کد خبر: 1090205
تاریخ انتشار: ۰۶ خرداد ۱۴۰۱ - ۲۰:۲۳
علیرضا سزاوار

 

همایش یک‌روزه تازه‌های تشخیصی در درمان سرطان مزمن خون، دیروز در دانشگاه مازندران پایان یافت. در این همایش اعلام شد که با پیشرفت‌های علمی کشور و ورود شرکت‌های دانش‌بنیان، درمان قطعی و کامل در سرطان خون ایجاد شده‌است. رونمایی از داروی دانش‌بنیان «کارفیلزومیب» برای درمان سرطان خون هم مهم‌ترین بخش این همایش بود. این دارو بیش از ۷۰ میلیارد تومان صرفه‌جویی ارزی در سال به همراه دارد.
فراگیری سرطان‌ها در مناطق مختلف کشور متفاوت هستند. به عنوان نمونه سرطان معده در قسمت‌های شمالی ایران به ویژه نواحی اردبیل و حاشیه دریای خزر بیشتر دیده می‌شود. سرطان خون هم در تهران و مازندران بیشترین فراگیری را دارد. به همین دلیل تمرکز تحقیقاتی بر سرطان هم در استان‌های مختلف بستگی به شیوع سرطان در آن استان دارد. دانشگاه مازندران تحقیقات زیادی روی سرطان خون انجام داده که موفقیت‌آمیز بوده‌است.
اقدام ملی برای درمان سرطان
برنامه ملی ثبت سرطان مبتنی بر جمعیت از سال ۱۳۹۴ شروع شد. بر اساس این برنامه، اطلاعات مربوط به بیماران سرطانی از جمله نام، نام خانوادگی، کد ملی و نشانی گرفته تا اطلاعات مربوط به نوع سرطان، گزارش پاتولوژی و وضعیت حیاتی هر بیمار از سوی مراکز مختلف در این سامانه گنجانده می‌شود. این کار تحقیقات دانش‌بنیان‌ها را در درمان سرطان‌های مختلف تسریع کرده‌است. از سال ۹۶ تاکنون درمان بخش زیادی از بیماری تالاسمی، سرطان خون و کم‌خونی‌ها با استفاده از سلول‌های بنیادی صورت گرفت. این سلول‌ها در بازسازی و ترمیم بافت‌های مختلف بدن تأثیر زیادی داشته و می‌توانند به درون بافت‌های آسیب‌دیده‌ای که بخش عمده سلول‌های آن‌ها از بین رفته‌است، پیوند زده‌شوند. همچنین جایگزین سلول‌های آسیب‌دیده شده و به ترمیم و رفع نقص در آن بافت بپردازند. سرطان خون، سیستم خون‌سازی را دچار مشکل می‌کند و غالباً با کم‌خونی، کاهش شمارش پلاکتی و کاهش یا افزایش تعداد گلبول‌های سفید خود را نشان می‌دهند. معمولاً بیماران با علائم مربوط به این اختلالات به مراکز درمانی مراجعه می‌کنند و گاه به صورت تصادفی و در نتیجه آزمایش خون ابتلای آنان به سرطان تشخیص داده‌می‌شود. با پیشرفت فناوری‌های حوزه سلول‌های بنیادی، شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور نیز در مسیر توسعه این حوزه و حرکت به سوی درمان سرطان‌ها گام برداشتند. این شرکت‌ها که در حوزه‌های گوناگون فناوری پیوند سلول‌های بنیادی همچون تجهیزات، ادوات پیوند و تولید دارو فعالیت می‌کنند توانسته‌اند بخش قابل‌توجهی از نیاز‌های فناورانه در درمان سرطان را تأمین کنند.
معرفی داروی ایرانی به فوق تخصص‌ها
در همین رابطه عضو انجمن خون و آنکولوژی کشور در همایش یک‌روزه تازه‌های تشخیصی در درمان سرطان مزمن خون که روز گذشته در دانشگاه مازندران پایان یافت، گفت: با پیشرفت‌های علمی و ورود شرکت‌های دانش‌بنیان درمان قطعی و کامل در سرطان خون ایجاد شده‌است. با تجویز دارو‌های ایرانی بیش از ۹۰ درصد بیماران مبتلا به سرطان خون درمان می‌شوند.
دکتر احسان زابلی، دبیر همایش با اشاره به رونمایی از یک داروی دانش‌بنیان افزود: داروی کارفیلزومیب توسط شرکت نانوالوند در فروردین سال ۱۴۰۰ برای اولین‌بار در کشور تولید شد و در این همایش به ۷۵ فوق تخصص و متخصص آنکولوژی از استان‌های تهران، اصفهان، گلستان و مازندران معرفی شد. این دارو به خصوص در درمان نوع خاصی از سرطان خون به نام مالتی پل میلوما کاربرد دارد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مازندران تصریح کرد: از سال ۹۳ تا ۹۷ بیش از ۳ هزار و ۵۰۰ مورد ابتلا به سرطان خون در مازندران ثبت شده‌است که از این میزان ۳۵۷ نفر درمان مزمن سرطان خون دارند.
دکتر قاسم جان بابایی، فوق تخصص در درمان سرطان خون نیز با بیان اینکه تولید این دارو صرفه‌جویی ارزی بیش از ۷۰ میلیارد تومانی در سال برای کشور دارد، گفت: درمان‌های جدید در شفا و بهبودی سرطان خون مورد بحث و بررسی در این همایش بود.
دکتر قوام‌زاده، پدر علم آنکولوژی و پیوند مغز استخوان نیز در این همایش، مازندران را یکی از استان‌های پیشتاز در درمان سرطان عنوان کرد و گفت: از سال ۶۹ تاکنون با انجام پیوند استخوان رفته رفته دانش‌ها برای درمان سرطان خون در کشور افزایش یافته‌است، به گونه‌ای که هم اکنون با تولید دارو‌های جدید در شرکت‌های دانش‌بنیان امید به زندگی در بیماران مبتلا به سرطان خون افزایش چشمگیری یافته‌است.
گفتنی است در این همایش پژوهشگران در خصوص آخرین یافته‌های تحقیقی در درمان سرطان خون، شیوه‌های دریافت درمان شیمی درمانی، خدمات پس از درمان در پیگیری هر گونه نتایج آزمایشگاهی تأکید کردند.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار