کد خبر: 1098025
تاریخ انتشار: ۰۲ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۱:۳۵
به نظر می‌رسد تعدادی از اعضای فعلی هیات اجرایی کمیته ملی المپیک قصد دارند به هر طریقی مدت زمان بقای خود را در ورزش تمدید کنند.
بعد از 3 هفته بالاخره قرار است احتمالا اعضای هیات اجرایی کمیته ملی المپیک روز یکشنبه تشکیل جلسه دهند که تصمیم مهمی در این جلسه اتخاذ خواهد شد. انتخاب 5 خبره ورزشی مهمترین دلیل تشکیل جلسه نشست هیات اجرایی است و این موضوع از این جهت اهمیت دارد که همواره از بین خبرگان ورزشی رئیس کمیته ملی المپیک انتخاب می‌شود.

بعد از معرفی خبرگان ورزشی از سوی صالحی‌امیری رئیس کمیته ملی المپیک و تصمیم‌گیری اعضای هیات اجرایی، گام اصلی برای شروع فرآیند انتخابات کمیته ملی المپیک با تاخیر حدود 6 ماهه برداشته می‌شود تا رئیس 4 سال دیگر ساختمان سئول مشخص شود. 

*تغییر قانون خبرگان ورزشی؛ ظاهرا شفاف اما در باطن مبهم!

در این باره بهتر است کمی به عقب برگردیم. سیدرضا صالحی‌امیری تنها گزینه دولت روحانی در انتخابات 4 سال قبل کمیته ملی المپیک بود که بدون رای‌گیری و تنها با ذکر یک صلوات و بالا بردن دست اعضای مجمع برای 4 سال رئیس شد. وی به دلیل ارتباط خوبی که با شخص رئیس‌جمهور وقت داشت توانست از این نفوذ استفاده کرده و بودجه خوبی را به ورزش تزریق کند به طوری که بسیاری از اعزام‌های فدراسیون‌های ورزشی با حمایت او انجام شد.

حالا پس از 4 سال، کمیته ملی المپیک، آیین‌نامه انتخاب خبرگان ورزشی را به گونه ای تدوین کرده که به طور عمدی از حضور برخی افراد در انتخابات کمیته ملی المپیک جلوگیری خواهد شد.

عملا کمیته ملی المپیک تلاش کرده از طریق آیین‌نامه خبرگان ورزشی، اهدافی را به سرانجام برساند که مهمترین آن جلوگیری از کاندیداتوری افراد سیاسی و مدیران با سابقه در انتخابات کمیته است.

جالب اینکه صالحی امیری در شرایطی برای تدوین چنین آیین‌نامه‌ای تلاش کرد که خودش فردی سیاسی و غیرورزشی محسوب می‌شد تا این آیین‌نامه چگونگی کاندیداتوری‌اش را هم در انتخابات پیشین کمیته ملی المپیک زیر سوال ببرد.

ضمن اینکه آیین‌نامه خبرگان ورزشی به گونه‌ای تدوین شده که آن تعداد از اعضای هیئت اجرایی کمیته ملی المپیک که دیگر ریاست هیچ فدراسیونی را بر عهده ندارند شانس انتخاب به عنوان خبره ورزشی و حضور و کاندیداتوری در مجمع کمیته را داشته باشند. البته در آیین‌نامه از مدیران ارشد ورزشی هم به عنوان کسانی که می‌توانند خبره ورزشی شوند هم یاد شده است؛ اما این مسئله آنقدر کلی و مبهم است که مشخص نیست چه کسانی مدیران ارشد ورزشی محسوب می‌شوند.

همچنین پس از تعویق های چندباره انتخابات کمیته ملی المپیک، تدوین آیین‌نامه انتخاب خبرگان ورزشی هم دارای شائبه‌های زیادی است.

* شائبه مهندسی انتخابات 

 در شرایطی که از مدتها قبل دلسوزان ورزش کشور با توجه به اتفاقات رخ داده و تصمیمات اخذ شده در کمیته ملی المپیک درباره تدوین آیین‌نامه انتخاب خبرگان ورزشی نسبت به «مهندسی انتخابات» هشدار داده بودند، اکنون با نزدیک شدن زمان تعیین تکلیف خبرگان ورزشی برخی از اعضای فعلی هیات اجرایی کمیته قصد دارند با توسل به هر حربه‌ای موقعیت خود را در ورزش کشور حفظ کنند.
عجیب اینکه این افراد در حال حاضر هیچ سمتی در فدراسیونهای ورزشی ندارند و می‌دانند که اگر این پست را هم از دست بدهند، جایی در ورزش ندارند بنابراین به هر نحوی که شده تلاش دارند با هر راهکاری- حتی تغییر قوانین به سود منافع فردی- صندلی خود را در کمیته ملی المپیک حفظ کنند.

البته در این باره پیش از این صالحی امیری عنوان کرده بود که به هیچ عنوان قصد ماندن در کمیته ملی المپیک برای 4 سال دیگر را ندارد. وی حتی در نشست خبری این موضوع را به صراحت اعلام کرده بود.

*برهم زدن بازی افراد منفعت طلب

با این حال با تلاشهای پیدا و پنهانی که در حال انجام است، مشخص نیست که تا قبل از پنجم مرداد و زمان آغاز ثبت‌نام نامزدهای حضور در انتخابات کمیته ملی المپیک ترکیب خبرگان ورزشی به چه شکل خواهد شد اما هر چه هست بنظر می‌رسد باید با ورود نهادهای نظارتی بازی این افراد که به دلایل فردی، منافع جمعی را فدا می‌کنند به هم زد؛ منافعی که تنها با همدلی و همراهی تیم جدید مدیریتی کمیته ملی المپیک با دولت سیزدهم تامین می‌شود.

منبع: فارس
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار