کد خبر: 1093313
تاریخ انتشار: ۲۸ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۵:۰۵
دبیرکل انجمن صنفی صنعت پتروشیمی گفت: شرکت‌های پتروشیمی از ابتدای سال ۳ میلیارد و ۲۷۰ میلیون دلار در سامانه نیما عرضه داشته‌اند و پیش بینی می‌شود امسال در مجموع حداقل ۱۵ میلیارد دلار ارز توسط پتروشیمی‌ها به کشور وارد شود.
 

دولت دموکرات جو بایدن که خود به شکست سیاست‌های فشار حداکثری آمریکا علیه ایران بارها معترف بوده، در اقدام جدید ضد ایرانی، تحریم‌هایی‌علیه صنعت پتروشیمی ایران اعمال کرده است.

وزارت خزانه‌داری آمریکا روز پنجشنبه به وقت محلی با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد: دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری آمریکا شبکه‌ای از تولیدکنندگان پتروشیمی ایرانی و همچنین شرکت های پوششی در چین و امارات که از شرکت پتروشیمی تریلیانس و شرکت بازرگانی پتروشیمی ایران حمایت می‌کنند، تحریم کرد.

بر اساس اعلام وزارت خزانه‌داری آمریکا تحریم‌های جدید شامل شرکت‌های پتروشیمی ایران از جمله مارون، خارک و فن آوران ایران می شوند. بر این اساس دو شخص حقیقی و ۹ شرکت با ادعای فروش محصولات پتروشیمی ایران تحریم شده اند.

سوابق تاریخی نشان می‌دهد که اعمال تحریم‌ها بر صادرات محصولات پتروشیمی موضوع تازه ‌‌‌ای نیست و این تحریم ‌‌‌ها از سال 1389 با تحریم صادرات محصولات شیمیایی از سوی شورای امنیت سازمان ملل آغاز شده و تاکنون در دوره‌‌‌ های متفاوت تشدید شده است.

در شهریورماه 99 نیز وزارت خزانه ‌‌‌داری آمریکا ۶ شرکت پتروشیمی را به دلیل همکاری با شرکت پتروشیمی تریلاینس در ایران و نقض تحریم‌‌‌ های ایران به فهرست تحریم‌‌‌ های خود اضافه کرده بود.

* نقش موثر شرکت های پتروشیمی در تعادل بازار ارز

احمد مهدوی، دبیرکل انجمن صنفی صنعت پتروشیمی، درباره وضعیت فعلی صنعت پتروشیمی کشور می گوید: پتروشیمی صنعت پیشرو و مزیت اصلی کشور است و شرکت های پتروشیمی از ابتدای سال 3 میلیارد و 270 میلیون دلار در سامانه نیما عرضه داشته اند و پیش بینی می‌شود امسال در مجموع حداقل 15 میلیارد دلار ارز توسط پتروشیمی‌ها به کشور وارد شود.

مهدوی افزود: خوشبختانه چشم انداز صنعت پتروشیمی در کشور روشن است و رشد قابل توجه ارز آوری این صنعت صرفا به دلیل افزایش نرخ های جهانی نبوده بلکه هم میزان تولید و هم میزان صادرات محصولات پتروشمی افزایش قابل توجهی داشته و این روند افزایشی امسال با ورود واحدهای جدید به مدار تولید تداوم خواهد داشت.

وی با اشاره به اینکه هماهنگی خوبی میان بانک مرکزی و شرکت های پتروشیمی  در راستای انجام وظیفه و کمک به اقتصاد ملی در شرایط جنگ اقتصادی وجود دارد از حمایت های رییس کل بانک مرکزی تشکر کرد و گفت: در حال حاضر هیچ واردکننده‌ای معطل ارز نیست و در بسیاری مواقع شرکت های پتروشیمی خریداری برای ارز خود ندارند و در صف منتظر می‌مانند تا ارزشان را به نرخ نیمایی بفروشند و معلوم نیست این نرخ ها در بازار آزاد چه منطقی دارد.

وی تاکید کرد: تصمیم بانک مرکزی در خصوص عرضه ارز توسط صرافی ها و صادرکنندگان یک گام رو به جلو بود و باید کاری کنیم تا موانع کمتر شده و صادرکنندگان راحت تر ارزهای خود را به بازار عرضه کنند. در واقع باید تلاش شود تا بازار ساختگی ارز که برخی به آن بازار سیاه هم می گویند کوچک شود. 

دبیرکل انجمن صنفی صنعت پتروشیمی تصریح کرد: امیدواریم با نگاه جدید بانک مرکزی به حوزه واردات و صادرات در راستای کشف قیمت ارز بر اساس عرضه و تقاضا بزودی شاهد آثار مثبت باشیم و بازار به تعادل مناسبی برسد.

کارشناسان اقتصادی معتقدند، تحریم‌های جدید امریکا علیه صنعت پتروشیمی کشور، بر میزان فروش و صادرات این شرکت ها تاثیر قابل توجهی نخواهد داشت. زیرا این تحریم ها در یک دهه گذشته وجود داشته و این شرکت ها راه دور زدن تحریم ها را به خوبی آموخته اند و با تحریم های جدید نیز با مشکلی مواجه نخواهند شد.

منبع: تسنیم
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار