کد خبر: 1089189
تاریخ انتشار: ۳۰ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۱:۰۴
رفتار عملی و خواندنی از دومین شهید محراب را بخوانید
شهید آیت الله مدنی (ره) در یکی از خطبه‌ها در ایام جنگ تحمیلی، به مردم سفارش کرد در مصرف بنزین صرفه جویی کنند، خود ایشان سوار ماشین نشد و پیاده به نماز رفت و آمد کرد.
سرویس ایثار و مقاومت جوان آنلاین: سید اسدالله مدنی درسال ۱۲۹۳ در دهخوارقان آذرشهر متولد شد، در ۴ سالگی مادر و در ۱۶سالگی پدر خود را از دست داد و در عنفوان جوانی جهت کسب معارف اسلامی وارد شهر قم شد.

مبارزه خود را علیه رژیم پهلوی در این شهر آغاز کرد و به دلیل همین تحرکات به آذر شهر تبعید شد، در اولین اقدام با فرقه ضاله بهائیت به مبارزه برخاست و مردم را به برچیدن کارخانه مشروب سازی این شهر دعوت کرد.

به دلیل ادامه مبارزات مجبور به ترک شهر شد و به نجف اشرف عزیمت کرد، پس از تبعید امام خمینی (ره)، همواره در کنار ایشان بود و بار‌ها و بار‌ها به ایران آمد و در شهر‌های مختلف پیام آور ادامه مبارزه شد.

به همین دلیل تحت نظر ساواک بود، در سال ۱۳۵۱ به خرم آباد رفت و با سمت نماینده و وکیل تام الاختیار امام در مبارزه، به فعالیت پرداخت؛ در سال ۱۳۵۴ ایشان را به نورآباد ممسنی تبعید کردند، اما سخنرانی‌ها و افشاگری‌ها و محبوبیت ایشان در بین مردم باعث شد تا از آنجا به گنبد کاووس تبعید شود سپس ساواک او را به بندر کنگان و سپس به مهاباد تبعید کرد.

پس از پیروزی انقلاب به عنوان نماینده مردم همدان در مجلس خبرگان قانون اساسی برگزیده و پس از شهادت اولین شهید محراب شهید قاضی طباطبایی امام جمعه تبریز، ایشان از طرف امام به عنوان امام جمعه تبریز معرفی شد.

شهید آیت الله سید اسدالله مدنی (ره) یکی از عالمان برجسته خطه آذربایجان بود که با علم و مجاهدت خود، در شکل گیری انقلاب اسلامی نقش اساسی داشت و در نهایت در محراب عبادت به شهادت رسیده و به نزد معبودش شتافت.

ایشان خود را از مردم می‌دید و یک چهره محبوب بود که تنها در عنوان «امام جمعه» خلاصه نشده بود، بلکه او امام تمام روز‌ها بود.


علی آقامحمدی از شاگردان و همراهان شهید آیت الله مدنی، تعریف می‌کند: ایشان وقتی گرفتاری می‌دید، آن را مشکل خود می‌دانست و حل کردن آن را جزو وظایف خود می‌دید.

علمی از همراهان دیگر شهید آیت الله مدنی هم در جایی دیگر می‌گوید: وقتی ایشان به جایی یا روستایی سفر می‌کرد، ساعت‌ها زودتر در آنجا حضور پیدا می‌کرد و شخصا در امور کشاورزی شرکت می‌کرد و با دست‌های خود گندم درو می‌کرد و بیل به زمین می‌زد و همراه مردم بود.

شهید مدنی حاضر نشد جلیقه به تن کند

همچنین حمید منبع جود از محافظان شهید آیت الله مدنی (ره) با ذکر خاطره‌ای از شهید، تعریف می‌کند: از شهربانی جلیقه ضدگلوله دادند، اما ایشان استفاده نکردند، تلفنی به بنده تاکید کردند که حتما حضرت آقا آن را بپوشند به ایشان عرض کردم، اما ایشان فرمودند: بگویید به تمام شرکت کنندگان در نماز جمعه جلیقه بدهند اگر آن‌ها پوشیدند من هم آخرین نفر به تن می‌کنم، خون من از بقیه رنگین‌تر نیست.

وی ادامه می‌دهد: حضرت آقا در یکی از خطبه‌ها در ایام جنگ تحمیلی، به مردم سفارش کرد که در مصرف بنزین صرفه جویی کنند، خود ایشان سوار ماشین نشد و پیاده به نماز رفت و آمد کرد.

لحظه شهادت شهید مدنی (ره)

ناصر برپور محافظ شهید آیت الله مدنی (ره) با تشریح لحظه شهادت شهید، اذعان می‌کند: یکی از منافقین از صف دوم به صف اول نیم خیز نشست و با مکث کوتاهی به حضرت آقا که در حال اقامه نماز بود، حمله ور شد و ایشان را محکم با دو دست در آغوش گرفت، علیرغم اینکه محافظان ایشان به شدت با فرد منافق برخورد کردند، اما حضرت آقا را رها نکرد و سپس سه انفجار پشت سر هم رخ داد.

گفتنی است، آیت الله مدنی ۲۰ شهریور ۱۳۶۰ در محراب نماز جمعه به شهادت رسید و پیکر پاک ایشان در میان حزن و اندوه میلیون‌ها نفر از مردم آذربایجان، به فرودگاه منتقل و از آنجا جهت خاکسپاری در حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه (س) به قم منتقل شد.
 
منبع: خبرگزاری رسمی حوزه 
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار