کد خبر: 1088245
تاریخ انتشار: ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۷:۰۷

تولیدکنندگان بزرگ مرغ، روغن خوراکی، لبنیات و تخم‌مرغ معتقدند حذف ارز ترجیحی به درستی یک جراحی بزرگ در پیکره اقتصادی کشور توصیف می‌شود و برای تولیدکننده و مصرف کننده سودمند خواهد بود چراکه به اصلاح الگوی مصرف منجر می‌شود.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما‏، حبیب اسدالله نژاد، مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی، حذف ارز ترجیحی را عامل جلوگیری از هدر رفت سرمایه‌های ملی دانسته و می‌گوید: «این اقدام افزایش بهره‌وری در تولید را به دنبال خواهد داشت. اگرچه با اجرای این طرح، قیمت نهاده‌ها افزایش می‌یابد، اما این امر سبب مدیریت و دقت بیشتر بر تولید خواهد شد و باعث می‌شود تا مرغ با وزن پایین‌تر و سن کمتر عرضه شود.»
وی با بیان اینکه افزایش بهره‌وری در تولید از دیگر تبعات مثبت حذف ارز ترجیحی است، می‌افزاید: «در این شرایط، علاوه بر افزایش کیفیت و سطح سلامت غذایی مردم، تولید در واحد‌های مرغداری نیز اقتصادی‌تر می‌شود. البته در حال حاضر قیمت اعلامی، پایین‌تر از قیمت تمام شده تولید است و باید اصلاح شود.»
امیرهوشنگ بیرشک، دبیر انجمن صنفی صنایع روغن نباتی ایران نیز اصلاح نظام یارانه‌ای را یک تصمیم بزرگ اقتصادی خواند و می‌گوید: «حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی و پرداخت مستقیم یارانه به مردم، یک جراحی مهم اقتصادی است و ما از این تصمیم دولت استقبال می‌کنیم.»
وی با اشاره به تغییر قیمت‌ها در پی اجرای این طرح، اظهار می‌دارد: «براساس اعلام ستاد تنظیم بازار، روغن نباتی۸۱۰ گرمی سرخ کردنی به قیمت ۶۲ هزار تومان و روغن پخت و پز آفتابگران ۸۱۰ گرمی ۶۳ هزار تومان عرضه خواهد شد و سایر اقلام روغن خوراکی در حجم و بسته‌بندی‌های مختلف قیمت‌های متفاوت خواهد داشت.»
دبیر انجمن صنفی صنایع روغن نباتی مصرف حساب شده و هدفمند را از جمله آثار این تغییرات دانست و می‌افزاید: «تولیدکنندگان قطعاً از اجرای این طرح راضی‌اند و امیدواریم که دغدغه‌هایی مانند سرمایه در گردش نیز با همراهی وزارت جهاد کشاورزی و بانک کشاورزی رفع شود.»
آرامش بازار و بازگشت قیمت‌ها
حمید کاشانی، مدیرعامل اتحادیه مرکزی مرغ تخم‌گذار میهن نیز حذف ارز ترجیحی را به نفع اقتصاد کشور دانسته و می‌گوید: «این کاری بود که باید در سال‌های گذشته که اختلاف قیمت ارز آزاد و دولتی کمتر بود، انجام می‌شد.»
وی با بیان اینکه افزایش بهره‌وری و بهتر شدن تولید از تبعات حذف ارز ترجیحی است، می‌افزاید: «این روند به سود تولیدکنندگان است، اما آن‌ها دغدغه‌هایی در مورد سرمایه در گردش، ذخیره سازی، صادرات و عوارض دارند که در جلسات مختلف با وزیر جهاد کشاورزی مطرح شده و امیدواریم رفع شوند.»
وی تأکید می‌کند: «تخم مرغ به اندازه کافی تولید می‌شود و جای هیچگونه نگرانی در تأمین تخم‌مرغ وجود ندارد. تولید امسال ۱۰ تا ۱۵ درصد بیشتر از پارسال است و در چند روز آینده با فروکش کردن جو هیجانی، قیمت‌ها به سطح عادی خود باز می‌گردند.»
اصلاح ارز به سود مصرف کنندگان
همچنین محمد صادق‌مفتح قائم مقام وزیر صمت در امور بازرگانی در گفتگو با فارس در رابطه با ضرورت اصلاح یارانه کالا‌های اساسی می‌گوید: «دولت دوازدهم در سال ۹۷ تصمیم اشتباهی برای اختصاص ارز ۴۲۰۰ تومانی برای واردات حدود ۲۷ قلم کالا اتخاذ کرد. اما با توجه به ناکارآمدی این تصمیم اشتباه از سال ۹۸ دولت دوازدهم به تدریج بیشتر کالا‌ها را از فهرست دریافت ارز ۴۲۰۰ تومانی خارج کرد.»
وی با بیان اینکه طی دو - سه سال اخیر اقلام کالایی مختلفی از جمله شکر، کره، گوشت قرمز، لاستیک خودرو، حبوبات و... از لیست دریافت ارز ۴۲۰۰ تومانی خارج شدند، می‌افزاید: «تصمیم دولت سیزدهم برای اصلاح یارانه در ادامه همان تصمیم دولت قبل در خروج کالا از فهرست دریافت ارز ۴۲۰۰ تومان است و به عبارتی جبران آن تصمیم اشتباه دولت دوازدهم در اختصاص ارز ارزان قیمت به واردات است.»
مفتح می‌افزاید: بنابراین دولت در مقطع فعلی تصمیم گرفته است تا تعدادی از این کالا‌ها را نیز از شمول دریافت ارز ترجیحی خارج کند و در مقابل با اقدامات پیش‌بینی شده از مردم حمایت کند. آثار مثبت اصلاح یارانه به زودی مشخص و قشر مصرف‌کننده از آن بهره‌مند می‌شوند.
افزایش ساعت کاری میادین میوه و تره‌بار
در جلسه اخیر ستاد تنظیم بازار روز پنج‌شنبه بر لزوم فراوانی کالا‌های اساسی در بازار و تأمین و توزیع مناسب اقلام مورد نیاز مردم تأکید و مقرر شد، ضمن افزایش ساعات کاری میادین میوه و تره‌بار، تمهیدات لازم برای توزیع گسترده اقلام مختلف نظیر مرغ، تخم‌مرغ و روغن اندیشیده شود.
در این جلسه همچنین مقرر شد ساعت کاری میادین میوه و تره‌بار افزایش پیدا کند و در نوبت عصر روز جمعه نیز فعال باشند تا مردم دغدغه‌ای برای خرید و تأمین نیاز‌های خانوار نداشته باشند.
در ادامه این جلسه گزارشی از برخی کمبود‌ها و آسیب‌های رصد شده در خصوص محدودیت‌های موردی در برخی استان‌ها و تعدادی از شهرستان‌ها همزمان با اجرای طرح مردمی‌سازی و توزیع عادلانه یارانه‌ها ارائه و تصمیمات لازم برای تسریع در رسیدگی و رفع این مسائل اتخاذ شد. همچنین مقرر شد بدون مجوز سازمان حمایت و بدون تأیید ستاد تنظیم بازار هیچ افزایش قیمتی در بازار اتفاق نیفتد و بازرسی‌ها و نظارت‌ها در سطح بازار جهت جلوگیری از گرانفروشی تشدید شود.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار