کد خبر: 1100983
تاریخ انتشار: ۲۴ مرداد ۱۴۰۱ - ۲۱:۰۰
حرف زدن هم قواعدی دارد
جایی نوشته بود «با کسی ازدواج کنید که تا آخر عمر با او حرف برای گفتن دارید.» چرا همه رابطه‌ها ابتدای جذابی دارد و در درازمدت شکل اولیه خود را از دست می‌دهد؟! مگر غیر از این است که همه چیز از حرف زدن کلید خورد؟! پس در طول زمان چه اتفاقی رخ می‌دهد؟
نیره ساری

جایی نوشته بود «با کسی ازدواج کنید که تا آخر عمر با او حرف برای گفتن دارید.» چرا همه رابطه‌ها ابتدای جذابی دارد و در درازمدت شکل اولیه خود را از دست می‌دهد؟! مگر غیر از این است که همه چیز از حرف زدن کلید خورد؟! پس در طول زمان چه اتفاقی رخ می‌دهد؟ حرف‌های ما تمام می‌شود یا اینکه انگیزه حرف زدن ما از بین می‌رود؟! چرا به مرور مثل غریبه‌ها کنار یکدیگر هستیم، بی‌آنکه حرف و سخنی بین ما رد و بدل شود؟! به این عبارات دقت کنید: «صحبت کردن با همسر در مورد هر موضوعی، جسارت و بی‌ادبی است»! «اگر با زبان خوش با همسرم صحبت کنم، او پررو می‌شود»، «باید بگذاریم خود همسرمان به حرف بیاید نه ما»، «مشکلات‌مان با گذشت زمان حل می‌شود و نیاز به حرف زدن نیست» و مواردی از این قبیل در بین همسران کم نیست؛ باور‌های غلطی که به مرور یک دژ مستحکم و قوی برای حرف نزدن در برابر همسران خلق می‌کند. یکی از علت‌های تعارض در زندگی زناشویی این است که همسران مشکل‌دار به جای بیان صریح، صادقانه و محترمانه احساسات، خواسته‌ها و نیاز‌های خود، آن‌ها را به شکل غیرمستقیم و ناسالم بیان می‌کنند. برخی زوجین مهارت‌های کلامی و ارتباطی را آموزش ندیده‌اند و بلد نیستند و همین عدم‌مهارت باعث می‌شود در یک وضعیت ناراحت‌کننده قرار گیرند، حتی ممکن است رابطه آن‌ها به کل خراب شود و زندگی‌ای که می‌توانست سال‌ها با خوشحالی ادامه پیدا کند، از بین برود. با همسر خود دوست و رفیق باشید. یکدیگر را درک کنید. صمیمی باشید و به راحتی با یکدیگر گفتگو و تعامل کنید. گفتگو کردن آداب و فنونی دارد، هنر خوب شنیدن را بیاموزید. بیشتر مسائل بین زن و مرد از درک اشتباه جملات یکدیگر است. در این مطلب قوانین مختلفی که به شما برای بیان گفت‌وگوی سازنده کمک می‌کند، جمع‌آوری شده است که در ادامه می‌خوانید.

قوانین کلی درباره گفتگو میان مردان و زنان
۱ حرف زدن و گوش دادن در بین زنان و مردان تفاوت دارد. مردان اصولاً کمتر حرف می‌زنند و گوش دادن را ترجیح می‌دهند. زنان حرف زدن را دوست دارند و خیلی به شنیدن علاقه نشان نمی‌دهند. زنان از مردان انتظار دارند مثل خودشان واکنش‌های هیجانی نشان دهند، اما مردان معمولاً سکوت و سعی می‌کنند توجه کنند.
۲) حواس‌تان را کاملاً جمع کنید که انسان‌ها محتاج احترام و تحسین هستند، پس در هر شرایطی و هر جایگاهی که بودید با احترام و محبت صحبت کنید و تمام کار‌های کوچک و بزرگی را که همسر شما انجام داده است، بیان کنید و بگویید که کاملاً تلاش او را می‌بینید.
۳) به بار معنایی کلمات توجه کنید. خیلی از زوج‌ها وقتی می‌خواهند باهم صحبت کنند، از سر بی‌دانشی یا حتی لجاجت، از کلمات نامناسبی برای حرف زدن استفاده می‌کنند. بدون شک مطمئن باشید صحبت کردن با همسر آن هم بدون توجه به کلمات، نتیجه‌ای جز دعوا‌های دوباره یا در حداقل‌ترین حالت ممکن، بی‌ارزش بودن گفتگو ندارد.
۴) زمانی که شروع به صحبت کردید و در خلال گفتگو‌ها متوجه اشتباهات خود شدید، پذیرای آن باشید. نپذیرفتن اشتباه از طرف شما، بد‌ترین کاری است که می‌توانید انجامش بدهید، بنابراین یادتان باشد ممکن است در شرایطی با توجه به صحبت‌هایی که می‌شنوید، قانع و حتی مجبور به عذرخواهی شوید. عذرخواهی کردن از طرف مقابل در زمان درست، حتی راه را برای عذرخواهی کردن او و بهتر شدن رابطه هموار می‌کنید.
۵) فراموش نکنید هیچ وقت مقابل کودک‌تان به بحث و دعوا نپردازید. شاید یک ساعت بعد یا یک روز بعد شما کاملاً فراموش کنید که چه اتفاقی افتاده، اما برای کودکان به این سادگی نیست. آن‌ها تمام وجودشان سرشار از ترس و وحشت شده و ذهن‌شان با یک دعوای ساده تا جداشدن والدین‌شان هم پیش می‌رود.
قوانین مرتبط با گوینده
۱) زمان مناسب برای گفتگو را انتخاب کنید. گفتگو زمانی که همسر شما از سرکار برگشته و بسیار خسته به نظر می‌رسد، نه تنها کمکی به رابطه شما نمی‌کند بلکه ممکن است به بی‌تفاوتی و بی‌توجهی همسر یا دعوا و اختلاف منجر شود.
۲) طی گفتگو تماس چشمی با همسرتان را فراموش نکنید.
۳) از جملات مثبت استفاده کنید. از طرف خودتان صحبت کنید نه از طرف هر کس دیگری. به جای اینکه بگویید این کار را نکردی، بگویید فکر می‌کردم این کار را می‌کنی یا به جای اینکه بگویید نکن، بگویید چه کار بکند.
۴) از لحن، تن صدا و زبان بدن مناسب و با محتوا بهره ببرید.
۵) از کلمات مناسب استفاده کنید. همسرتان را صدا کنید. آوردن نام فرد در جلب کردن توجه وی مؤثر است. به غیر از اسم او، از عبارات و اصطلاحات محبت‌آمیز بهره ببرید. به طور کلی در انتخاب واژه‌های مناسب دقت کنید.
۶) برای بیان خواسته‌های‌تان از جملاتی استفاده کنید که با کلمه من شروع می‌شود. این گونه جملات تأثیر بیشتری دارند، فرد مقابل فکر نمی‌کند متهم شده است و در رسیدن شما به خواسته‌های‌تان مؤثرترند.
۷) هیچ چیز را در صحبت‌های‌تان از همسرتان مخفی نکنید. همسر در وهله اول باید دوست شما باشد و شما بتوانید در مورد همه چیز با او صحبت کنید.
۸) تمام تلاش خود را بکنید تا در زمان صحبت کردن با همسرتان از پیش کشیدن بحث‌ها و ناراحتی‌های قبلی خودداری کنید. توجه کنید که مانند یک طلبکار عمل و رفتار نکنید، یعنی از حرف‌های همسرتان علیه او استفاده نکنید، چون همین عمل به تنهایی زندگی شما را نابود می‌کند.
۹) به جای کلی‌گویی، مثال و مصداق‌های جزئی و موردی بزنید تا بتوانید منظور یکدیگر را بهتر و واضح‌تر متوجه شوید و مشکل ایجادشده را برطرف کنید.
قوانین مرتبط با شنونده
۱) وقتی که شنونده هستید، فقط شنونده باشید. به صحبت‌های همسرتان کامل گوش دهید.
۲) برای اینکه همسرتان متوجه شود شما به او توجه می‌کنید، می‌توانید هنگام صحبت، او را تأیید کنید. شیوه‌های غیر‌کلامی مثل تکان دادن سر، بله و سایر کلمات مشابه، کمک‌کننده هستند.
۳) حرف‌های همسرتان را خلاصه کنید. این کار کمک می‌کند متوجه شوید درست فهمیده‌اید یا خیر. همینطور همسرتان متوجه می‌شود به حرف‌هایش گوش می‌کرده‌اید.
۴) سؤال بپرسید. سؤال پرسیدن روند گفتگو را تسهیل می‌کند، البته سؤال‌هایی بپرسید که به روشن شدن مسئله کمک کند نه اینکه شما را از مسیر گفتگو منحرف کند.
۵) همسرتان را دعوت کنید تا جزئیات و احساساتش را برای‌تان بگوید، به او همدلی نشان دهید.
۶) از او انتظارات و خواسته‌هایی که باب گفتگو را باز کرده است، بپرسید.
۷) مؤدبانه از همسرتان بخواهید برای حل مشکل پیش‌آمده پیشنهاد یا جایگزینی ارائه دهد، حتی سعی کنید با ارائه پیشنهاد و جایگزینی از طرف شما، تمایل خود را برای حل مشکل پیش‌آمده به همسرتان نشان دهید.
قوانین مرتبط در زمان مشاجره
۱) هنگام مشاجره حتی ۳۰ ثانیه تنفس و قطع بحث می‌تواند به همسران کمک کند تا دکمه تنظیم مجدد را در گفتگو فشار دهند و بتوانند ادامه بحث را بدون خشم دنبال کنند.
۲) اگر حین گفتگو متوجه شدید بحث دارد به دعوا تبدیل می‌شود، صحبت‌تان را قطع کنید. به خارج از اتاق بروید و اجازه دهید بعد از اینکه کمی آرام‌تر شدید، به گفت‌وگوی دوباره بپردازید.
۳) برای یکدیگر حریم شخصی مشخص کنید و از همسرتان بخواهید به حریم شما احترام بگذارد. اعتقادات شخصی شما، خانواده و سلایق می‌تواند خط قرمز همسرتان باشد.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار