کرد: حریم این مسجد تاریخی به آزادسازی نیاز دارد و در مجموع به نظر می‌رسد ارتقای سطح اداره میراث فرهنگی مراغه ضروری است زیرا شهری با این همه اثر نمی‌تواند با یک دفتر نمایندگی با اختیارات محدود اداره شود.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر