کد خبر: 1101221
تاریخ انتشار: ۲۶ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۰:۴۳
در حالی‌که سخنگوی وزارت خارجه چین یادآور شد، تنها ۱۵ درصد از مردم جهان تحریم‌هایی را علیه روسیه اعمال کرده و اکثریت جامعه بین المللی از این محدودیت‌ها حمایت نمی‌کنند، وزیر خارجه اوکراین اعتراف کرد: برای کی‌یف دشوار شده که رهبران غربی را متقاعد کنند.
سرویس بین الملل جوان آنلاین: "آنتونیو گوترش"، دبیرکل سازمان ملل متحد روز پنج شنبه 18 آگوست (27 مرداد ماه )در شهر لووف (در غرب اوکراین) با ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین و رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه دیدار خواهد کرد. گوترش سپس روز جمعه عازم بندر اودسا خواهد شد تا از نزدیک از روند عملیات صادرات محصولات کشاورزی از اوکراین بازدید کند.

"استفان دوجاریک"، سخنگوی رسمی دفتر دبیرکل سازمان ملل شب گذشته با اعلام این مطلب، یادآور شد: انتظار می‌رود در مقطعی از این سفر دیداری دوجانبه با زلنسکی، رئیس‌ جمهوری اوکراین برگزار شود. طرفین در خصوص وضعیت پیرامون نیروگاه اتمی زاپوروژیه و همچنین تحقیقات در باره حمله موشکی به مرکز بازداشت موقت اسرای اوکراینی در منطقه دونتسک گفتگو و تبادل نظر  خواهند کرد. به گفته وی، سازمان ملل آماده حمایت از آژانس بین المللی انرژی اتمی برای سازماندهی سفر کارشناسان آژانس به نیروگاه زاپوروژیه برای بازرسی از مسائل لجستیکی و امنیتی آن است.

سخنگوی دبیرکل سازمان ملل همچنین ابراز عقیده کرد که گفتگوی تلفنی انجام شده بین آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل و سرگئی شویگو، وزیر دفاع روسیه که یک روز قبل انجام شد، سازنده بوده و به خوبی پیش رفت. استفان دوجاریک گفت: دبیرکل گفت‌وگوی تلفنی بسیار سازنده و خوبی با ژنرال شویگو داشت. موضوع روند اجرای توافقنامه صادرات غلات از طریق دریای سیاه و همچنین افزایش صادرات مواد غذایی، کشاورزی و کودهای شیمیایی از روسیه به بازارهای جهانی مورد بررسی طرفین قرار گرفت.

همانطور که وزارت دفاع روسیه روز گذشته اعلام کرده بود، شویگو و گوترش همچنین در طی مکالمات تلفنی خود در خصوص وضعیت امنیت نیروگاه اتمی زاپوروژیه با توجه به ادامه حملات نیروهای اوکراینی به این تاسیسات گفتگو کردند. طرفین درباره عملکرد گروه "مأموریت حقیقت یاب" در خصوص حمله به بازداشتگاه موقت اسرای اوکراینی در روستای یلنوفکای منطقه دونتسک نیز تبادل نظر کردند.

این خبر به‌روزرسانی می‌شود| در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به روز صد و هفتاد و پنجم جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

***

گفتگوی تلفنی وزرای دفاع آمریکا و اوکراین درباره کمک نظامی غرب به کی‌یف

لوید آستین، وزیر دفاع ایالات متحده در جریان مذاکراتی تلفنی با آلکسی رزنیکوف، همتای اوکراینی خود درباره ادامه کمک‌های نظامی غرب به کی‌یف گفتگو کرد.

به گفته تاد برسیل، سخنگوی پنتاگون، دو طرف روند تامین‌ نیازهای کوتاه مدت و بلندمدت اوکراین به کمک‌های امنیتی" را مورد بررسی قرار دادند و وزیر رزنیکوف گزارش مختصر و جامعی پیرامون پویایی وضعیت در منطقه جنگی در اوکراین ارائه داد.

علاوه بر این،  آستین و رزنیکوف در خصوص آمادگی برای برگزاری نشست بعدی گروه تماس به منظور تامین تسلیحات نظامی ارتش اوکراین گفتگو کردند.

نگرانی روسیه از عواقب خطرناک ادامه کمک نظامی غرب به اوکراین

روز گذشته ایگور کاستیوکوف، رئیس اداره اصلی ستاد کل نیروهای مسلح روسیه اعلام کرد که ایالات متحده 4 میلیارد دلار کمک مضاعف برای تامین تسلیحات به اوکراین اختصاص داده است و قصد دارد 4.5 میلیارد دلار دیگر را نیز در این راستا هزینه کند.

این مقام نظامی در کنفرانس بین المللی امنیتی مسکو گفت: «پمپاژ کنترل نشده تسلیحات به اوکراین همچنان ادامه دارد و دولت بایدن تاکنون 4 میلیارد دلار برای این منظور اختصاص داده و 4.5 میلیارد دلار کمک نظامی دیگر را برنامه ریزی کرده و این در حالی است که خطر افتادن این تسلیحات به دست تروریست‌های بین المللی روز به روز افزایش می یابد.»

کوستیوکوف یادآور شد تسلیحات نظامی دریافت شده توسط اوکراین دزدیده شده و سر از بازار سیاه در آورده و در آنجا به دست گروههای تروریستی می‌افتد.

رئیس پارلمان کریمه: حمله به مراکز تصمیم گیرنده در اوکراین اقدام موثری خواهد بود

ولادیمیر کنستانتینوف، رئیس مجلس ملی کریمه شب گذشته در یک مصاحبه تلویزیونی اعلام کرد که  در پاسخ به اقدامات خرابکارانه عاملین کی‌یف به تاسیسات نظامی در شبه جزیره کریمه، حمله به مراکز تصمیم گیری در اوکراین اقدامی به موقع خواهد بود.

طبق اطلاعات وزارت دفاع روسیه، یک انبار نظامی در منطقه ژانکوی در شمال کریمه روز سه شنبه به دلیل اقدامات خرابکارانه دچار آتش سوزی و آسیب شد. در این حادثه به تعدادی از تاسیسات غیرنظامی در منطقه، از جمله یک نیروگاه برق و تعدادی ساختمان مسکونی خسارت وارد شده و دو نفر از ساکنان محلی نیز مجروح شدند.

این مقام پارلمانی گفت: «شرایط حادثه ژانکوی با تحقیقات به تفصیل روشن خواهد شد، ولی آنچه در حال حاضر آشکار است، اینکه: عوامل مقامات کی‌یف سیگنالی برای فعال شدن بیشتر دریافت کرده و  از آنجایی که آنها قادر به انجام کارهای بزرگ نیستند. اقدامات خرابکاری به صورت کوچک انجام می دهند.  چه خوب است که در آینده، حتی برای کارهای کوچک، نیز فرصت را از آنها سلب کنیم. و ضربه زدن به مراکز تصمیم گیرنده در اوکراین موثرترین و به موقع ترین اقدام تلافی جویانه خواهد بود.»

به گفته وی، موفقیت اقدامات روسیه در منطقه دونباس آنقدر برای مقامات اوکراینی مهم و ضروری است که "در صورت لزوم، آنها حتی حاضر هستند نیروگاه هسته‌ای زاپوروژیه را هم منفجر کنند."

رئیس پارلمان کریمه یادآور شد، مقامات کی‌یف برای روسیه و کل بشریت خطرناک است. به عقیده وی، مقامات اوکراینی ممکن است از شبه جزیره کریمه برای گسترش جغرافیای جنایات خود استفاده کنند تا در ازای آن کمک‌های بیشتری از کشورهای غربی دریافت کنند و لازم است به اقدامات آنها پاسخ قاطع داده شود.

وزارت خارجه چین: 85 درصد از جمعیت جهان تمایلی برای تحریم روسیه ندارند

ژائو لیجیان، سخنگوی وزارت خارجه چین، بامداد امروز، چهارشنبه، در پیامی توئیتری این واقعیت را مورد توجه قرار داد که تنها 15 درصد از جمعیت جهان تحریم‌هایی را علیه روسیه اعمال کرده اند. و اکثریت جامعه بین المللی، یعنی 85 درصد جهان، از این اقدامات محدود کننده حمایت نمی کنند.

لیجیان به این عبارت خود نمودار دایره‌ای را ضمیمه کرد که سهم 85 و 15 درصد را با زیرنویس «85 درصد از جمعیت جهان علیه روسیه تحریم نکردند» و «15 درصد روسیه را تحریم کردند» نشان داده است.

کشورهای غرب به رهبری ایالات متحده، اتحادیه اروپا و انگلیس، بعد از 24 فوریه (5 اسفند ماه) و آغاز حمله نظامی روسیه به اوکراین چندین بار بسته های تحریمی متعددی را علیه روسیه وضع کرده و همچنین تصمیم گرفتند وابستگی به منابع انرژی روسیه را با توجه به ادامهجنگ در اوکراین کاهش دهند. با این حال، همه این اقدامات تاکنون به مشکلات اقتصادی در اروپا تبدیل شده و باعث افزایش شدید قیمت سوخت و مواد غذایی شده است.

کشورهای غربی علاوه بر تحریم‌های گسترده‌ای علیه روسیه، ارسال تسلیحات نظامی برای ارتش اوکراین را نیز افزایش داده و همچنان در حال پمپاز سلاح به این کشور هستند.

کوله‌با: متقاعد کردن غرب برای اعمال تحریم‌های جدید علیه روسیه دشوار شده است

دیمیتری کوله‌با، وزیر امور خارجه اوکراین شب گذشته در مصاحبه ای اعتراف کرد که برای مقامات اوکراینی آسان نیست که رهبران غربی را متقاعد کنند تا به اعمال تحریم های شدیدالحن تر علیه روسیه ادامه دهند.

به گفته وی، غرب تاکنون عادت کرده که کی‌یف را با تحمیل دیدگاه خود متقاعد و راضی نگاه دارد، ولی با روی کار آمدن دولت ولادیمیر زلنسکی، ظاهراً اوضاع تغییر کرد و طرف اوکراینی بر موضع گیری ضدروسی خود سرسختانه اصرار دارد. به عقیده وزیر خارجه اوکراین، عادت کردن به برخورد کشورهای غربی به این کشور لطمه زیادی وارد کرده است.

رئیس دستگاه دیپلماسی اوکراین همچنین اعتراف کرد که از نظر وی، دشوارترین مذاکرات، بحث در خصوص قطع ارتباط بانک های روسیه از سیستم جهانی سوئیفت بود.

زلنسکی معتقد است تمامی مردم روسیه باید بهای اقدامات مسکو را بپردازند

ولادیمیر زلنسکی، رئیس ‌جمهوری اوکراین روز سه شنبه در مصاحبه با روزنامه "واشنگتن پست" خواستار ممنوعیت ورود تمامی شهروندان روسیه به سایر کشورهای جهان به مدت یک سال شد تا سپس «نتیجه این اقدام» بررسی شود.

زلنسکی گفت: «همه چیز بسیار ساده است: مهم نیست که شهروندان روسیه چه کسانی هستند، آنها از اقدامات مسکو حمایت کرده یا حمایت نمی کنند، فرزندان آنها در غرب هستند یا خیر، در مدارس، دانشگاه ها در خارج از کشور تحصیل می کنند، یا نه. بگذارید همگی به روسیه بازگردند. هیچ ایرادی ندارد، بگذارید آنها به روسیه بازگردند. این اقدام برای همیشه که نیست. موقت است. فقط یک سال مرزها را به روی آنها ببندید و نتیجه را خواهید دید. آن وقت روس‌ها به سادگی می فهمند که کشورشان چکار کرده است.»

به نوشته این روزنامه، رئیس جمهوری اوکراین که مشخص بود از عدم تاثیرگذاری تحریم‌ها علیه روسیه بسیار ناخرسند و خشمگین است، تاکید کرد که ایجاد چنین محدودیت‌هایی برای شهروندان روسیه می‌تواند تنها راه تأثیرگذاری بر سیاست این کشور باشد.

زلنسکی پیش از این نیز در اوایل ماه آگوست از کشورهای غربی خواسته بود تا از ورود شهروندان روس جلوگیری کنند. وی ابراز عقیده کرده بود: روس‌ها باید «تا زمانی که دید خود نسبت به جهان را تغییر ندهند،  در دنیای خودشان زندگی کنند».

وزارت خارجه روسیه: ادعای "سرقت" انرژی از نیروگاه زاپوروژیه دروغ محض است

وزارت امور خارجه روسیه روز سه شنبه با انتشار بیانیه ای اعلام کرد که رسانه‌های آمریکایی به انتشار اطلاعات نادرست و جعلی درباره آنچه در نیروگاه هسته‌ای زاپوروزیه رخ می‌دهد، ادامه می‌دهند، در همین راستا نیز روزنامه "وال استریت ژورنال" (Wall Street Journal) روسیه را به طور غیرمنطقی به «دزدیدن» انرژی اوکراین در این نیروگاه متهم کرده است.

وزارت امور خارجه نتیجه‌گیری این روزنامه در خصوص الحاق جریان این نیروگاه به سیستم برق روسیه و قطع برق مصرف کنندگان اوکراینی را بدون پایه و اساس واقعی و تنها یک گمانه زنی دانسته و یادآور شد: این اقدامات برای منحرف ساختن اذهان عمومی از این واقعیت صورت گرفته که  ارتش اوکراین این نیروگاه و مناطق مجاور آن را بطور روزانه گلوله باران میکند و این نیروهای مسلح اوکراین هستند که اوکراین و تمام اروپا را در معرض خطر هسته‌ای قرار می دهند.

روز سه شنبه مشخص شد که نیروهای مسلح اوکراین به سمت کانتینرهای حاوی زباله‌های هسته‌ای در نزدیکی نیروگاه زاپوروژیه شلیک کردند و یکی از گلوله‌ها در نزدیکی یک بشکه زباله هسته‌ای اصابت کرد.

پاتروشیف: تحریکات اوکراین علیه تاسیسات هسته‌ای تهدیدی برای امنیت جهانی شده است

نیکولای پاتروشیف، دبیر شورای امنیت روسیه و الکساندر ولفوویچ، همتای بلاروسی وی بر این عقیده هستند که تحریکات مقامات کی‌یف علیه تاسیسات هسته‌ای  در خاک اوکراین امنیت جهانی را در معرض خر قرار داده است. این موضوع از سوی دفتر مطبوعاتی شورای امنیت روسیه و در پایان مذاکرات دوجانبه دو مقام در روز سه شنبه اعلام شد.

طبق این اطلاعات، "دبیران شورای امنیت روسیه و بلاروس در خصوص وضعیت کنونی در اوکراین تبادل نظر کرده و اتفاق نظر داشتند که تحریکات عمدی مقامات کی‌یف، با همدستی آشکار حامیان غربی خود در رابطه با تاسیسات هسته‌ای، تهدیدی جدی برای امنیت هسته‌ای و تشعشعی اروپا و جهان است."

علاوه بر این، پاتروشف و ولفوویچ نسبت به احتمال فزاینده اینکه تسلیحات گسترده ارائه شده از غرب به اوکراین به دست ساختارهای جنایتکار، افراطی و تروریستی فعال در کشورهای مختلف جهان بیفتد، ابراز نگرانی کردند.

صدراعظم آلمان ادامه گفتگو با پوتین را مهم دانست

اولاف شولتز، صدراعظم آلمان ادامه گفتگو با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه را بسیار مهم ارزیابی کرد.

شولتز روز سه شنبه در مصاحبه با یک روزنامه سوئدی در این باره گفت: «هرچقدر هم که مشکل باشد، ارتباط مستقیم مهم است، به ویژه در مواقع بحرانی. من می خواهم پیام ما مستقیماً به رئیس جمهوری روسیه برسد تا مقامات مسکو مسئولیت اقداماتشان را بر عهده بگیرند. پیام واضح من به پوتین این است که راهکار او در قبال اوکراین موفق و کارآمد نخواهد بود و در نهایت شکست خواهد خورد. پوتین باید بداند که ما از او چه می‌خواهیم، ​​به همین دلیل معتقدم که چنین گفتگوهایی از جمله در آینده مهم هستند.»

به گفته صدراعظم، عادی سازی روابط با روسیه در آینده قابل پیش بینی غیرممکن است. روسیه در حال جنگی با اوکراین است که رنج و ویرانی بزرگی را به همراه آورده و باید پاسخگوی اقدامات خود باشد. این سیاستمدار آلمانی افزود: «تا زمانی که روسیه این جنگ را متوقف نکند و نیروهای خود را از اوکراین خارج نکرده و با شرایط معقول تن به صلح ندهد، من این امکان را نمی بینم که حتی به عادی سازی روابط با مسکو فکر کنم.»

آمریکا تمایل خود را برای ادامه مذاکرات با روسیه درباره پیمان استارت-3 را اعلام کرد

ند پرایس، رئیس دفتر مطبوعاتی وزارت امور خارجه آمریکا شب گذشته در یک نشست خبری اعلام کرد که مقامات ایالات متحده قصد دارند به همکاری خود با روسیه از طریق کانال‌های دیپلماتیک برای از سرگیری بازرسی‌ها در چارچوب توافقنامه مربوط به اقدامات برای ادامه کاهش و محدود کردن تسلیحات تهاجمی راهبردی (معرف به پیمان استارت-3) ادامه دهند.

این دیپلمات گفت: ما به اجرای تعهدات در چارچوب پیمان استارت-3 متعهد هستیم. ما به همکاری با مقامات مسکو از طریق کانالهای دیپلماتیک در خصوص از سرگیری بازرسی‌ها ادامه خواهیم داد.و امیدواریم طرف روسی نیز آمادگی خود در این راستا را نشان دهد.

رئیس کنفرانس بازنگری معاهده منع گسترش تسلیحات هسته‌ای یک روز قبل نسبت به از سر گیری مذاکرات روسیه و آمریکا در خصوص کاهش تسلیحات تهاجمی راهبردی ابراز امیدواری کرده بود.

کشورهای اتحادیه اروپا خواستار توضیح ترکیه درباره همکاری با روسیه هستند

روزنامه فایننشال تایمز (Financial Times) روز سه شنبه فاش کرد که کشورهای عضو اتحادیه اروپا در رابطه با افزایش قابل توجه روابط تجاری بین ترکیه و روسیه، از مقامات آنکارا خواستند تا اطلاعاتی در خصوص روابط خود با مسکو به آنها ارائه دهد.

به نوشته این روزنامه، رشد صادرات ترکیه به روسیه نگرانی‌های غرب در خصوص ماهیت روابط نزدیک‌تر با مسکو را افزایش داده و برخی از پایتخت های اروپایی از آنکارا اطلاعاتی در خصوص ماهیت روابط خود با کرملین خواسته‌اند.

این روزنامه یادآور شده، طی سه ماه گذشته صادرات ترکیه به روسیه در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته 46 درصد افزایش یافته است. در همان زمان، در ماه جولای، حجم صادرات روسیه به ترکیه نیز 75 درصد بیشتر از یک سال قبل بود.

پیش از این، آژانس خبری بلومبرگ نوشت که صادرات ترکیه به روسیه در بالاترین سطح خود از سال 2014 رسیده و  روابط تجاری دو کشور یک "رونق" بی سابقه را تجربه می کند.  این آژانس نیز یادآور شده بود که روابط تجاری بین روسیه و ترکیه شرکای آنکارا در بلوک ناتو، در ایالات متحده و در اتحادیه اروپا را "نگران و ناخرسند" کرده است.

منبع: تسنیم
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار