کد خبر: 1100977
تاریخ انتشار: ۲۴ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۶:۳۰
روز گذشته اولین نشست استانی کمیته فرهنگی اربعین حسینی با حضور نماینده، ولی فقیه در امور حج و زیارت و روسای ستاد مرکزی و بانوان این کمیته در حرم مطهر حضرت امام (ره) برگزار شد.
محبوبه قربانی
سرویس فرهنگ و هنر جوان آنلاین: روز گذشته اولین نشست استانی کمیته فرهنگی – آموزشی اربعین حسینی با حضور مسئولان ۳۱ استان، در مرقد مطهر حضرت امام خمینی (ره) برگزار شد. ابتدای این نشست حجت الاسلام والمسلمین دکتر احمدی رئیس ستاد مرکزی اربعین حسینی با تأکید به ضرورت تشکیل کمیته فرهنگی، از تشکیل ۱۴ کارگروه از جمله، علمی و پژوهشی، قرآن، هنر، رسانه، ورزش و ... در این کمیته خبر داد.

سپس حجت الاسلام والمسلمین عبدالفتاح نواب، نماینده، ولی فقیه در امور حج و زیارت نیز در اهمیت صیانت از اربعین و رشد این سفر معنوی گفت: «طبق فرمایش مقام معظم رهبری اربعین زمینه ساز تمدن نوین اسلامی است لذا باید هر سال بر بالندگی آن افزود.»

او در ادامه با قیاس این پیاده روی با بسیاری از راهپیمایی‌های طولانی که به شیوه‌های مختلفی در سراسر جهان برگزار می‌شود گفت: «این پیاده روی از ویژگی‌های خاصی برخوردار است و برکات زیادی دارد. اربعین یک جریان فرهنگی و بستر فضایل اخلاقی است که برای ادامه این راه بایستی فرهنگ زیارت از جمله موارد زیر حاکم شود.

۱- چرخش زائر در کشور عراق لازم و موثر است. اگر این رفتن‌ها کوتاه و چرخشی باشد خدمت بهتر و به تعداد بیشتری از زائران عرضه می‌شود
۲- خواهان عراقی متحد و مقتدر هستیم. اگر حرف یا صحبتی به گوش رسید برای جهان اسلام دعا کنیم. برای صیانت این فرهنگ می‌بایستی کارگروه‌های ایده پرداز و اتاق فکر تشکیل شود
۳- شناسایی آسیب‌ها و راه‌های برون رفت
۴- بهره گیری از آزموده‌های مختلف در همه استان‌ها
۵- وحدت جهت‌گیر، هم‌افزایی و مراقبت از تلاش‌ها در همه بخش‌های مختلف
۶- تکمیل نقشه جامع خادم‌الحسین. موکب نباید شخصی و یا شهری باشد
۷- بزرگتر‌ها نقش پدری و مادری داشته باشند
۸- حسینی شدن کارگزار‌ها
۹- ارزیابی فعالیت‌ها و سنجش رشد یا نزول
۱۰- زیارت همراه با تفکر
۱۱- به قدر توان‌کار کردن. تعهد کار به مقداری باشد که توان اجرا باشد
۱۲- حرم و اطراف حرم را خانه خود بدانیم. هم زائر باشیم و هم خادم
۱۳ - رفع اشکال و با هر انحرافی دعوت به صبوری کنیم
۱۴- توجه به اقشار خاکستری
۱۵- توجه به نماز جماعت و تلاوت قرآن‌
۱۶- برجسته کردن نام شهدا
۱۷- با توجه به گرما و شرایط سخت اقتصادی توجه و رعایت نظافت و صرفه جویی

در ادامه مسئولان هر کارگروه بعد از توضیحات تخصصی خود به سئوالات مسئولان استانی پاسخ دادند.
دکتر مینو اصلانی مسئول کمیته فرهنگی بانوان ایران و عراق نیز در این نشست، با اشاره به استفاده از بستر اربعین برای تعمیق فرهنگ اربعین و معرفی سیره و الگوی حضرت زینب کبری (س) به نسل جوان گفت: «هدف از این نشست هماهنگی و هم‌افزایی و بررسی مسائل و مشکلات در سال‌های قبل و رسیدن به راه‌حل‌هایی جهت تسریع خدمت به زائران است. در این نشست قصد داریم از ظرفیت استان‌های کشور از جمله، دانشگاه‌ها و حوزه‌ها برای افزایش تولیدات محتوایی در قالب موشن گرافی، دلنوشته و مصاحبه‌های کوتاه و ... استفاده کنیم. بسیاری از استان‌ها فعالیت‌های خود را از یک ماه گذشته آغاز کرده اند و در این مدت هم از طریق فضای مجازی با استان‌ها در ارتباط بودیم. امروز نیز بعضی استان‌ها گزارشات خود از جمله همایش‌های زینبی، نشست‌های تخصصی با نخبگان و برنامه‌هایی ویژه دختران ارائه دادند.»

وی از تلاش این کمیته در زمینه آسیب شناسی این سفر معنوی در سال‌های گذشته خبر داد و گفت: «اربعین امسال به دلیل ویژگی‌های خود از جمله گرما و ... نسبت به سال‌های قبل متفاوت است بنابراین نمی‌توان این اربعین را با سال‌های قبل مقایسه کرد. اما یکی از نتایج این تلاش، متمرکز بودن مبلغان بود، به همین خاطر بسیاری از آن‌ها به موکب‌ها نمی‌رسیدند و یا ارتباط برقرار نمی‌شد؛ بنابراین امسال تصمیم داریم هر موکب یک مبلغ داشته باشد تا همه موکبان از این پتانسیل و ظرفیت بهره‌مند گردند.»

بعد از توضیحات دکتر اصلانی، خانم فرزانه معاون هماهنگی و مسئول کارگروه‌های تخصصی بانوان و خانم دکتر دمیرچی معاون امور استان‌ها مسئولین هر کارگروه در تهران و استان‌ها را معرفی کردند. در پایان حکم مسئولان هر استان از سوی دکتر اصلانی تقدیم شد.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار