کد خبر: 1100083
تاریخ انتشار: ۱۸ مرداد ۱۴۰۱ - ۲۱:۰۰
راه‌اندازی سانتریفیوژ‌های جدید، برنامه عقب‌مانده‌ای است که دولت سیزدهم آن را آغاز کرده و به عنوان یک تکلیف قانونی جهت رفع نیاز کشور به میله سوخت و برای تولید برق است.

راه‌اندازی سانتریفیوژ‌های جدید، برنامه عقب‌مانده‌ای است که دولت سیزدهم آن را آغاز کرده و به عنوان یک تکلیف قانونی جهت رفع نیاز کشور به میله سوخت و برای تولید برق است.
محمدصادق کوشکی، کارشناس مسائل بین‌الملل در گفتگو با ایرنا، راه‌اندازی صد‌ها ماشین سانتریفیوژ‌ها از سوی ایران را رفتاری طبیعی دانست و گفت: ما برای تغذیه نیروگاه بوشهر و برای اینکه بتوانیم سوخت نیروگاه بوشهر را به عنوان اولین نیروگاه هسته‌ای فعال خودمان و همچنین برای نیروگاه‌های بوشهر ۲ و۳ و سایر نیروگاه‌هایی که قرار است ساخته شود، تأمین کنیم به ۱۹۰هزار سو به عنوان فرایند طولانی نیاز داریم.
این عضو هیئت علمی دانشگاه تهران افزود: ما بر اساس محاسبه در طول سال‌های آینده در دوره میان‌مدت به ۲۰هزار مگاوات برق هسته‌ای نیاز داریم، یعنی باید ۲۰هزار مگاوات از نیاز آینده‌مان به برق را از طریق نیروگاه‌های هسته‌ای تأمین کنیم و این یک برنامه جدی توسعه‌ای برای جمهوری اسلامی ایران است و برای اینکه بتوانیم این ۲۰هزار مگاوات را داشته باشیم و نیاز‌های حال و آینده‌مان را تأمین کنیم، باید وارد چرخه‌ای شویم که منجر به تولید میله‌های سوخت شود.
کوشکی بیان کرد: در حال حاضر هزار مگاوات برق در بوشهر تولید می‌شود که میله سوخت آن وارداتی از روسیه است و باید از این فرایند شروع کنیم، به همین دلیل ۱۹۰هزار سو افق و چشم‌اندازی بود که ما به عنوان یک ضرورت اولیه برای تولید برق به آن نیاز داشتیم و جزو شروطی هم بود که رهبر معظم انقلاب بار‌ها در تذکرات‌شان در طول سال‌های ۹۳، ۹۴ و ۹۵ بر اساس نظر کارشناسان اعلام کرده بودند که ما باید این مقدار توان غنی‌سازی را داشته باشیم و حرکت دولت به این سمت و سو برای جبران عقب‌ماندگی‌هاست.
وی عنوان کرد: متأسفانه در ۱۰سال گذشته این حرکت متوقف شده است، یعنی حرکت به سمت تولید پایه‌۱۹۰هزار سو که ما جهت تولید میله سوخت برای برق نیاز داریم، برنامه عقب‌مانده‌ای است که دولت سیزدهم آن را آغاز کرده و به عنوان یک تکلیف قانونی برای رفع نیاز کشور به میله سوخت و برای تولید برق است که با هیچ موضوع دیگری نباید پیوند بخورد.
کوشکی یادآور شد: همانطور که دولت سد و نیروگاه برای تولید برق می‌سازد، اینجا هم بر اساس برنامه‌ای که در طول سال‌های قبل مصوب شده، باید ۲۰هزار مگاوات برق هسته‌ای داشته باشیم. این یک گام جدی است برای اینکه به سمت تولید ۲۰هزار مگاوات برق که به شدت هم به آن نیاز داریم، برویم.
وی افزود: باید این اقدام دولت در راه‌اندازی صد‌ها ماشین سانتریفیوژ‌ها را اقدامی عمرانی و توسعه‌ای دید و هیچ قید دیگری را نباید به آن اضافه کنیم. اگر بخواهیم با مازوت و گازوئیل برق تولید کنیم، باید گازوئیل و مازوت وارد کنیم تا بتوانیم برق تولید کنیم و این کار شدنی نیست و معنی ندارد، این یک موضوع فنی است و نباید آن را به هیچ موضوع دیگری گره بزنیم، این موضوع جزو برنامه و مصوبه دولت‌های قبل بوده که متوقف شده و کاملاً کارشناسی است و چشم‌انداز آن هم برای تولید برق است و حال دولت سیزدهم این اقدام را تکلیف قانونی خود می‌داند.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار