کد خبر: 1100232
تاریخ انتشار: ۱۹ مرداد ۱۴۰۱ - ۲۱:۰۰
گفت‌و‌گوی «جوان» با دبیر جبهه فرهنگی حجاب و عفاف کشور
در یک دهه گذشته تابستان را با مؤلفه جدیدی به نام فرهنگ حجاب و عفاف می‌شناسیم. ۲۴ تیر ماه هم روز حجاب و عفاف نامگذاری شده است
معصومه طاهری

در یک دهه گذشته تابستان را با مؤلفه جدیدی به نام فرهنگ حجاب و عفاف می‌شناسیم. ۲۴ تیر ماه هم روز حجاب و عفاف نامگذاری شده است و به همین بهانه اخیراً در فضای مجازی و حقیقی بحث‌ها و مناظرات مختلفی در زمینه حجاب و عفاف شکل گرفته است که ما را برآن داشت تا با حجت‌الاسلام سیدمحمدمحسن دعایی یکی از متصدیان دلسوز و فعال در عرصه حجاب که دبیری جبهه فرهنگی حجاب و عفاف کشور و نیز مدیریت عالی مؤسسه مطالعات راهبردی علوم و معارف اسلامی را بر عهده دارند گفتگو کنیم.

با توجه به فعالیتی که در زمینه حجاب و عفاف در کشور دارید مشکل اصلی را چه می‌دانید؟
کم‌کاری زیاد ما و بیش‌کاری‌های دشمنان اسلام قابل انکار نیست. آن‌ها تشخیص داده‌اند که اولین و مهم‌ترین مسئله حجاب و عفاف حیاست، برای همین روی عناصر فاسدی مانند مسیح علی‌نژاد سرمایه‌گذاری می‌کنند تا این فضاسازی را داشته باشند و بستر‌سازی کنند.

یعنی یک عنصر فراری و وابسته در اینستاگرام اینقدر دردساز است؟!
خودش عددی نیست، شبکه‌ای که پشت او هستند، یعنی استکبار مطرح است و هدف‌گذاری آن‌ها نابودی انقلاب اسلامی است که از خاکریز حجاب و عفاف عبور می‌کنند. دست‌های دیگر این پازل را ترتیب داده و چیده‌اند که مرکز ثقل آن حجاب است و از علی‌نژاد استفاده می‌کنند. آن وقت ما دچار کم‌کاری هستیم. بعضاً می‌گویند حجاب و عفاف مسئله‌ای حاشیه‌ای است، باید روی مسائل مهم‌تری، چون اقتصاد کار کرد و غافل از اهمیت این موضوع هستند، در حالی که هر کدام در جای خود مهم هستند.

مهم‌ترین دستگاهی که همراهی نمی‌کند کدام است؟
وزارت فرهنگ و ارشاد. هر چند دولت عوض شده ولی این دولت زیر آوار است. ریل‌هایی که در این ۴۰ سال برای کم‌اهمیت جلوه دادن حجاب و عفاف تنظیم و نهادینه شده، در وزارت ارشاد بوده است، نمونه‌اش سینما و تئاتر کشور. معصوم فرمود رأس دین حیاست و دشمن با جدیت حیا را نشانه رفته است. چون انسان بی‌حیا چه زن و چه مرد، برایش مهم نیست که نسبت به ارزش‌ها و مقدسات توهین شود، اما این طرف نفهمیدند که اگر برای بهداشت یا عمران هزینه می‌شود، یک‌دهم آن را باید برای حیا هزینه کنند. آموزش و پرورش هم برای حیای بچه‌ها کاری نکرده و نتوانسته است سبک زندگی عفیفانه را نهادینه کند. وزارت آموزش عالی هم وقتی جوانی وارد دانشگاه می‌شود، همه چیزش غارت می‌شود تا یک مدرک بگیرد، البته قصد سیاه‌نمایی ندارم و زحمت‌های انجام‌شده را نادیده نمی‌گیرم، اما باید نگاه جامعی به مسائل داشت. وقتی این همه شبکه ماهواره‌ای علیه جمهوری اسلامی تجمیع شده‌اند، چرا ما مقابله نمی‌کنیم، چطور وقتی یک پهپاد دشمن بالای آسمان ایران دیده می‌شود، قرارگاه خاتم‌الانبیا با جدیت مقابله می‌کند تا دشمن به خودش جرئت تهاجم ندهد، اما وقتی بمباران بی‌حیایی می‌شویم، کار جدی انجام نمی‌دهیم.

اخیراً همه دستگاه‌ها بسیج شده و روی بحث حجاب و عفاف تمرکز کرده‌اند، این کافی نیست؟
اصلاً کافی نیست، البته رئیس‌جمهور انقلابی و متدین ما به این موضوع رسیده است که باید کاری شود و حکومت بر جامعه بی‌حیا افتخار نیست و قرارگاه ۲۱ تیر را با هدف‌گذاری اجرای قانون راه‌اندازی کرده است، اما متأسفانه با وجود اینکه کم است، ببینید در کشور چقدر جنجال و چندصدایی ایجاد شد و نیروی انتظامی هم که به دنبال آن بیشتر فعال شد تا طبق قانون عمل کند، از سوی خودی و ناخودی کوبیده می‌شود. وقتی ویروس کرونا وارد کشور شد، دولت قرارگاه مبارزه با کرونا را تشکیل داد و حق قانونی پیدا کرد، سپس همه دستگاه‌ها به خصوص رسانه ملی به کمک آن آمدند تا مانع از انتشار این ویروس کشنده در کشور بشوند، اگر درباره ویروس مهلک بی‌حیایی هم همین گونه جدی و محکم وارد شوند، قطعاً مانع از انتشار آن خواهیم بود.

برخی معتقدند ورود مقتدرانه در برخورد با بی‌حیایی مغایر با آزادی است و دیکتاتوری محسوب می‌شود، حتی ممکن است نتیجه عکس هم بدهد؟
اصلاً و ابداً، چون اگر مردم تبیین شوند که ویروس بی‌حیایی خیلی بدتر از کروناست، به صورت فطری قبول خواهند کرد، حتی کمک می‌کنند. آیا وقتی که دولت و رسانه‌ها مدام درباره کرونا حرف می‌زدند تا بیماری را کنترل کنند، دولت و نظام متهم به دیکتاتوری شد، نه بلکه هنگامی که تأثیر مثبت آن را دیدند، بیشتر هم همراهی کردند، چون فرهنگ‌سازی شده بود.

البته کرونا دغدغه‌ای جهانی است و همدلی و همراهی ملی حول آن وجود داشت، به نظر می‌رسد، کم‌کاری فرهنگی اجماع حداکثری حول این مسئله را تحت‌الشعاع قرار داده است.
ما این همه شهید دادیم که نظامی اسلامی داشته باشیم، برای همین هر کس بخواهد غیراسلام را به عمد اجرا کند، خائن به خون شهدا، انبیا (ع) و اولیاست. یک عده لیبرال غرب‌گرا با محکمات اسلام در ستیز بوده‌اند، لذا ما حق داریم برای حفظ امنیت اخلاقی در کشور قاطع باشیم. چطور وقتی فردی اختلاس و دزدی می‌کند، مخل امنیت اقتصادی جامعه است، ولی وقتی کسی با پوشش بسیار ناجور و آرایش زننده وارد جامعه می‌شود، امنیت و سلامت جامعه را به خطر نمی‌اندازد! نباید صورت‌مسئله را پاک کرد، هر چیزی که بر پیکره جامعه ضربه وارد می‌کند، مخل امنیت و سلامت جامعه است و باید با آن برخورد کرد.

با این وضع چرا با مسئولانی که پشتوانه محکمی دارند و در ساختار نظام فعال هستند، اما به وظایف خود عمل نمی‌کنند، برخورد نمی‌شود؟
خوشبختانه حاکمیت ساختاری سالم دارد، اما مدیران لیبرال و غرب‌گرا نفوذ کرده‌اند. مقام معظم رهبری هم به مسئله نفوذ تأکید داشته‌اند و فرمودند دست‌شان را باید کوتاه کرد، لذا ساختار‌هایی که بیمار هستند نیاز به پالایش و بازسازی دارند و ما هم انتظار برخورد جدی داریم.

گفته می‌شود نیروی انتظامی عملکرد درستی در برخورد با مسئله حجاب و عفاف ندارد، نظر شما چیست؟
من اگر برای مظلومیت نیروی انتظامی اشک بریزم کم است. نیروی انتظامی تابع قانون و مسئول اجرای آن است که هر جا جرم مشهودی وجود داشت، وظیفه دارد با آن مقابله کند. در تمام دنیا پلیس همین گونه است، چطور وقتی پلیس دزدی را دستگیر می‌کند تا امنیت جامعه حفظ شود خوب است، اما اگر همین پلیس با بی‌حیایی و بی‌عفتی در جامعه برخورد کند، برچسب خشونت می‌گیرد. پلیس مجری قانون است و نباید آن را ضعیف کرد، ما مردم هم باید از پلیس حمایت کنیم. وقتی صحبت از گشت ارشاد شد، یک مرتبه موجی رسانه‌ای علیه آن به راه انداختند که چرا گشت ارشاد برای مسئولان و اختلاسگران نیست. به کمک شبکه‌های اجتماعی و مزدوران داخلی و خارجی تلاش کردند دست پلیس را از برخورد با بی‌حیایی کوتاه کنند، در صورتی که رهبر معظم انقلاب فرمودند، یک گام از حجاب عقب‌نشینی نمی‌کنیم، چون اگر عقب‌نشینی کنیم، کشور ما را از ترکیه و تایلند بدتر می‌کنند چراکه هدف آن‌ها انقلاب اسلامی و اصل نظام اسلامی است.

زیباترین کاری که درباره حجاب و عفاف در نظر شماست، چیست؟
کار‌های چندبعدی شامل محبت، تبیین و قاطعیت زیبا و اثرگذار است. ما با فرد بدپوشش دشمنی نداریم، او هم عضوی از این جامعه است، اما نسبت به بی‌حیایی هم بی‌تفاوت نیستیم. الان در شبکه‌های اجتماعی گروه‌های خوبی فعال هستند که در این رابطه کار می‌کنند، خوب است ولی کافی نیست.

بزرگ‌ترین مانع جریان حجاب و عفاف در کشور به نظر شما چیست؟
افسارگسیختگی فضای مجازی است. آقا فرمودند فضای مجازی قتلگاه جوانان شده است. بحث صیانت از فضای مجازی طرح خوبی بود که می‌توانست با اصلاح برخی مشکلات و ایراد‌ها تصویب شود، اما با یک هجمه علیه آن مانع از تصویبش شدند، در حالی که می‌توانست تا حد زیادی از بی‌در و پیکر بودن این فضا جلوگیری کند.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار