کد خبر: 1100270
تاریخ انتشار: ۱۹ مرداد ۱۴۰۱ - ۲۲:۳۰
زهرا چیذری

حالا دیگر جنس نگرانی‌ها برای آبله میمون فرق کرده‌است. در حالی که با آغاز شیوع این بیماری بیم آن می‌رفت که آبله میمون پاندمی بعدی دنیا باشد، اما پژوهش‌های جدید تأیید می‌کند این بیماری بیشتر گریبانگیر مردان همجنس‌گرا می‌شود. به طوری که داده‌های جدید منتشر‌شده در گزارش هفتگی مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC) نشان داد که ۹۹ درصد موارد آبله میمون در ایالات‌متحده در بین مردان رخ داده‌است. گزارش منتشر‌شده همچنین نشان داد که ۹۴ درصد از بیماران مبتلا به این بیماری مردانی بودند که طی سه هفته قبل از شروع علائم، تماس جنسی با مردان دیگری داشته‌اند. نویسندگان این مطالعه معتقدند این جزئیات اپیدمیولوژیک باید پروتکل‌های درمان و واکسن را تحت‌تأثیر قرار دهد. از نگاه آنان یافته‌های فعلی نشان می‌دهد که انتقال آبله میمون در جامعه گسترده است و به طور نامتناسبی بر مردان همجنس‌گرا، دوجنس‌گرا و سایر مردانی که با مردان رابطه جنسی دارند، تأثیر می‌گذارد. بر اساس گزارش شینهوا در روز‌های اخیر ایالات‌متحده دارای بیشترین تعداد موارد تأییدشده آبله میمون در جهان است. تعداد موارد ابتلا به این بیماری در امریکا به ۸ هزارو ۹۳۴ نفر رسیده‌است.
با شیوع آبله میمون نگرانی‌ها از اینکه این بیمار عفونی پاندمی بعدی دنیا باشد، افزایش یافت به خصوص اینکه آبله میمون هم با سرعت قابل‌ملاحظه‌ای در دنیا رو به گسترش است و با وجود این نتایج تحقیقات جدیدتر نشان‌دهنده آن است که این بیماری بیشتر به سراغ مردانی می‌رود که سابقه رابطه جنسی با دیگر مردان را دارند و افرادی با زندگی عادی کمتر به آبله میمون گرفتار می‌شوند و این مسئله مواجهه با این بیماری و راه‌های کنترل آن را تحت‌تأثیر قرار می‌دهد. در حال حاضر هم کشور‌های اروپایی و امریکا به عنوان کشور‌هایی که در آن‌ها همجنس‌گرایی آزاد و عادی است با وضعیت اضطراری شیوع آبله میمون مواجهند. اوضاع در این کشور‌ها به قدری بحرانی است که بنا به تعبیر واشنگتن پست امریکا در مهار بیماری آبله میمون ناکام ماند.
نگرانی سازمان جهانی بهداشت
اولین مورد شناخته‌شده ویروس آبله میمونی در سال ۱۹۵۸ در بین میمون‌هایی که برای تحقیقات و پژوهش نگهداری شدند، مشاهده شد. ولی اولین مورد انسانی این بیماری در سال ۱۹۷۰ در آفریقا و در یک کودک شناسایی شد. زادگاه آبله میمونی در کشور‌های مرکزی و غرب آفریقا و در مناطقی پوشیده شده از جنگل‌های بارانی استوایی است، چراکه مخزن این ویروس علاوه بر میمون‌ها برخی از جوندگان نیز هستند که البته هنوز به صورت دقیق و کامل مخزن این ویروس شناسایی نشده‌است، اما به علت تماس بین انسان و حیوانات در این مناطق این بیماری به انسان سرایت کرده‌است. حالا دو هفته‌ای می‌شود که سازمان جهانی بهداشت با صدور بیانیه‌ای شیوع آبله میمون را یک وضعیت اضطراری بهداشتی در سراسر جهان اعلام کرد و گفت خطر گسترش این ویروس متوجه همه کشور‌های جهان است و دولت‌ها باید برای آن تدابیر ویژه‌ای در نظر بگیرند. این سازمان بالاترین میزان هشدار را برای شیوع ویروس آبله میمون اعلام کرد که پیش از این برای بیماری‌هایی مثل ابولا، زیکا و کرونا و همچنین فلج اطفال اعلام کرده‌بود. تدروس آدهانوم گبریسوس، رئیس سازمان جهانی بهداشت در نشست ماه ژوئن این سازمان، گسترش ویروس آبله میمون را یک وضعیت اضطراری ندانسته و گفته‌بود فعلاً نگرانی جدی برای این بیماری وجود ندارد.
وضعیت اضطراری در امریکا
دولت بایدن هم شیوع آبله میمون را وضعیت اضطراری بهداشت عمومی در ایالات‌متحده اعلام کرد. بیماری ویروسی از نظر شدت متفاوت است، اما به ندرت کشنده است و معمولاً برای انتقال نیاز به تماس فیزیکی نزدیک دارد. در ایالات‌متحده اکثریت قریب به اتفاق موارد در میان مردانی رخ داده‌است که با مردان رابطه جنسی دارند. «خاویر بسرا»، وزیر بهداشت و خدمات انسانی ایالات‌متحده می‌گوید: «ما آماده‌ایم تا سطح بعدی پاسخ خود در مقابله با این ویروس را ارائه دهیم و از هر امریکایی می‌خواهیم که آبله میمون را جدی بگیرد و مسئولیت کمک به ما برای مقابله با این ویروس را بپذیرد.» به گفته بسرا تعداد موارد گزارش‌شده آبله میمون به بیش از ۶هزارو۶۰۰ مورد در ایالات‌متحده رسیده‌است، در حالی که یک هفته پیش کمتر از ۵ هزار مورد بود.
دکتر «روشل والنسکی»، مدیر مرکز کنترل و پیشگیری بیماری‌های ایالات‌متحده هم معتقد است: «انتظار می‌رود اعلامیه جدید، آگاهی و آموزش عمومی را در مورد آبله میمون افزایش دهد، به مقامات بهداشت عمومی انعطاف بیشتری در به کارگیری نیروی انسانی و منابع بدهد و آزمایش و ردیابی داده‌ها را افزایش دهد.»
دکتر «رابرت کالیف»، عضو هیئت سازمان غذا و دارو امریکا می‌گوید: «ما در حال بررسی رویکردی برای استفاده از دوز‌های فعلی واکسن هستیم تا حد امکان افراد بیشتری را واکسینه کنیم.»
به گفته والنسکی دیر مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های ایالات‌متحده برآورد‌ها حاکی از آن است که در حال حاضر ۷/۱ میلیون نفر در بالاترین خطر ابتلا به آبله میمون هستند.
وی افزود: «این افراد شامل افراد مبتلا به اچ‌آی‌وی و مردان همجنس‌گرا و دوجنس‌گرا می‌شوند که جمعیتی را تشکیل می‌دهند که ما از نظر واکسیناسیون بیشتر روی آن تمرکز کرده‌ایم.»
شکست امریکا در مهار آبله میمون
روزنامه امریکایی واشنگتن‌پست با اشاره به کمبود واکسن در امریکا اعلام کرد این کشور در مهار بیماری آبله میمون ناتوان بوده‌است. نیویورک‌تایمز هم در گزارشی به قلم دکتر اسکات گوتلیب، کمیسر سابق سازمان غذا و دارو و عضو ارشد مؤسسه امریکن‌اینترپرایز درباره عدم آمادگی امریکا برای مقابله با آبله میمون می‌نویسد: «اگر رهبران امریکا می‌خواستند از شیوع این بیماری جلوگیری کنند، ایالات‌متحده باید همه افرادی را که به دلیل ابتلا به بیماری‌هایی مانند تبخال تناسلی و عفونت زوستر به مراکز درمانی مراجعه می‌کردند، آزمایش می‌کرد. هر دوی این بیماری‌ها گاهی می‌توانند علائمی شبیه آبله میمون را ایجاد کنند. در واقع طبق یک تخمین تقریبی امریکا به حدود ۱۵ هزار آزمایش در هفته نیاز داشت، اما از اواسط ماه مه تا پایان ژوئن، تنها حدود ۲ هزار نمونه در سراسر امریکا آزمایش شد.»
شیوع ۹۴ درصدی آبله میمون میان مردان همجنس‌گرا
داده‌های جدید منتشر شده در گزارش هفتگی مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC) نشان داد که ۹۹ درصد موارد آبله میمون در ایالات‌متحده بین مردان رخ داده‌است. گزارش منتشر شده همچنین نشان داد که ۹۴ درصد از بیماران مبتلا به این بیماری مردانی بودند که طی سه هفته قبل از شروع علائم، تماس جنسی با مردان دیگری داشته‌اند.
علاوه بر این، داده‌های این گزارش که از موارد گزارش شده ویروس در ایالات متحده از ۱۷ می‌تا ۲۲ ژوئیه جمع‌آوری شده‌بود، نشان داد که تظاهرات بالینی برخی از بیماران با آبله میمون‌های معمولی متفاوت است، به طوری که افراد کمتری دچار علائم اولیه بیماری شدند و بیشتر بثورات تناسلی را تجربه کردند. نویسندگان این مطالعه گفتند که این جزئیات اپیدمیولوژیک باید پروتکل‌های درمان و واکسن را تحت تأثیر قرار دهد و افزودند: «یافته‌های فعلی نشان می‌دهد که انتقال آبله میمون در جامعه گسترده است و به طور نامتناسبی بر مردان همجنس‌گرا، دوجنس‌گرا و سایر مردانی که با مردان رابطه جنسی دارند، تأثیر می‌گذارد.»
بر اساس گزارش شینهوا، ایالات متحده دارای بیشترین تعداد موارد تأییدشده آبله میمون در جهان است. تعداد موارد ابتلا به این بیماری در امریکا به ۸ هزارو ۹۳۴ نفر رسیده‌است.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار