کد خبر: 1097784
تاریخ انتشار: ۳۱ تير ۱۴۰۱ - ۲۲:۳۰
دخالت مالی حامیان سرسخت رژیم‌صهیونیستی در انتخابات امریکا، چه از میان یهودیان و چه غیریهودیان چیز تازه‌ای نیست. یک نمونه، تلاش شلدون ادلسون، میلیاردر یهودی در انتخابات ۲۰۱۸ کنگره برای حمایت مالی پنج نامزد جمهوریخواه به نام دین هلر از ایالت نوادا، باربارا کاستاک از ایالت ویرجینیا، میمی والترز از ایالت کالیفرنیا، میا لاو از ایالت یوتا و کرسنت هاردی از ایالت نوادا بود.
سیدنعمت‌الله عبدالرحیم‌زاده

دخالت مالی حامیان سرسخت رژیم‌صهیونیستی در انتخابات امریکا، چه از میان یهودیان و چه غیریهودیان چیز تازه‌ای نیست. یک نمونه، تلاش شلدون ادلسون، میلیاردر یهودی در انتخابات ۲۰۱۸ کنگره برای حمایت مالی پنج نامزد جمهوریخواه به نام دین هلر از ایالت نوادا، باربارا کاستاک از ایالت ویرجینیا، میمی والترز از ایالت کالیفرنیا، میا لاو از ایالت یوتا و کرسنت هاردی از ایالت نوادا بود. وجه مشترک این پنج نامزد مخالفت سرسختانه آن‌ها با برجام بود و جالب این است که رقیب دین هلر، فردی یهودی از حزب دموکرات به نام جکی روزن بود و انتخاب ادلسون نشان داد اولویت او موضع‌گیری سیاسی نامزد‌های انتخاباتی و حمایت از دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور پیشین امریکاست، حتی اگر این اولویت به ضرر هم‌کیشانش تمام شود. حالا این نوع حمایت وجه جدی‌تری پیدا کرده است و یکی از مهم‌ترین لابی‌های طرفدار رژیم‌صهیونیستی آماده می‌شود برای نخستین بار در انتخابات میاندوره‌ای کنگره دخالت کند و البته این دخالت بیش از هر چیز برای حمایت از شخص دونالد ترامپ انجام می‌شود.
خریدن انتخابات
کمیته روابط عمومی امریکا و اسرائیل مشهور به آیپک، American Israel Public Affairs Committee /AIPAC، اعلام کرده است قصد دارد با ایجاد کمیته اقدام سیاسی، Political Action Committee/PAC، نبردش را برای انتخابات میاندوره‌ای در هشتم نوامبر ۲۰۲۲ به صورت گسترده‌ای شروع کند. کمیته اقدام سیاسی (پک) نهادی است که با رأی دیوان عالی امریکا در ژانویه ۲۰۱۰ شکل قانونی به خود گرفت. این رأی در پی شکایت یکی از انجمن‌های فوق محافظه‌کار به نام شهروندان متحد (Citizens United) صادر شد که خواستار دخالت شرکت‌ها و کمپانی‌های بزرگ امریکا در انتخابات شده بود و مدعی بود این شرکت‌ها و کمپانی‌ها نیز شهروند محسوب می‌شوند و بنا بر اصلاحیه چهاردهم قانون اساسی امریکا مشهور به اصل تساوی حقوق، حق شرکت در انتخابات و حمایت از نامزد‌های انتخاباتی دارند. معلوم شد مناقشه حقوقی و سیاسی بر سر این پرونده حتی به داخل دیوان عالی امریکا نیز رخنه کرده است، زیرا پنج قاضی از این دیوان در برابر چهار قاضی دیگر به نفع شکایت شهروندان متحد رأی دادند و این پرونده تنها با همین یک رأی بیشتر، منجر به این شد که شرکت‌های بزرگ امریکا قادر باشند در همه امور کشوری و نهاد‌های حاکم بر امریکا از جمله دادگاه عالی و رسانه‌های جمعی مداخله و تصمیمات خود را از طریق آن‌ها عملیاتی کنند. روش مداخله این شرکت‌ها در انتخابات از طریق کمیته اقدام سیاسی انجام می‌شود که می‌توانند بدون محدودیت و حتی به صورت ناشناس از نامزد‌های انتخاباتی مورد نظر خود حمایت مالی بکنند. برنی سندرز، سناتور دموکرات از ایالت ورمانت این رأی دادگاه عالی را «بدترین حکم دادگاه عالی در تاریخ امریکا» خوانده بود که «اجازه می‌دهد پولدار‌ها رسماً انتخابات را بخرند.» حالا به نظر می‌رسد آیپک می‌خواهد برای نخستین بار انتخابات امریکا را بخرد.
تغییر رویه
نزدیک شش دهه از تأسیس آیپک می‌گذرد؛ لابی‌ای که تاکنون به صورت مستقیم و آشکار در انتخابات امریکا برای حمایت از یک جناح خاص دخالت نکرده بود. در واقع، آیپک اصل خود را بر این مبنا گذاشته بود که یک سازمان حزبی نیست و از افراد حمایت نمی‌کند بلکه هدفش دفاع از اسرائیل است و به این جهت، از نامزد‌های انتخاباتی هر دو حزب دموکرات و جمهوریخواه متعهد به این اصل حمایت مالی می‌کرد. آیپک با این روش سعی داشت با حفظ وجهه فراحزبی امکان نفوذ در هر دولتی را به دست بیاورد که از سوی جمهوریخواهان و دموکرات‌ها تشکیل می‌شود، اما به نظر می‌رسد حالا قصد دارد رویه خود را تغییر دهد. بتسی برنز کورن، رئیس آیپک، دسامبر سال گذشته تغییر رویه سازمان خود را به این صورت توضیح داد که موضوع «بهبود اثربخشی مأموریت ما در محیط سیاسی کنونی» است. اشاره او به وضعیت سیاسی امریکاست که نسبت به گذشته تغییر کرده و باعث شده او و دیگر نخبگان آیپک احساس کنند دیگر نمی‌توانند مثل گذشته نقش فراحزبی خود را بازی کند و مجبور است از جناح‌های سیاسی یکی را انتخاب کند. رشد نگرش به شدت منتقد نسبت به رژیم اسرائیل در میان جریان چپ حزب دموکرات این محیط را به خوبی نشان داده است که البته به هیچ صورت باب ذوق لابی آیپک نیست. قتل ناموجه شیرین ابوعاقله، خبرنگار فلسطینی- امریکایی، به دست سربازان رژیم اسرائیل فرصتی به دست این جریان پیشرو در حزب دموکرات داد تا انتقاد شدید خود را از نحوه رفتار سربازان با فلسطینی‌ها بیان کنند. رشد این جریان از نظر آیپک در تضاد با اصل محوری آن است که باعث می‌شود وجهه رژیم اسرائیل نزد افکار عمومی امریکا مخدوش شود. آیپک در واکنش به این جریان نه تنها تصمیم گرفته رویه فراحزبی خود را تغییر دهد بلکه تلقی تنگ‌نظرانه‌ای را در پیش گرفته تا از جریانی حمایت کند که به عنوان جریان کاملاً طرفدار رژیم اسرائیل شناخته می‌شود و روشن است که این جریان را در داخل حزب جمهوریخواه می‌یابد.
آیپک و ترامپیسم
واقعیت این است که حمایت آیپک از حزب جمهوریخواه برای انتخابات پیش روی ماه نوامبر ۲۰۲۲ به معنای حمایت از تمامی نامزد‌های انتخاباتی این حزب نیست. باید توجه داشت که ملاک اصلی آیپک برای حمایت مالی از نامزد‌های انتخاباتی جمهوریخواه پایبندی آن‌ها به ادعای ترامپ در مورد انتخابات ریاست جمهوری گذشته است و اینکه تقلب انتخاباتی باعث شکست ترامپ و پیروزی جو بایدن در آن انتخابات شده بود. به این جهت است که حمایت مالی آیپک شامل ۱۰۹ نامزد انتخاباتی جمهوریخواه از میان ۱۴۷ نامزدی شده است که حاضر نشده‌اند انتخاب بایدن در سال ۲۰۲۰ را تأیید کنند. گذشته از این، آیپک حاضر نشده است از نامزد‌های انتخاباتی راست افراطی در حزب جمهوریخواه حمایت بکند که حاضر نشده‌اند زیر پرچم ترامپ قرار بگیرند. لیزا چنی، دختر دیک چنی، معاون جورج بوش یکی از مشهورترین این افراد است که به سختی در مقابل نفوذ ترامپ در حزب جمهوریخواه ایستاده است، اما با وجود حمایت دیرینه‌اش از رژیم‌صهیونیستی و حتی آیپک، آیپک در نهایت تصمیم گرفت او را در فهرست نامزد‌هایی قرار ندهد که از آن‌ها حمایت مالی می‌کند. این انتخاب تنها یک معنا می‌تواند داشته باشد؛ حمایت مالی آیپک بدون قید و شرط در خدمت ترامپ و حامیان سرسخت او است. تغییر رویه آیپک تا این حد افراطی باعث شده است حتی بسیاری از حامیان رژیم‌صهیونیستی در امریکا از خود بپرسند که چرا آیپک از کسانی حمایت می‌کند که به برتری نژادی سفید‌پوستان اعتقاد دارند و حتی مظنون در دست داشتن در کودتای ششم ژانویه ۲۰۲۰ هستند. شاید به نظر می‌رسد رو آوردن آیپک به این جریان راست افراطی یک نوع قمار سیاسی باشد، به گونه‌ای که تمام گزینه‌های خود را در سبد ترامپ گذاشته و از حالا نه تنها حزب دموکرات را بازنده انتخابات میاندوره‌ای ماه نوامبر می‌داند بلکه تمام تلاش خود را به کار می‌گیرد تا مانع پیروزی نامزد‌های جمهوریخواهی شود که از منتقدان جدی ترامپ به شمار می‌روند. به عبارت دیگر، آیپک اصل طرفداری از رژیم اسرائیل را به ترامپیسم در امریکا گره زده است و البته دلیل روشنی نیز برای این کار دارد. دلیل آیپک بیش از هر چیز رشد جریان چپ در حزب دموکرات امریکاست که از اشخاصی نظیر برنی سندرز الگوبرداری می‌کند. اسرائیل در این الگو، رژیمی نیست که باید بی‌قید و شرط از آن حمایت کرد بلکه انتقاد‌های سندرز از اعمال خلاف حقوق بشری این رژیم حالا مبدل به رویه مقبولی در جریان چپ حزب دموکرات شده است. نشانه این رویه در مناقشه سال گذشته کنگره دیده شد که تصویب حمایت مالی امریکا از رژیم‌صهیونیستی در مورد گنبد آهنین دچار مشکل شد، هر چند این جریان هنوز آنقدر قوی نیست تا بتواند صدای تأثیرگذاری در کنگره و حتی کاخ سفید داشته باشد، اما معلوم است که آیپک آنقدر احساس خطر کرده که نه تنها رویه طولانی‌مدت خود را تغییر داده بلکه به جرگه ترامپیسم در امریکا پیوسته است تا نبرد خود را با این جریان با علم ترامپ پیش ببرد.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار