کد خبر: 1095020
تاریخ انتشار: ۰۸ تير ۱۴۰۱ - ۲۱:۰۰
یادکردی از شهید علی‌اکبر زارع مجرد در گفتگو با همرزم شهید
شهید علی‌اکبر زارع مجرد، فرمانده گردان جندالله و همینطور در مقطعی فرمانده گردان شهدا در منطقه عملیاتی سقز بود. او در جمع همرزمانش به حنظله شهرت داشت.
غلامحسین بهبودی

شهید علی‌اکبر زارع مجرد، فرمانده گردان جندالله و همینطور در مقطعی فرمانده گردان شهدا در منطقه عملیاتی سقز بود. او در جمع همرزمانش به حنظله شهرت داشت. جوانی رشید، ورزشکار و بسیار شجاع که از دشت‌های خوزستان گرفته تا کوه‌های سربه فلک کشیده کردستان، خاطرات نابی از حماسه‌آفرینی‌ها و شجاعت‌هایش به یادگار گذاشته است. در واقع شهادت زارع‌مجرد در اواخر دفاع مقدس بود که باعث شد هیئت رزمندگان کردستان سقز پایه‌ریزی شود و ارتباط بین رزمندگان و خانواده شهدای این منطقه عملیاتی در سال‌ها و دهه‌های بعد حفظ شود. در ادامه گفتگو با غلامرضا توحیدی‌راد، به شمه‌ای از زندگی شهید علی‌اکبر زارع مجرد می‌پردازیم.
حنظله کردستان
شهید علی‌اکبر زارع مجرد در بین همرزمانش به حنظله معروف بود؛ حنظله نام یکی از یاران امام حسین (ع) است و شهید زارع مجرد نیز از اصحاب عاشورای آقا امام‌حسین (ع) بود که خالصانه در جبهه‌های جنگ حضور یافت، جنگید و نهایتاً به شهادت رسید. علی‌اکبر متولد سال ۱۳۴۰ در شهر کاشان بود که برای اولین بار به عنوان سرباز به مناطق عملیاتی دفاع مقدس آمد، سپس پاسدار شد و حضورش در مناطق عملیاتی را استمرار داد. شهید زارع مجرد و ورزشکار بود و کاراته کار می‌کرد. من این افتخار را دارم که مقطعی در معیت ایشان بودم و از نزدیک او را زیارت کردم.
رزمنده مکتبی
حنظله یک رزمنده مکتبی و بسیار شجاع بود که با شجاعت مثال‌زدنی‌اش توانست در عملیات مختلف خوش بدرخشد و همرزمانش را از مهلکه‌های خطرناکی نجات بدهد. همین شجاعت‌ها و ابتکارات او در شرایط سخت جنگی بود که باعث شد، توجه فرماندهان جلب بشود و او را به فرماندهی گردان جندالله سقز منصوب کنند. سقز، چون یک محور عملیاتی مهم در کردستان بود، حلقه اتصال شهرهایی، چون دیواندره، مریوان، بانه و بوکان به شمار می‌رفت و همین موضوع باعث می‌شد بسیاری از رزمندگانی که به خطه کردستان اعزام می‌شدند، به سقز بیایند. ضمن اینکه سقز زودتر از شهرهایی، چون بوکان از لوث ضد انقلاب آزاد شده بود و زودتر هم تبدیل به یکی از پایگاه‌های اصلی رزمندگان برای مبارزه با گروهک‌ها و ضدانقلاب شد.
حصر آبادان
وقتی جنگ شروع شد، شهید زارع در همان ماه‌های ابتدایی به عنوان سرباز به جنوب کشور اعزام شد. ایشان ابتدا تکاور نیروی دریایی بود و در محور آبادان خدمت می‌کرد. حتی در شکست حصر آبادان نیز شرکت کرده بود. ایشان بعد از آنکه خدمت سربازی‌اش را تمام می‌کند، به عضویت سپاه درمی‌آید. بعد به کردستان می‌آید و با عملیات مختلف درون مرزی به پاکسازی خطه کردستان و سقز از لوث وجود ضد انقلاب می‌پردازد. شهید زارع مجرد همچنین در عملیات برون‌مرزی هم شرکت می‌کند. به عنوان نمونه در عملیات کربلای ۲ از ناحیه کمر مجروح و مدتی را در بیمارستان بستری می‌شود و از همانجا بدون اینکه به خانواده‌اش خبر مجروحیتش را بدهد، دوباره عازم کردستان می‌شود. این زمان مصادف با شهادت برادرش عباسعلی زارع مجرد در عملیات کربلای ۵ در شلمچه بود. شهید علی‌اکبر زارع‌مجرد معروف به حنظله، عاقبت پس از هشت سال حضور در میادین مختلف دفاع مقدس، ۱۶ مرداد ۶۷ در حالی که فرماندهی طرح و عملیات مانوری سپاه سقز را به عهده داشت، در درگیری با ضدانقلاب بر اثر اصابت گلوله به شهادت می‌رسد و پیکرش به کاشان منتقل و در کنار برادرش عباسعلی به خاک سپرده می‌شود.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار