کد خبر: 1098532
تاریخ انتشار: ۰۵ مرداد ۱۴۰۱ - ۲۲:۳۰
ثبت‌نام نامزد‌های کمیته ملی المپیک آغاز شد گزینه‌های اصلی هنوز نیامدند
کمیته ملی المپیک روز شلوغی را پشت سر گذاشت. برخی از چهره‌هایی که برای ثبت‌نام در مجمع انتخاباتی این کمیته عجله داشتند، دیروز خودشان را به خیابان سئول رساندند و اعلام کاندیداتوری کردند.
شیوا نوروزی

کمیته ملی المپیک روز شلوغی را پشت سر گذاشت. برخی از چهره‌هایی که برای ثبت‌نام در مجمع انتخاباتی این کمیته عجله داشتند، دیروز خودشان را به خیابان سئول رساندند و اعلام کاندیداتوری کردند.
ثبت‌نام انتخابات کمیته ملی المپیک روز گذشته آغاز شد و همانطور که انتظار می‌رفت تعدادی از مدعیان پست‌های مختلف آمدند و فرم‌های مخصوص را پر کردند. محمود خسروی‌وفا، مهدی علی‌نژاد و آرش میراسماعیلی به اضافه هادی ساعی که زودتر از بقیه ثبت‌نام کرده، چهره‌های مدعی جانشینی صالحی‌امیری هستند. این روند تا روز ۲۰ مردادماه ادامه خواهد شد و به نظر می‌رسد مثل همیشه گزینه‌های اصلی ریاست روز‌های آخر وارد گود انتخابات شوند.

فرآیند ثبت‌نام نامزد‌های انتخابات، ششم شهریورماه شروع شده و همه آن‌ها که خود را در حد ریاست یا عضویت در هیئت اجرایی می‌دانند از مدت‌ها قبل رایزنی‌ها و لابی‌های‌شان را آغاز کرده‌اند. اگرچه هنوز حواشی نحوه انتخاب خبرگان ورزشی و نمایندگان باشگاه‌ها تمام نشده، ولی فعلاً همان نفراتی که انتظار داشتیم وارد میدان شده‌اند. اصلی‌ترین نامزد فعلاً محمود خسروی‌وفاست. رئیس فعلی کمیته ملی پارالمپیک از جمله مدیران موفق، باتجربه و خوش‌سابقه محسوب می‌شود. از قبل هم شنیده می‌شد خسروی‌وفا که پیش از این هم سابقه ثبت‌نام برای احراز پست ریاست کمیته المپیک داشته برای انتخابات ششم شهریور هم اعلام آمادگی کند. البته او بعد از ثبت‌نام به یک نکته مهم اشاره کرد. گفته می‌شود احتمالاً صالحی‌امیری برخلاف ادعا‌های قبلی در لحظه آخر تغییر عقیده بدهد که در آن صورت خسروی‌وفا به نفع او از انتخابات انصراف خواهد داد: «فقط برای ریاست ثبت‌نام کردم. این دومین دوره است که برای ریاست ثبت‌نام می‌کنم. در سه دوره قبلی انتخابات انصراف دادم. در این دوره هم اگر صالحی‌امیری وارد انتخابات شود (به نفع او) انصراف خواهم داد، ولی اگر او نیاید، احتمالاً می‌مانم و رقابت می‌کنم.»
معاون سابق وزارت ورزش گزینه دیگری بود که برای ثبت‌نام تعلل نکرد. مهدی علی‌نژاد که در زمان حضورش به عنوان معاون سلطانی‌فر در وزارت ورزش حواشی زیادی را به وجود آورده بود، هدفی جز ریاست کمیته ملی المپیک در سر ندارد. علی‌نژاد نه تنها نگران ردصلاحیتش نیست، بلکه معتقد است هیچ گرایش سیاسی هم ندارد: «سال‌هاست در حوزه ورزش هستم و نزدیک ۲۶ سال در ورزش پست مدیریتی داشتم. همچنین تجربه ارزشمندی در معاونت وزارت ورزش داشتم. ۱۳ سال رئیس فدراسیون ووشو بودم، سابقه حضور در اداره ورزش وزارت نفت و رسانه را هم دارم. ضمن اینکه تجربه ۱۵ ساله عضویت در هیئت رئیسه جهانی ووشو و نایب‌رئیسی آسیا را دارم.» معاون سابق وزیر ورزش با اشاره به نقش دیپلماسی در ورزش به نحوه انتخاب خبرگان ورزشی انتقاد کرد: «نیاز است فردی در کمیته باشد که به دیپلماسی ورزشی آگاه و در واقع دیپلمات ورزش باشد. در واقع کمیته ملی المپیک، وزارت امور خارجه ورزش ایران است. باید کسانی مسئول شوند که تجربه دارند و سرد و گرم را چشیده‌اند. امیدوارم اعضای مجمع به من اقبال نشان بدهند. هر انتخاباتی فرآیندی دارد و معرفی خبرگان توسط هیئت اجرایی هم بخشی از آن است که رئیس کمیته معرفی می‌کند. در این انتخابات هم این فرآیند طی شد و عزیزان ترجیح دادند نفراتی از خودشان را انتخاب کنند. نمی‌توان خرده گرفت، چون حق طبیعی آن‌ها بود. هرچند جای بزرگانی مانند کیومرث هاشمی، پولادگر و اصغر رحیمی در مجمع آینده خالی خواهد بود و آن‌ها سرمایه ورزش هستند. سابقه نشان می‌دهد گرایش سیاسی خاصی نداشته‌ام. من یک مدیر حرفه‌ای هستم و با چهار دولت کار کرده‌ام. قطعاً حمایت دولت مهم و تأثیرگذار است. دولت بار‌ها بر جایگاه ورزش تأکید کرده است و مشکلی نیست. اگر در خودم نمی‌دیدم که بتوانم در شرایط فعلی تأمین مالی کنم، قدم پیش نمی‌گذاشتم. حاشیه خاصی ندارم. برای مجمع ناشناخته نیستم و همه من را خوب می‌شناسند. اگر نمی‌توانستم رأی بیاورم در این میدان وارد نمی‌شدم.»
رئیس فدراسیون جودو هم سودای ریاست در سر دارد. آرش میراسماعیلی علاوه بر پست ریاست و برای عضویت در هیئت رئیسه نیز ثبت‌نام کرده است. او معتقد است با یک برنامه بلندمدت و دیپلماسی ورزشی می‌توان مشکلات بزرگ این حوزه را مرتفع کرد: «با افتخار برای ثبت‌نام آمدم و برای پست ریاست و هیئت اجرایی ثبت‌نام کردم. اعتقاد همیشگی‌ام این بوده که این پست‌ها مختص افراد ورزشی است و با احترام به دوستانی که خدمت کردند، یک‌بار که دولت به وزیر ورزشی اعتماد کرده است، دوستان اجازه دهند این جایگاه مختص کسانی باشد که خاک ورزش را خوردند. دولت فشاری برای حضور گزینه‌ای خاص در این انتخابات نداشته است و امیدوارم این‌بار کمیته المپیک مانند وزارت ورزش به دست ورزشی‌ها بیفتد. کمیته جایگاه رفیعی در دنیا دارد و کار‌های بزرگی را می‌توان انجام داد و اینجا نیاز به وجود دیپلماسی ورزشی احساس می‌شود. کار‌هایی که در این مدت انجام نشده، باعث شده است ما قهرمانان رنج ببریم. کمیته برای کار سیاسی نیست، بلکه برای کار ورزشی مربوط به فدراسیون‌هاست. ورزش یک برنامه بسیار خوب بلندمدت می‌خواهد. مدال‌های المپیک براساس استعداد‌ها و خودساختگی قهرمانان و تک چهره‌ها بوده، اما هیچ وقت برنامه‌ریزی خاصی صورت نگرفته است. ما هنوز یک خوابگاه درست و حسابی برای کمپ‌های تیم ملی نداریم. امیدوارم به قهرمانان توجه شود.»
تاکنون برای عضویت در هیئت رئیسه کمیته ملی المپیک محمدرضا پوریا، رئیس فدراسیون بدمینتون، آرش میراسماعیلی، هادی ساعی و غلامرضا شعبانی‌بهار، رئیس فدراسیون تیروکمان ثبت‌نام کرده‌اند.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار